se Švedska 2026: Felicia - My System

Mene je dosta na momente podsjetila i na švedsku ESC pjesmu iz 2001., Listen to your heatbeat, a samim time onda i na Belgiju 1996. koju je Švedska bezobrazno plagirala 😂
Ladno jeste 😂 sad me je i sramota sto mi je Grecula #1 sa ovogodisnjeg Melfesta 😂 al ajde, bar smo od Svedjana navikli na plagiranje/hiperprodukciju

Meni se zapravo i sviđa audio produkcija pesme, sintovi i ta EDM atmosfera.
Ali pesma kao kompozicija, i ove vokalne linije, bukvalno đubre i među gorima ove godine u tom konkretnom aspektu. A ne pomaže ni ovo njeno mjaukanje.
Jeste skupo i moćno upkovano nastupom pa se svakako ističe, a svakako će biti i precenjeno, to već odavno podrazumevam za dotičnu zemlju.
Ipak mi je daleko od pobedničke priče, koliko god vidim da mnogi strani fanovi prizivaju, uopšte mi ne pije vodu da bi je ni publika ni žiri baš toliko izgurali.

Israel ko dete od 5 godina samo se zali ko neka tuzibaba .

Meni ovo za svaku pohvalu kako oni izvuku poslednji atom iz pesme i iz nastupa i dobiju zagarantovani top 10.

Ove godine imamo brdo užasno sklepanih generičnih pesama, mnoge su i nedostojne ESC, pa ih niko nije toliko kritikovao. Švedska je u ovom bućkurišu pozitivan primer i nije mi za toliku prozivku.

Ne slažem se da će ovo da flopne sa publikom, naprotiv, mislim da će bolje proći sa publikom nego sa žirijem. Ova pesma je na neki način, iako je švedska generika, nešto drugačije za Švedsku, jer nije toliko polished i savršeno, odnosno nije pesma kakvoj Švedska inače teži, nekako mi je sve u vezi nje prirodno i organsko, a ne kalkulisano jer sve što inače šalju i jeste prethodno iskalkulisano.

Mislim da će sa žirijem proći slično ko Tusse, možda malo bolje, a sa Publikom će sigurno imati 150+ poena, ako ne i jače još.

Sumnjam da ce proci kao Tuse, ono je bas i zvucalo i izgledalo lose, a ovde imamo bas bombastican nastup, ne vidim da ce biti ispod sestog mesta zirija (plus efekat Svedske). A slazem se da moze ici bolje kod publike.

Publika je oduševljena ovom pjesmom. Reakcije na netu su kao nešto dosad neviđeno na Eurosongu.

Btw. tako je, Gloria!

Ali sto je tocno ovdje nevidjeno? Laseri i svjetla? Super kadriranje?

Meni je pjesma super ali se baš pretjeruje s tim epitetima, ništa ovdje nema što nismo već sto puta čuli i vidjeli

Kaleen is callin'
Austria GIF by Eurovision Song Contest

Pa kažem, takve su reakcije na netu. Doslovno se komentira u stilu OMG, ovo još nismo vidjeli, ovakvu pjesmu još nismo vidjeli, ovakvo kadriranje još nismo vidjeli... Bravo Švedska, jedino to Švedska može... Ne znam, meni je pjevanje loše, pjesma je prosjek, tekst je ništa jer se doslovno 2-3 stiha ponavljaju... Jedino što je dobar nastupa, ali opet ništa što dosad nije bilo. Ali ok, navikli smo od ESC fanova da svršavaju na sve od Švedske. Da su poslali vatrogasce i to bilo wow, neviđeno, za top 10.

Baš bi me začudilo da ode previsoko kod publike, al ono meni je i KEiiNO bio bzvz skandipop pa na kraju 290 poena tkd ko zna. Krenulo je da mi se sviđa pomalo pa ne može baš otvoreno da se hejtuje i navija za potonuće Švedske generike.

KEiiNO je i meni iznenađenje ali bar su imali taj etno momenat pa kapiram za šta su se ljudi uhvatili

Evo i ja cu da igram na tu kartu. Da ova pesma nije predstavljala Svedsku dobila bi puno vise paznje i podrske na ovom forumu.

Keino su imali taj prepoznatljiv i snažan skandi pop zvuk u kombinaciji sa tradicionalnim momentima, pa čovek i da razume. Ali kod Felicije stvarno nema apsolutno nikakvog wow efekta, naprotiv. Da ljudima taj vizualni momenat koji prati pesmu ne skrene pažnju, verujem da ne bi bila ni približno toliko primećena i hajpovana.

Back