Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Tijana snima spot za "Ljubi, ljubi doveka"

NihoSrM.jpg

A Goca Tržan joj ispod slike napisala "Jel te nije sramota da u tim godinama nosis takvu sminku i odelo i da se takmicis za Evroviziju?! Pih! 😂😂😂😂Love you drugarice".

Mislio sam se kakav bi Anđa mogla da ima nastup i osmislio sam sjajan fever dream, bear with me.

Ona sva u seksi crnom i samo nasmejano i jebozovno peva u sredini (jer nije baš mnogo ritmično-dinamična), a ceo akcenat je na igračima koji su u duhu origamija, tj. Japana obučeni kao nindže i optočeni šljokicama.

Ključni momenti pesme - strofe, refren ženski, refren muški.
Koreo strofe - dok ona peva, oni rade stilizovane nindža trikove (mačevi, nunčake i sl.), a naravno sve u duhu muzike.
Koreo refren ženski - Nindže odjednom kreću da voguju, u stilu Denali i Gie Gunn. Svaki ima svoju koreografiju i odražavaju kao vogue ballroom takmičenje. Back up opcija - u određenim momentima igraju zajedno kako bi mogli da jedan drugog savijaju, ko origami jel'te.
Koreo refren muški - Nindže se hvataju u dinamično kolo (sjajna interna referenca sa Kakvo kolo nindža kolo), sa sve belom maramicom.

Koliko ludački zvučalo, mislim da bi pokidalo.

Tijana snima spot za "Ljubi, ljubi doveka"

NihoSrM.jpg

A Goca Tržan joj ispod slike napisala "Jel te nije sramota da u tim godinama nosis takvu sminku i odelo i da se takmicis za Evroviziju?! Pih! 😂😂😂😂Love you drugarice".

I kažeš ovo nije Trinity The Tuck? OK....

Što se prvog polufinala tiče, numera Angellina - "Origami" se ističe po modernijoj produkciji i aranžmanu, zatim numera Aca Lukas - "Oskar" ima takođe interesantnu strukturu, most između refrena i strofe je zanimljivo urađen, bogatog kolorita i fino odudara od ostatka i od vokala, kod kojeg mi se dopada boja..
Pesma Zorja - "Zorja" zvuči zanimljivo, u etno stilu, sa dobrim ukrasima u glasu, a ravniji delovi tako tako, boja mi ne leži, isuviše je "oštra" , dosta je zahtevna numera za izvedbu...pa ćemo videti kako će zvučati uživo..

Što se drugog polufinala tiče izdvojio bih možda i po meni najkvalitetniju kompoziciju, i za moj ukus favorita a to je numera Zejna Murkić - "Nema te", boja glasa je jako dobra, ima malo peska, ali je uglavnom ravno, kompozicija teče, a ispevavanja deluju jako dobro, barem u studijskoj verziji.. Mislim da je ovo jako solidna balada klasičnog tipa..
Takođe moj broj 2, za sada, je u ovom polufinalu, a to je Naiva - "Skidam", tekst je solidan, boja glasa je drugačija i vrlo zanimljiva, kada bi se produkcijski još malo obradila numera, bila bi baš u trendu..
U ovom polufinalu mi se baš dopala i treća balada, ali totalno drugog stila od prethodne dve - Goca Tržan - "Fitilj", jako jednostavna kompozicija koju prati prikladan tekst, podseća na lagane pesme u kubanskom fazonu, a njena boja glasa mi se naprosto uvek dopadala..

dosta je zahtevna numera za izvedbu...pa ćemo videti kako će zvučati uživo..
Molim Mrm-a da obrati pažnju ....nije " izvedba " (čak iako ti se dopada ta posuđenica) nego .. " numera za izvođenje " ako smatraš da govoriš srpskim jezikom ! ..osim ako ti nije maternji, naravno .

Naiva je inače spominjala pesmu "Skidam" na jesen 2020, trebalo je da je objavi početkom prošle godine, ali eto, ostavila je za druga vremena, možda zbog pandemije, pa je sad pustila u etar. Meni je spot baš fin, i tako dolazi i više do izražaja.

Pa objašnjenje je jednostavno.
Zorjinu pjesmu je više jedinstvenih korisnika poslušalo i lajkovalo, u smislu, e lijepa je, evo lajk i onda ne otvore pjesmu više, ali Sara je očito slušanija i ljudi se više vraćaju da je čuju. Jedan od bezbroj primjera 'više pregleda a manje lajkova'. Čudno bi bilo da ima 500 lajkova a 800 hiljada pregleda.

Svakako da Zorji ide u prilog to što je više ljudi lajkovalo, jer su veće šanse da će ti ljudi glasati

I svakako poenta liste nije da se kaže ko pobjeđuje, nego statistika po gledanosti koja možda ništa neće značiti na kraju
Kao aca lukas na svom kanalu milion i po pregleda i 600 komentara, nesto cudno?! 🤔

Kao aca lukas na svom kanalu milion i po pregleda i 600 komentara, nesto cudno?! 🤔
Ne mogu da pričam išta o tome zasigurno, ali kad kače na svoje profile, mnogi plate promociju, da se vrte kao reklama prije drugih pjesama, dok to sa ovog RTS profila ne mogu da rade. Ne kažem da je Aca to radio, nego da drugi to rade i zato im taj omjer gledanost:komentari bude takav.

Što vrijeme više prolazi, sve više i ja mislim da Sara treba da ide, čak i da joj nastup ne bude najjači u martu, opet ima vremena da to ulicka do maja. Ali ajde, vidjećemo :D

A pitanje je i kolike mogucnosti ce joj pruziti studio RTS-a. Npr sigurno ne mozemo ocekivati AR i holograme.

Meni numera SaraJo - "Muškarčina" nikako ne leži, struktura kompozicije je vrlo neprijemčiva, tekst pesme mi se takođe ne dojmi, ni boja glasa samog izvođača.. 😔

A pitanje je i kolike mogucnosti ce joj pruziti studio RTS-a. Npr sigurno ne mozemo ocekivati AR i holograme.
To stoji, režija nastupa 2020. je stvarno bila okej, na prvu scena nije obećavala ali je na TV-u izgledala baš dobro uz ono kadriranje, tako da se nadam da će sad još bolje biti.

Status
Not open for further replies.
Back