Pesma za Evroviziju 2026: Polufinale i finale

Evo kako izgleda u studiju sa druge strane bine i zbog čega nema prostora za publiku.

View attachment 42212
Jasno sa ovolikom binom.

Mada bi možda manja bina pomogla kadriranju, da se smanji broj širokih kadrova...
Valjda bi RTS onda slao velikoj Evroviziji plan nastupa bez mnogo kadrova bine...

Možda bi mogao da se odseče desni ćošak, i da se stavi publika sa strane... Ne verujem da je naš studio mnogo manji od zagrebačkog...

Zato što nije klađenje na top 5 nego na pobednika, a mi nećemo pobediti.

Jasno sa ovolikom binom.

Mada bi možda manja bina pomogla kadriranju, da se smanji broj širokih kadrova...
Valjda bi RTS onda slao velikoj Evroviziji plan nastupa bez mnogo kadrova bine...

Možda bi mogao da se odseče desni ćošak, i da se stavi publika sa strane... Ne verujem da je naš studio mnogo manji od zagrebačkog...
I kad je manja bina nema mnogo mesta za publiku u tom studiju.

Bukvalno gledati kladionice u ovom periodu je gubljenje vremena. Sve van top 3 (pa ni to nije sigurno) je toliko promenljivo i nemoguće je predvideti gde će šta završiti.

O fanicama da ne govorim. Oni ne priznaju ništa što nije ukalupljeni europop. Prošle godine su govorili kako će Italija postići svoj najgori rezultat i da je ona umetnost uspavanka i bottom 5. To su govorili i za Konstraktu dok se nije približio ESC. Nekad su neke stvari izvan Evrovizije i treba nas biti briga, ako smo mi zadovoljni, šta drugi lupetaraju. Draže bi mi bilo njihovo poslednje mesto nego da je Princ bio 15.

Edit: nije kao da je visok plasman na ovom takmičenju takvom kakvo je sada u bilo kom smislu merodavan kada imamo neke države koje su non stop u vrhu zbog drugih stvari.

Msm ne govorim da je kvota neka mera necega, znam kako kvote funkcionisu, i dalje mi nije jasno sto su ovakve. Valjda bi taj hajp trebalo da je uticao malo, ali ocigledno niko i dalje nije stavio pare na nas.

Velika razlika bude izmedju stanja na kladionici u ovom periodu i krajnjih plasmana, tako da ovo je nebitno. Ono sto jeste problem je sto smo mi prethodnih godina bili u slobodnom padu dok se ne zatvori kladjenje hahah.

U Srbiji pobede metal anonimusi (!!!??) pored ishajpovanih imena, jednog uticajnog influensera, Antonić-Vučić fabrike itd. Čoveče, ja sam mislila da metal ne postoji kod nas, a vama je bitno šta ko priča sa strane i koliko se neki pijani Britanac u UK kladionicama kladio na nas lol. Trošite energiju na gluposti.

Već sam pisao, ne padamo na kladionici na istom smo već nedeljama. Ta tabela je prosek iz 13 kladionica koje su gore navedene. Zemlje od 17. do 25. mesta imaju manje više iste kvote u većini kladionica i dovoljno je da jedna od tih kladionica malo koriguje neku kvotu pa da se naprave pomeranja od par mesta unutar te naše grupe. Dakle tek ako padnemo na 26. mesto ili niže to je vreme za paniku, ili ako odemo na 16. ili više mesto to je vreme za slavlje.

Već sam pisao, ne padamo na kladionici na istom smo već nedeljama. Ta tabela je prosek iz 13 kladionica koje su gore navedene. Zemlje od 17. do 25. mesta imaju manje više iste kvote u većini kladionica i dovoljno je da jedna od tih kladionica malo koriguje neku kvotu pa da se naprave pomeranja od par mesta unutar te naše grupe. Dakle tek ako padnemo na 26. mesto ili niže to je vreme za paniku, ili ako odemo na 16. ili više mesto to je vreme za slavlje.
A zašto ako padnemo ispod 26 mesta treba da paničimo? Koliko vidim, i zemlje ispod 26 mesta isto imaju 1% šanse za pobedu. Samo 34 i 35 imaju manje i od 1% šansi. Od 15 do 33 mesta sve zemlje imaju 1% šanse za pobedu.

Kladionice kao kladionice, drzave same sebi rade hajp, a esc fanovi kao blesavi nasjednu svake godine i odjednom im jedna Malta ili Austrija 2024. postane favorit jer je top10 na kladionicama

Kad ce tema MIRNA - OMAJA mene to zanima

Uopšte se ne nerviram što se tiče kladionica. One su donekle mjerodavne ali su neprecizne i često delulu. Malta, Australija... Ne bIh komentarisao. Toliko girl bopova i bopića, generičnih pop ženskih izvođača ove godine da mi niko ne odskače. Mi ćemo se izdvojiti i proći u finale, u to sam siguran. Sve preko toga je odlično.

Upoređujem ukupan broj SMS glasova u finalu sa prethodnim PZE izdanjima. Ove godine se zapravo najmanje aktivirala publika. Osim jasne podrške Lavini rekao bih da su svi ostali žestoko podbacili, čak je i Pelin imao smešan broj glasova u odnosu na njegovu fan bazu.

Prošle godine je u finalu uprkos bojkotu javnosti stiglo 118.000 glasova, ove godine samo 77.000. Bilo je naravno kupovine i muljanja prošle godine, ali opet i pored slabijih pesama i lošije gledanosti se u proseku više glasalo. Baš me zanima šta se sad desilo, da li se za rezultat uzimao neki raniji presek ili su našli neki mehanizam da se izbegnu mahinacije?

PZE 22 i PZE 24 su izvan konkurencije po broju SMS glasova, ali evo dobar primer PZE 23 je imao u finalu 112.000 glasova. Znači svako izdanje sem ovog je imalo više od 100k poslatih SMS-ova. Tema za razmišljanje.

Back