ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

Ni ja ne slušam nijednu, Nova zora mi je bila na On Repeat listi na Spotiju neko vrijeme ali nije više. Viva Moldova volim, ali je ne slušam. Ostale ništa

Ja zasad više slušam NF pjesme nego ove što su pobijedile. Albanca poslušam povremeno jer mi iskoči stalno na Spotifyu.

Možda izvođačima jeste izlazak iz zone komfora, a drugo je što se očekuje nešto izuzetno drugačije.

Zamisli koji downgrade da živiš par stanica od hale gde se održava ESC i da nemaš volju da odeš? Pre svega zbog nepostojanja dovoljno kiseline u želudcu da svariš tu scenu da ti na oči proglase fejk pobedu Izreala uživo.
Ne znam ni da li sam spremna da gledam online finale...dotle je stiglo.

Zamisli koji downgrade da živiš par stanica od hale gde se održava ESC i da nemaš volju da odeš? Pre svega zbog nepostojanja dovoljno kiseline u želudcu da svariš tu scenu da ti na oči proglase fejk pobedu Izreala uživo.
Ne znam ni da li sam spremna da gledam online finale...dotle je stiglo.
Pa mene neće ove godine nešto pogoditi pobjeda Izraela ako se desi, bilo je glasanje, nije bilo volje, tako da ono nema smisla onda žaliti se na bilo šta. Ove zemlje što jesu govorile glasno o tome su se i povukle i to je to, ovi ostali koji se takmiče trebaju biti kolegijalni i čestitati pobjedniku ko god to bio.

Glasanja po tom pitanju nije bilo. Zapravo bilo je volje kod većine, da kao glavni prioritet stave predstavljanje svoje kulture i muzike na zajedničkoj sceni, umesto da im se razmišljanje svede na to koga izbaciti. Često se zaboravljaju prioriteti iz ugla pojedinaca, ne bi li bilo više prostora da se slade skandalima. Sada vidimo i da je u tih nekoliko zemalja koje bojkotuju takmičenje formalno, podeljeno mišljenje, pa se više Sloevanca kandidovalo u San Marinu, Holanđani i Islanđani će prenositi šou i omogućiti gledaocima da prate itd. To je razuman stav, dati priliku onima koji žele da prate, da to i učine, a oni koji ne žele, prosto prebace kanal ili ugase tv i svi srećni.​

Ja koliko znam bilo je glasanje o tome jesu li zadovoljni reformama glasanja koje je uveo EBU kao preduvjet za glasanje o Izraelu. :)

Govorim o svom doživljaju nadovezujući se na ovogodišnji "hajp"

Previše dugo traje ta priča sa njima, protežući se iz godine u godinu. Ja sam u fazonu, pobedite više i da idemo dalje. Ako ESC posle toga preživi.

Ja koliko znam bilo je glasanje o tome jesu li zadovoljni reformama glasanja koje je uveo EBU kao preduvjet za glasanje o Izraelu. :)
Da, i time se članice nisu izjasnile o učešću Izraela, već iskazale stav o reformama i pre svega, svom, a ne tuđem učešću. Druga stvar je što je to jedno drugim bilo uslovljeno.

Ja mislim da ove godine Izrael nece namestati sebi vec ce iskulirati ovu godinu da bi ‘dokazali’ da zemlje koje ne ucestvuju nisu bile u pravu i da su bezveze bojkotovali ali ako se vrati onih 5 zemalja sledece godine ce ici na sve ili nista. Taman ce tad proci neko znatno vreme od prestanka vatre.

Back