gb Ujedinjeno Kraljevstvo 2026: LOOK MUM NO COMPUTER

Miloš

Starešina foruma
Staff member
Administrator
OGAE član
ESClogoGb.webp
U jutarnjem programu Radija 2, BBC je objavio da će ih u Beču predstavljati LOOK MUM NO COMPUTER, elektronski muzički umetnik i eksperimentalni kantautor, te pronalazač jedinstvenih muzičkih mašina. Sam Battle (35), čije je onlajn ime LOOK MUM NO COMPUTER, dolazi iz Kenta i evrovizijski je fan, te se nada da je Evrovizija spremna za sintetizaciju.

Sa lojalnom publikom, obišao je Ujedinjeno Kraljevstvo i Evropu, svirajući na prilagođenom sintisajzeru "Kosmo". Prvi put se pojavio na sceni 2014. godine kao frontmen indi rock benda ZIBRA, koji je 2015. nastupio na festivalu Glastonbury. Nakon toga, pokrenuo je solo karijeru, prepuštajući se svojoj strasti prema elektronskim i sintisajzerskim zvucima.

Poznat je i Jutjuber, a na društvenim mrežama ima ukupno oko 1,4 miliona pratilaca, te 85 miliona pregleda njegovih muzičkih spotova i izuma. Njegovi ekscentričniji izumi uključuju orgulje napravljene od igaračaka Furby, orkestar droida iz Zvezdanih ratova, te njegov sopstveni sintisajzer bicikl.

Pesma koju će izvesti u Beču, doživeće svoje prvo radijsko emitovanje, zajedno sa prvim ekskluzivnim intervjuom, u jutarnjem programu Skota Milsa na Radiju 2 i BBC Sounds, u narednim nedeljama.​

LookMyMumNoComputer.webp

Foto: Melanie King

LookMumNoComputer1.webp

Last edited:
Jaooo izgleda da će ovo biti nešto dobro!
Kao totalni zaljubljenik u analogni sint očekujem nešto spajsi.
Ima dečko jako zanimljiv stil i čini se kao kreativac teške kategorije i u potpunosti opravdava svoje umetničko ime😍

Najviše pratim ESC baš zbog izlaska na videlo ovakvih skrivenih i meni nepoznatih dragulja. I go hard fot it.
Jedva čekam objavu i predrago mi je da su se pored Danaca i Britanci trgli. Aaaaa bilo je i vremeeee!!
Kakva moćna skalamerija:

Attachments

• Screenshot_20260217_100017_com.brave.browser_edit_592948319052750.webp
    Screenshot_20260217_100017_com.brave.browser_edit_592948319052750.webp
    69.9 KB · Views: 6
Ponovo šalju nekog ko ne ume da peva. Ali očekujem dobru ili makar interesantnu pesmu.

Ovaj kilometarski naziv i caps lock me podseća na I DON'T KNOW HOW BUT THEY FOUND ME koji je Sivi slao na FSC pre godinu i po lol

Zanimljiv izbor, biće neki synthpop / synthwave izgleda

I posle kukaju kako su večito zadnji jer ih ceo kontinent mrzi. Realno ovaj teško da bi prošao audicije i u Moldaviji, ali videćemo, možda iznenadi

Šta reći, BBC "ozbiljan" gotovo kao i uvek. 💀 Takav će im i plasman biti, ponovo.

Samo da fokus bude na pesmi i da ne pokušavaju da budu duhoviti. Bilo koja njegova pesma koju sam čula do sad bi mi bila top 3.

Molim evrovizijske bogove da je spremio nešto dobro i konkurentno, hitno mi je potrebna neka jaka pesma u ovoj ASS godini.
Ako joj bude bilo spasa? Baš je do sada sve poprilično nekonkurentno i traljavo. Sve se nadam da će odabiri u nastavku da spasu sezonu....

Back