300. FSC - The power of music

Music-Event-(Facebook-Post)-(1).jpg

Pošto su se frka i utisci oko ESC "super subote" polako stišali (ili se stišavaju još uvek) red je da se vratimo polako i našoj drugoj zanimaciji u okviru foruma, a to je takmičenje iliti igrica koja je, uz sve muke, poteškoće i zabavu preživela 299 do sada i dogurala do impozantne brojke i lepog jubileja - 300. izdanja na koje bih svima poželela dobrodošlicu ovom prilikom.
Sad, pošto smo većinom teme, nekako uvek vezivali za sam FSC, u nedostatku nekih zanimljivijih ideja, a shvatila sam nakon prethodnog izdanja da mi je u pitanju bila ipak deveta organizacija (a ne sedma kako sam isprva mislila), poklopilo se da, eto dodamo još jedan jubilej na već postojeći - moju desetu organizaciju, računajući oba foruma. Ovde su neki možda već i naslutili šta će biti tema, ali ajde da je i napišem jasno.

Dakle, podsetićemo se tema sa svih prethodnih mojih devet organizacija kroz formu zadataka, biće ih ukupno 54. A one su:
  • pesme iz filmova i serija, mogu i animirani crtani filmovi
  • pesme do 3 minuta (prihvata se do 3:10)
  • vremenske odrednice (dani, meseci, godišnja doba, dan, noć, jutro, podne, veče)
  • pesme na francuskom jeziku
  • dueti sa evropskog kontinenta (jedan izvođač debitant, jedan ne)
  • mjuzikli (filmovi i pozorište, animirani crtani STOP)
  • zadaci - ex-Yu
  • drugo i treće mesto (izvođači koji ih imaju najmanje jedno)
  • teme između 151. i 249. FSC-a

Uočavate da su među temama već dve, koje su već na neki način imale zadatke u nekom obliku i one će biti zastupljene sa zadacima koji su se plasirali u TOP6 na istom, stim da će za ovu poslednju temu, ukoliko dobijete jedan od dva zadatka koji su obuhvatali temu sa zadacima za koje nije bilo načina da se pronađu konkretni podaci o njima, važiti stavka koja je važila i na 250. FSC-u, a to je da šaljete izvođača koji je iz država iz kojih su izvođači koji su završili u TOP3 tada (objasniću onima koji ih dobiju pobliže, da sad ne zapetljavam)

Druga stvar je to da za zadatak "pesme iz filmova, animiranih filmova i serija," ne bih prihvatala filmove u tipu mjuzikla, muzičkih ili koji imaju bilo kakve veze sa tom oblašću, kako bih maksimalno olakšala onima koji dobiju zadatak "mjuzikli," za koji znam da će većini verovatno biti najteži, ali probajte i okušajte sreću, pa ako baš ništa ne nađete ili vam se ne dopadne, razumeću ukoliko ne budete želeli učestvovati.

Važe uobičajena NF i ESC ograničenja, takođe naravno, ne mogu pesme koje su bile, volela bih da ne šaljete ni instrumentale (mada mi se čini da je u većini zadataka već i koncepcijom zabranjeno, ali ajde da jasno napišem).

SPISAK:
https://docs.google.com/spreadsheet...LyBhxWPSN4jQ/edit?gid=117259474#gid=117259474

TRAŽENJE BROJEVA KREĆE 1.3. u 14h
PRIJAVE ĆE TRAJATI OD 1.3. U 18h do 7.3. U 12H

Molila bih jedan broj za mene od 1-54 (listu sa zadacima čuva Miloš)

Last edited:
Druga moja organizacija, 104. FSC i tema sa pesmama do 3 minuta (3:10). Pobedu odnosi Paloma Faith sa pesmom "Trouble with my baby," koju je poslala sparkle, 2. mesto osvojila je Birdy sa pesmom "Strange birds," na izdanje ju je poslao stevan989, a 3. je bila Ella Eyre i pesma "If I go," nju je poslala Mislim ono. Zanimljivo mi je da sam ove iz TOP2 zapamtila do dan danas, bez gledanja u spisak, dok sam za preostalu ipak morala da se podsetim. :ROFLMAO: Sećam se da je jako dobar utisak kod nekih forumaša ostavila grupa A rocket to the moon i njihova pesma Ever enough, koje je poslala Josipa. što im je bilo dovoljno za sasvim solidan plasman i 7. mesto.

Nije mi jasno ovo, na šta se tocno odnosi ovo 'Mislim ono'?

a 3. je bila Ella Eyre i pesma "If I go," nju je poslala Mislim ono.

[*]Koja je tvoja prva pesma koju si ikada poslao/la na FSC i da li bi je danas ponovo poslao/la? Zašto (ili zašto ne)?

Nikita - Veruvki, ja tad bio oduševljen, mislio proći će samo tako ono bio treći od nazad u pf...izneverovao sam...al onda sam vremenom shvatio ko su Virtus, Etica, lilmonster, Marko8, Nick CG itd...

[*]Pesma kojom si bio/la NAJUBEĐENIJI/A da pobeđuješ, a završila je izvan top 10?
Ne da pobeđujem al očekivao sam top 5 bar od Beautiful Madness of Patrick Kelija, a ono predzadnji mislim. Od Zijana sam očekivao pobedu i Tusid tankera a završili su 4. i 3. što je smešno

[*]Najveći “robbery” u istoriji FSC-a po tvom mišljenju?
Većina mojih rezultata su apsolutne pljačke i za razliku od ostalih koji su u fazonu sve je to igra, ja otvoreno negodujem i izražavam razočarenje, a neretko i strada nameštaj u mojoj okolini.

[*]Izvođač kog si otkrio/la zahvaljujući FSC-u i koji ti je ostao u stalnoj plejlisti?

Ima ih kolko hoćeš, Poljakinja što peva Never ending story, ona Dodova Pongo Uwa, Desert without stream od Ro97, Always od Ajzaka Danijelsona od Destrija, su samo neke koje mi padaju na pamet na prvu

[*]Najbolji plasman koji si ostvario/la i da li misliš da si ga zaslužio/la?

Pa prvo mesto, apsolutno , zaslužio sam i daleko više i daleko češće. I ta prva mesta sam zaslužio sa daleko više poena.

[*]Pesma koja je pobedila, a ti i dalje ne razumeš kako?
Gotovo svaka pobednička.

[*]Država koja ti je “srećna” u dodeli broja i država koja ti je večita karma?

Nema takve.

[*]Koji zadatak ti je bio najteži do sada koji si izvukao/la?

Ne sećam se.

[*]Najveći “grower” u istoriji FSC-a (pesma koju si mrzeo/la na prvo slušanje, a završila na tvojoj plejlisti)?

Nema takve.

[*]Kako zamišljaš FSC 600? (Žanrovi? Trendovi? Da li i dalje učestvuješ?)
Učestvujem sigurno jači nego ikad.
La pistola y el corazon 🤜🏻

Koja je tvoja prva pesma koju si ikada poslao/la na FSC i da li bi je danas ponovo poslao/la? Zašto (ili zašto ne)?
Erutan - The Willow Maid
Poslao bih opet, potreban je forumu egzorcizam.

Pesma kojom si bio/la NAJUBEĐENIJI/A da pobeđuješ, a završila je izvan top 10?
Ne secam se nijedne takve.

Najveći “robbery” u istoriji FSC-a po tvom mišljenju?
Niko nece dzaaaanuum.

Izvođač kog si otkrio/la zahvaljujući FSC-u i koji ti je ostao u stalnoj plejlisti?
Mnogo njih, na primer Griff i Joji.

Najbolji plasman koji si ostvario/la i da li misliš da si ga zaslužio/la?
Trece mesto, a trebalo je biti prvo.

Pesma koja je pobedila, a ti i dalje ne razumeš kako?
Prednjaci Natasa Bekvalac - Ja sam dobro, a ima ih ihaha.

Država koja ti je “srećna” u dodeli broja i država koja ti je večita karma?
Ne bih znao da kazem.

Koji zadatak ti je bio najteži do sada koji si izvukao/la?
Na starom forumu, slagalica kod Nika cini mi se, ako se ne varam zadatak je bio zenski izvodjac iz svedskog talent showa sa manje od 10k pregleda.

Najveći “grower” u istoriji FSC-a (pesma koju si mrzeo/la na prvo slušanje, a završila na tvojoj plejlisti)?
Marija Mikic - Jul

Kako zamišljaš FSC 600? (Žanrovi? Trendovi? Da li i dalje učestvuješ?)
Pod okupacijom AI i robota moze samo instrumentalna muzika.

118. FSC doneo nam je temu gde se u pesmama pominju vremenski pojmovi i odrednice. Forumaši učesnici bili su u retro fazonu, te je 1. mesto osvojila grupa 4 Non Blondes sa pesmom "What's up," njih je poslao Leo Cezar, 2. su bili Years & Years sa pesmom "King," njih je poslao dJJomla, dok su 3. mesto osvojili Pink i pesma "Who knew," nju je poslao Mark (Marko). Ovde nemam šta pametno da kažem osim da su, u skladu sa trendom tih godina Years & Years kasnije pobedili na specijalu za tu sezonu.

Za prijavu predloga za jubilarno izdanje ostalo vam je nešto više od dana, ali bih molila da u što manjem broju čekate subotnje jutro, ukoliko je moguće. :)

Koja je tvoja prva pesma koju si ikada poslao/la na FSC i da li bi je danas ponovo poslao/la? Zašto (ili zašto ne)?
14.FSC - Goblini - Anja volim te (u kontekstu FSC nikada ne bi prošla, ali i ne zanima me mnogo baš, poslao bih ponovo.)

Oliver i Cesarica, za 5 koplja je bila bolje od svih pesama na tom izdanju, ne bi trebalo uopšte da se dovede u pitanje pobeda u bilo kojoj sekundi izdanja.
Nažalost plasman mršavo 10. ili 11.mesto

Ako se misli na sve pesme nisam siguran. Svakako je i taj Džanum gore spomenut mogao da pobedi. Od mojih pesama za mnoge klasike tvrđeg zvuka ste se ogrešili i lepo ih kamšatovali u polufinalu.

Izvođač kog si otkrio/la zahvaljujući FSC-u i koji ti je ostao u stalnoj plejlisti?
Tužno reći, ali nema takvog. Baš sam pregledao spotify i nijedan izvođač za kojeg sam prvi put čuo na FSC mi nema više od 3 pesme na playlisti.

4 pobede, neke manje neke više zaslužene. Apsolutno sam siguran da su pobedu zaslužili Marko Luis i Marčelo. Takođe Celine Dion na temi Evrovizija 80ih (možda ne najorginalnije, ali svakako prelepa pesma). Aerosmith je bio ok pobednik (dosta sličnih je bilo u tom periodu). Nataša Bekvalac i Ja sam dobro je pesma čista fora i mim tako da pobedu očekivao nisam.

Ne mogu izdvojiti bilo koga, ali bio je jedan baš dug vremenski period gde nisam razumeo zašto je veliki broj pobedničkih pesama pobedio.
Sada je malo bolje, ali opet po subjektivnom mišljenju neko zaluta.

Deluje da mi je sad skoro Venecuela bila srećna. Generalno mahom sam zadovoljan sa većinom zadataka koje dobijem.

K POP, nije zadatak, ali jednostavno mi se tu ništa nije dopadalo i ni sam ne znam zašto sam učestvovao i maltretirao svoje uši i mozak.

Najveći “grower” u istoriji FSC-a (pesma koju si mrzeo/la na prvo slušanje, a završila na tvojoj plejlisti)?
Grše - Forza (i sada mi je žao što sam ga spustio za poen-dva u finalu i tako mu oduzeo pobedu. Da ponovo glasam laganih 12)

Ima da se podavimo svi u prevelikoj orginalnosti. Vremenom FSC postaje sve komplikovanija igra.

Živ nisam da čujem pesme sutra, mene lupio hajp za slušanjem ne znam za vas ostale. Vrv se još drogirate Pze sadržajem. xD

Biće sutra posle podne (nadam se), mislim da neću moći ranije, posebno što bih trebala imati i goste ali javiću još tačan termin. :) Dala sam šest dana prijava zbog ovih težih zadataka i mislim da nisam pogrešila u tome kad pogledam odnos podeljenih zadataka po grupama. :D

FSC 300 Jubilarni Leksikon

U skorašnje vreme:

A u prošlosti daljoj:

Najiskrenije mislim da je pokradena što nije bila u finalu. Bez obzira što sam je ja poslao. Ko god da je poslao i da je ispala isto bih mislio.

Ima ih više ali ajde da navedem Night Tapes.

Čini mi se da imam 9 prvih mesta. Mislim da su zaslužene ali otkud znam. To je sve subjektivno.

Pa i ovoga ima više. Za neke stvarno ne razumem kako ali eto dogodilo se i kad god se dogodi bude mi ok jer kao ljudi su glasal i očigledno im se dopalo i ako meni možda ne.

Bilo koja skandinavska xD

Nigerija mi je večita karma.

Kod Tetsujina world cup izdanje ono ja msm još u moskvi 2018 kad sam Nigeriju izvukao.

Doslovno mrzeo a posle mi se podvuklo pod kožu.

Ako budem živ a i forum bude bio živ vrv ću učestvovati. Žanrovi pa ne znam. Šarenoliko kao i do sada sa više avangarde i još više podruma.

Je l' danas došao taj dan da slušamo pesme? :D

Stvarno, sve čestitke za ovaj forum na jubilarnom 300. izdanju! 🙏 Neverovatno mi je da neka igra uspeva da toliko dugo traje, a ovde ima još uvek ljudi koji su tu od samog početka.
Ja ne znam da li igde postoji neka igra ovakvog tipa (na bilo kom forumu ili platformi, gde god) da je opstala toliko godina i sa tolikom tradicijom. 👏

Rok za prijavu je zvanično istekao, a ima nekoliko ljudi koji se nisu oglasili ni na koji način pa sad ne znam šta da radim. 🤔 Ne znam da li bi pomoglo da produžim na još sat-dva, pošto mislim da bi najbolje da predstavljanje bude oko 18h jer stvarno nisam sigurna da ću moći ranije, pa da ne obećavam nešto što možda neću biti u mogućnosti da ispunim.

Tako da ću onda i ja sačekati sa svojom prijavom.

EDIT: Znam da je Melodifestivalen večeras i još ponešto, ali šta da se radi. 🤷‍♀️

Gif babe sa Titanika kada se podsetim da su prošle četiri godine i 77 izdanja od povratničkog 223. FSC-a. Isto tako mi je i proletelo, a hit mi je pomisao da smo zajedno u excel dodali preko 2500 pesama lol.

Hakuro by Gackt kod Stevana989. Ne bih. Užasan početak natjecanja na FSC-u. Jedva ga našao. Poslao bilo što samo da se krene.

Wild Horses by Susan Boyle. Savršena pjesma koja je završila na 21. mjestu od 21 pjesme u finalu. Ili The HU koji su bili 23./23. Šok nad šokovima.

Ma nema šanse da se sjetim...

Puno njih, ali ajmo reći Sofi Tukker. Prvi je zaslužan za to bio Bebi, a nakon toga Apple s jednom reklamom u kojoj je stavio njihovu pjesmu.

9 pobjeda. Potpuno zaslužene, čak smatram da je nekoliko trebalo pobijediti, a nisu (npr. Never Enough by Loren Allred, I will show you by Ailee ili Spokojan by Marko Bošnjak).

Zadnje dvije godine puno njih. Naprosto došlo je do velike promjene u ukusu foruma i mene.

Italija i Rusija iako ih na prvu uopće ne preferiram.

Ona kafana. Jedva sam čekao da prođe.

Zap Me Strobe - Katamana. Prvotno sam joj dao 0, kasnije sam je negdje u potpuno drugoj situaciji čuo i jako mi se svidjela. Bio sam u izlasku i tom miksu diska, reflektora i jakih zvučnika ja se oduševio. I dan danas mi je žao. Sada mi je jedna od najslušanijih pjesama. Mislim da ju je McSteamy slao.

Potpuni raskol mojeg i forumskog ukusa. Rang Ujedinjenog Kraljevstva na Eurosongu. Mislim da će glazba ići na lošije, a ne na bolje. Sudjelovanje vrlo vjerojatno ne.

Back