Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Eegor ako ne zezne nastup ima najzarazniju pesmu,od koje moze fora da se napravi,repetitivni delovi,koje voli Evrovizijska publika,jos medvedice kad ubaci,da se napravi neki zanimljiv nastup i nema sta ide top 15 u finalu,ali mislim da ce ove godine rts isforsirati Zejnu a nece mi biti zao jer sw trudi iako nije my cup of tea.
Ide Eegor na repeat.🤩

Otkako su izašle pesme za PZE, razmišljam danima šta je to u Eegorovoj pesmi što meni debelo fali, da ne kažem smeta i zbog čega mi ne može biti prvi favorit i pored potencijala a opet volim tu zaraznost u pesmi i gotivim njegovu elokventnost u intervjuima.

I zaključih onako više laički šta je to...

Elem, smetaju mi te prejednostavne synti deonice od 1:03-1:27 i 2:26 pa do kraja.

Verujem da je Eegor svesno i namerno išao u tim deonicama na minimalistički, retro aranžman ali po meni je nedovoljno produkcijski razvio taj minimalizam da bi ispratio skoro pa savršeni uvodni minut pesme. Jednostavno mi je dao osećaj ogromanog disbalansa pa mi te deonice zvuče više kao početna ,,demo verzija" a ne kao pun aranžman. Razumem da je ideja da synti melodija vodi ali pozadina je maksimalno ,,tanko" izaranžirana. Bezidejnost ili namera, ne znam... Samo znam da mi to kvari utisak o/u pesmi.

Da li bi poradio na tim deonicama u slučaju pobede na PZE, ne znam i više sam mišljenja da na moju žalost, ne bi.... možda se i oglasi ovde kao forumaš, ali svakako mu hvala na ovoj pesmi, da ne kažem zarazi. 🫶😉

Ne može se baš tačno znati kako će pjesma proći u maju, ali može se uvidjeti potencijal za koji bi se ljudi ili žiri zakačili. Za to je prvo potrebno malo objektivnije sagledavati pjesme. Ja ne mislim ni da su Luke Black ni Teya prošli lošije samo zbog nastupa. Falio je i pjesmama neki veći appeal za širu publiku. Čini mi se da se uglavnom više gledao cijeli paket uz narativ koji ide s tim, nego nužno baš najkonkurentnija pjesma. 🤷🏻‍♂️

Last edited:
Kakav je ovo nagli skok od 4 mesta za samo 3-4 sata? Eegore sta nam radis to? :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Attachments

• bf0b7cd6-2bd4-4eb8-8a8a-b60e2594a32f.webp
    bf0b7cd6-2bd4-4eb8-8a8a-b60e2594a32f.webp
    92.4 KB · Views: 39
  • bf0b7cd6-2bd4-4eb8-8a8a-b60e2594a32f.webp
    bf0b7cd6-2bd4-4eb8-8a8a-b60e2594a32f.webp
    93.1 KB · Views: 39
Bez nekih prevelikih iznenadjenja da budem iskren!. Zejna definitivno br.1 favorit trenutno. Mada, dok ne pocne pze nista necemo znati sigurno. Taj uzorak i oonako nece biti ni 5% od onoga sto ce biti na PZE-u kada budu pristizalo preko 100k glasova sve ukupno. Ali Zejna definitvno favorit publike. Rekao bih da 95% ima 12 poena od publike za sada

Kad bi Zejna imala u džepu 12 publike kao što kažeš, eeeeehhh onda bih ja ovih tvojih 95% 😅 bio ubedjen da uzima i sam PZE 26.
Žiri joj svekupno a na kontu same pesme, ne može dati ispod 8 ukupno a očekujem i puno više ako nastupom izdominira.
Bez nastupa, Klaber uzima publiku a Zejna žiri i u tom dvojcu vidim pobednika.
Neko treći?
Moguće, iako ne verujem jer ove 2 pesme imaju to nešto za mase a ne samo za ciljne grupe.

Kad bi Zejna imala u džepu 12 publike kao što kažeš, eeeeehhh onda bih ja ovih tvojih 95% 😅 bio ubedjen da uzima i sam PZE 26.
Žiri joj svekupno a na kontu same pesme, ne može dati ispod 8 ukupno a očekujem i puno više ako nastupom izdominira.
Bez nastupa, Klaber uzima publiku a Zejna žiri i u tom dvojcu vidim pobednika.
Neko treći?
Moguće, iako ne verujem jer ove 2 pesme imaju to nešto za mase a ne samo za ciljne grupe.
Može biti neko treći ako se ponovi scenario iz 2023.... Eegor može vrlo lako da bude potop kod žirija, Zejna može da dobije recimo 6 od publike i da ode npr. Lavina ili Zona sa npr. 10 + 10, pa čak i sa 10 + 8 ili 8 + 10.

Npr.

Žiri
Zejna 12
Lavina 10
Zona 8
...... (neko će da uskoči sa 6 i 7)
Eegor 5
Harem 4

Publika
Eegor 12
Zona 10
Harem 8