Ali problem je u tome sto se njegova pesma od pocetka oslanja na viralnost, a to se prosto nije desilo. Dal je imao poen vise ili manje mi se u sirem kontekstu cini nebitnim, ma koliko ja mislio da bi za finalni lineup bilo puno bolje da je prosaoTrebalo bi svaki nastup posmatrati kao paket za sebe i koliko je evrovizičan. Po tom osnovu Eegor je zaslužio/trebalo da prođe pre nego Iva Grujin, koja se na ovim listama kotira (pre)visoko.
Gledam Zejnin nastup ponovo, ona je vokalno solidno iznela pesmu, problem je što se nije konektovala sa publikom dovoljno zbog lošeg kadriranja.
Zamislite drži onaj kamen podignuto u vazduh i sledeći trenutak treba da bude ono podizanje sajlom i u istom kadru u kom drži kamen mi vidimo kako ga spušta na binu, u smislu, nebitno šta sam htela, taj deo ne bi trebalo da se vidi. Koliko mora da se pegla vizuelno. Inače grafika je sjajna, ali loše snimljena pa nije efektna koliko može da bude.
Meni kod Zejne najvise zasmetalo onaj deo gde gde ona gleda u desno a ne direktno u kameru, malo pre nego sto pocne da se vrti. Nekako izgubis emotivnu povezanostu tu sa njom kada gledas sa malih ekrana. Izgleda kao da se obraca........Eegoru u green roomu a ne meni koji trebam da poslusam njenu porukuGledam Zejnin nastup ponovo, ona je vokalno solidno iznela pesmu, problem je što se nije konektovala sa publikom dovoljno zbog lošeg kadriranja.
Zamislite drži onaj kamen podignuto u vazduh i sledeći trenutak treba da bude ono podizanje sajlom i u istom kadru u kom drži kamen mi vidimo kako ga spušta na binu, u smislu, nebitno šta sam htela, taj deo ne bi trebalo da se vidi. Koliko mora da se pegla vizuelno. Inače grafika je sjajna, ali loše snimljena pa nije efektna koliko može da bude.
Slažem se da bi bio bolji izbor u finalu, a moj komentar se ticao nečijih (nelogičnih) glasova na OGAE listićima. Jer isto tako mogu da zamislim i RTS žiri da na identičan način vrednuje različite aspekte i stavlja u istu ravan, umesto da svaku tačku oceni kao paket i stavi u kontekst ESC.Ali problem je u tome sto se njegova pesma od pocetka oslanja na viralnost, a to se prosto nije desilo. Dal je imao poen vise ili manje mi se u sirem kontekstu cini nebitnim, ma koliko ja mislio da bi za finalni lineup bilo puno bolje da je prosao
Dovoljno je da odradi onaj nastup iz spota, ne mora ništa novo da smišlja, eto može neki kostim sa crnim perjem na početku, posle oblači neki beli kostim, eye kontakt sa kamerom, neki hipnotišući vizuali i to je to. Kad imaš pesmu less is more.Ali kod Zejne je najmoćniji dio ovaj koji neće moći da prenese u Beč, ovo kad visi i vrti se, ne znam šta će smisliti za 10 dana da nastup ne bude prazan kao skoro cijele 2 minute nastupa
A kad bi ona to menjala? Ako je ovako (nakon dve ned min) vežbanja ostaje joj nedelju dana do novog i potpuno prerađenog paketa do predaje za ESC.Zejna je vec izjavila u intervjuu nakon nastupa da bi za esc sve menjala verovatno i da vec ima neke ideje, tako da ne brinem ako pobedi, trenutno mi je veca briga da ne bude 2025 scenario
Smeši se 12 poena od Srbije!
Pa tek mi sad krivo sto Eegora nece biti u finalu. Kakav bi to duo bio hahahahaha
Nadao sam se takođe nečemu sličnom iz tog promotivnog spota. Ništa više ne bi trebalo od toga. Mračna atmosfera, krupno kadriranje, promjena uglova, svjetlosni efekti, vizuali i to je to. Da stoji , a ne da se valja, leži, leti. Sve je radila, ali nije stala 10 sekundi na oba stopala za 3 minute.Dovoljno je da odradi onaj nastup iz spota, ne mora ništa novo da smišlja, eto može neki kostim sa crnim perjem na početku, posle oblači neki beli kostim, eye kontakt sa kamerom, neki hipnotišući vizuali i to je to. Kad imaš pesmu less is more.
Zato žiriranje i treba da se prodrma i proširi. I da prestane da se insistira samo ocenjivanju od strane muzičkih stručnjaka i vokalista, već da priliku dobiju i ljudi koji su na drugi način uključeni u šou biznis.Meni je toliko glupo to vrednovanje razlicitih aspekata. Jedini kriterijum treba da bude sta bi najbolje proslo na evroviziji na osnovu opsteg utiska. Zbir vrednosti pojedinacnih aspekata nije nuzno i cesto jednak vrednosti proizvoda.