se Švedska 2026: Felicia - My System

I ja mislim da Svedska otvara, ovo Viva, Moldova mi je previse lokalnog karaktera za da otvori. U svakom slucaju jaka prva polovina, imamo tu Svedsku, Finsku, Grcku, Hrvatsku…

Švedska je samo jednom otvarala polufinale i to 2017. godine sa Robinom i pesmom I Can't Go On.
Ne znam, nisam baš uveren da će ostaviti Moldaviju za kraj.

Pesma u koju su autori uložili ukupno tri dana verovatno.
Ali garantovano će proći bolje i od mnogih 'favorita' koji su trenutno top 5 na famoznim kladionicama. Jednostavno Šveđani znaju znanje.

Dobro je neko uporedio ESC sa LŠ a Švedsku sa RM. E, pa mi navijači Aston Ville možemo samo da kukamo i maštamo da imamo Realove pare i igrače. Tako je kako je. To su pravila igre. Tamo je Melfest Bog i batina među događajima, festival gde je ČAST organizovati i pojaviti se. Dokle god se otaljava kao kod nas, tako će i biti.

Last edited:
Koliko sam negde procitao MF kosta SVT oko 2 miliona dolara, dok Dora HRT oko milion. A MF ima cak 6 show-a, mislim da ih najvise kosta transport i zakupi prostora. To je 11.5 sati najgledanijeg programa. Pare za nastup ne daju takmicarima. Luksemburski NF skoro isto kosta kao Dora a izgleda miljama bolje. Produkcija skoro na nivou MF. Nisu problem pare vec kreativnost i korupcija. Zato pare na sunce. Kako je Dora toliko skupa a ne mogu ni krstene tonce da nadju? Gde se pumpaju pare za PZE i koliko para dobija SkyMusic? Ako je tacno ono sto je rekao Boris Demode za Roterdam da su se bahatili i natrosili tu ima elemenata za istragu…

Nikad slabije finale Melfesta kao ove godine. Produkcija i dalje vrhunska, šou kao takav zanimljuv, muzička kreativnost na nuli.

Pobednička pesma ima brutalan nastup, tj Felisija ima brutalan nastup bez pesme. Deset ljudi piše tekst u kojem je 80% ona mantra my sistem. Ali okej, Evrovizija je televizijski šou, a Švedi su to davno skapirali.

Bengtson svake godine sve zategnutiji, na kraju će mu se usne spojiti na potiljku. Stana Nilsen se poprilično podgojila, pesma i stajling na nivou Evrovizije 2000. Ladno su imali vatrogasnu ekipu među takmičarima. Grečula se stilski stopio sa svojom pesmom, pokupio je sve što se moglo pokupiti od perioda kgaljice Nefertiti do Lejdi Gage.

Sve u svemu ništa specijalno i iz godine u godinu postaje reprizično. Ali opet zabavno je bilo gledati.

Ja sam svakako među forumašima koji su najviše blagonakloni prema Švedskoj. Uglavnom su mi u top 10 i ne gajim prezir prema njima zbog toga što su uspešni na Evroviziji i generalno me uvek zanima šta će poslati.

Ova pesma mi je negde između solidne i štagod. Dated mi je i nezanimljiva. Nedovoljno mi je ovo za lični top 10, čak i u ovako slaboj godini.

Nastup je stvarno strava i radovaću se da ga ponovo vidim u maju, ali ovo nije pesma koju ću slušati.

Samo 8 bodova od televote-a za Meiru Omar?? Želim Švedskoj sve najgore i bacam kletvu da im Melodifestivalen bude zagađen s Roko - Heroj (2019) level šrot pjesmama idućih 20 godina

Zargo, Raga, Urra, Gara
Jarga, Jarun, Era, Czarodoro

Czasssss

Najbolji nastup i druga najbolja pesma pobedili. Zasluzeno.

Ovaj hajp koji se vidi u publici na melfestu svaka exyu drzava moze samo da sanja

Očekivana pobeda, bravo za lutkicu. Kod mene ide u top 10, volim EDM, volim nastup, jeste generično ali bolje nisu imali.

Pjesma ni po čemu ne odstupa od onog standardnog švedskog zvuka, ali godina je toliko mlaka da je tačno falilo nešto ovako

Možda sam umoran i pospan (i pijan), ali mi se svidelo ovo kako izgleda. Stoji da pesmu zaboravim bukv u trenutku kad se završi i nema šanse do maja da ću zapamtiti išta osim "out of my systeeem" pošto je (za moje uši) nabacano i nekoherentno, ali u toku trajanja definitivno animira čula vida i sluha sa random elektronskim bitovima. Takođe, sviđa mi se što dosta koketira sa elektropopom ranih 2010tih, što mi je na neki način nostalgično pošto sam ko klinac dosta slušao taj zvuk.

Uglavnom biće ovo neki donji top 10 cenim, od 6. do 10. mesta.

Last edited:
Pošto ne mogu da sastavim ni top 10 za ovu godinu, Švedsku ću morati da računam da bi sakupila tih deset. Da mi je neko rekao da ću i k a d a uzeti njih na listu👀 ali dobro...
Ajd još tri sestre, Češka, Poljska I Švajcarska ostali...nadam se da će mi neko od njih ipak izbaciti Švedsku.

Pa ok pjesma. Nastup joj daje veću dimenziju i bolji rezultat. Samo pjevanje i tekst prosjek. Pogotovo tekst. Europa će naravno objeručke prihvatiti i darivati sa svim mogućim 12-icama. Dakle, Stockholm 2027.? Pa krajnje vrijeme je da se ESC organizira u Strawberry Areni.

Back