Sve je ovo deja vu. Da je ovo poslala neka nordijska zemlja, da ne kažem Finska koja je kolevka ovog žanra, bilo bi kolektivno padanje u nesvest a kladionice bi divljale. Ovako, poslala je dosadna Srbija. Neki komentari stranaca koje sam imao prilike da vidim, poput "cringe je da ovo šalje Srbija, ovo je kao da Finska šalje turbo folk" dodatno potvrđuju da se mnogi zaista vode time ko šalje određenu pesmu pre no što oni daju sud o istoj i/ili odluče da se klade na nju.
Naravno, niko ne zna krajnji ishod, ali poučen iskustvom i imajući u vidu činjenicu da ovo na ESC sceni može samo još bolje da bude pa sve i da se apsolutno ništa ne promeni, ubeđen sam da će stanje u maju izgledati znatno drugačije i siguran sam da je top 10 (minimum) sasvim realna priča. Lično, mislim da ima i još veći potencijal, ali hajde, da ne letimo previsoko još uvek.
Do, tada, ok mi je skroz da budemo u underdog poziciji. Biće samim tim slađe kada se mnogi koji nam i priželjkuju flop razočaraju.
Potpuno nebitno sta ce neki influensercici da kazu ili kako ce da odreaguju. Nama je najbitnije da je koancno jos od Konstrakte pobedio favorit kojeg je Srbija htela, i to je to. A uvek ce biti onih koji ce neku pesmu voleti ili mrzeti. Ova pesma i te kako ima veliki potencijal, samo je bitno da RTS odrafi svoj posao u maju. A ti sto komentarisu nisu ni 0,1% od publike koja ce glasati na ESCMoram priznati da je ovaj sa šakirom i amelom vrhunski trol. Više se o njeme priča nego o PZE i ESC
No čovek će da radi dok god ima publike.
EVW rejting pesme nije ništa čudno. Lavinu niko nije ni slušao od stranaca pa kad su pobedili na našu žalost došli su i oni kojima se pesma ne sviđa. Ima dosta reakcija u fazonu "nije moja šoljica čaja" ili "nije za mene" što vam je prevodu "ne sviđa mi se" i takvi su verovatno davali niske ocene. Ovde se samo prenose pozitivne reakcije dok smo od negativnih imali samo Toy & Goy a ima ih još dosta koji su manje poznati.
Where are the lies thoIzvini ali šta je tu podrugljivo? I šta tu nije istina?
Percepciju običnih ljudi o tamo nečemu dalekom stvaraju mediji. I to je tako. A Srbija je danas zemlja koju ti isti mediji prikazuju kao rusku guberniju sa totalitarnom vlašću, državu koja radi sve kontra onoga što se radi na Zapadu.
Upravo tako! Inace, sto se tice skandinavskih zemalja i metal muzike, tu je Svedska br.1. Vise i od Norveske i od Finske (ok Finska nije bas skandinavija)Ja bih samo volela da ispravim i da naglasim jednu stvar jer mi bode oči svaki put kada to pročitam - Finska nije kolevka metal žanra!
Metal je stvoren u kasnim 60ima i ranim 70ima sa bendovima poput Black Sabbatha. Metal rif i stil kao takav prvi je muzički doneo Tony Iommi (gitarista Black Sabbatha). Velika Britanija je kolevka, zatim i Amerika.
Metal u finskoj se krenuo razvijati tek u kasnim 80ima i 90ima pod uticajem heavy i trash metala iz Amerike i Britanije. Paraleno najveće prašine je dizala norveška black metal scena u 90ima sa raznim skandalima poput paljena crkava i ubistvom Euronymusa (člana benda Mayhem), koja je bila mnogo više ekstremnija od Finske.
Finska metal scena je mnogo kasnije nastala u odnosu na britansku i američku, i jedina njena prednost zbog koje je postala novijim generacijama poznatija jeste što je bila mnogo mekša i što je koketirala sa prijemčivošću i melodičnosti, pa tako većina prosečnih slušatelja muzike koji i ne slušaju i ne poznaju istoriju metala, misle da je metal nastao sa Nightwishom i sličnim bendovima, koji su za taj žanr jednostavno bili najveća komercijala, da se niko ne uvredi.
To je kao da neko kaže da smo mi kolevka turbofolka, a ono lol pokrali sve grke i turke i bugare.
Ja bih samo volela da ispravim i da naglasim jednu stvar jer mi bode oči svaki put kada to pročitam - Finska nije kolevka metal žanra!
Metal je stvoren u kasnim 60ima i ranim 70ima sa bendovima poput Black Sabbatha. Metal rif i stil kao takav prvi je muzički doneo Tony Iommi (gitarista Black Sabbatha). Velika Britanija je kolevka, zatim i Amerika.
Metal u finskoj se krenuo razvijati tek u kasnim 80ima i 90ima pod uticajem heavy i trash metala iz Amerike i Britanije. Paraleno najveće prašine je dizala norveška black metal scena u 90ima sa raznim skandalima poput paljena crkava i ubistvom Euronymusa (člana benda Mayhem), koja je bila mnogo više ekstremnija od Finske.
Finska metal scena je mnogo kasnije nastala u odnosu na britansku i američku, i jedina njena prednost zbog koje je postala novijim generacijama poznatija jeste što je bila mnogo mekša i što je koketirala sa prijemčivošću i melodičnosti, pa tako većina prosečnih slušatelja muzike koji i ne slušaju i ne poznaju istoriju metala, misle da je metal nastao sa Nightwishom i sličnim bendovima, koji su za taj žanr jednostavno bili najveća komercijala, da se niko ne uvredi.
Ove obleke sa nakitom koje je verovatno sam stilizovao su mi 10 x vise atraktivnije, fashion od kostima koje je radio Diamane: daju utisak sablonski obucenog metal rokera, presiroki su i uniformisani.Što se tiče X meni ispadaju samo lepi komentari za Lavinu, uglavnom strani fanovi koji balave na Luku pa ga kače u različitim scenskim outfitima koje je nosio ili im je žao što nisu znali za njih ranije pa da idu na njihove koncerte.
Ja pljuvanje vidim samo ovde kad neko okači.
A što se tiče discorda, uglavnom kao i mi ovde podržavaju Lavinu i onda se nađe neko ko spomene kladionice ili tako nešto pa ga ostali iznapušavaju. Takođe i crtaju Lavinu i slično
View attachment 42358View attachment 42359View attachment 42360View attachment 42361View attachment 42362
MolimMolim vas da se vratite temi i ne komentarišete dokone osobe iz spoljnih izvora. @EvilSmile Besneo si kada je preneto par komentara dugogodišnjih stranih fanova, spamovao, pisao velikim slovima, a šta sad radiš sa prenošenjem apsurdnog sadržaja?
Povedite računa šta pišete. Ova tema je posvećena putu Lavine ka Evroviziji u Beču, i nije rijaliti šou.