• Zbog održavanja foruma, pristup neće biti moguć večeras od 21h do završetka radova (nekoliko sati).

se Švedska 2026: Felicia - My System

Mene samo zanima po čemu je pjesma Reda Sebastiana loša i nije prošla u finale, a ovo će proći i vjerojatno imati top 5 rezultat.
Na papiru su obe pesme slične, Strobe Lights meni čak bolje producirana, ali nema smisla porediti Belgijance koji jednostavno nikada ne znaju da naprave nastup i Šveđane. Niko se sada i ne seća nastupa te Belgije, kako došlo tako i prošlo. Plus mislim da izvođač nije dočarao tu pesmu onako kako je trebalo.

Ajde sto ima najbolju pesmu (posle Finske) i najbolji staging, nego sto je i moralna velicina, ne bi mi smetala osma svedska pobeda ove godine 🫶

Ukoliko ovo ne pobedi ove godine, bez sumnje cu pomisliti da se namesta da Svedska ne pobedi dok se opet ne pojavi Loreen. Prosle godine je trebala da pobedi "Bara Bada Bastu". Ovo je tako pobednicki materijal. Nastup je bas kakav treba da bude. Nema puno bacakanja na sceni, dovoljno je i efektno. Vokal uopset nije los. Cak je i veoma dobro uklopljeno uz ovu pesmu. Onaj instrumentalni deo je fenomenalan (iako nisam ljubitelj tako nesto, ali kada je uklopljeno kako treba onda jesam) i jedva cekam kada masa poludi u Becu. Nadam se da ce joj se namestiti da bude pred kraj u finalu. Sto se tice nastupa, ne bih nista menjao. Mozda nekih sitnica, a nadam se da nece izmisljati nesto bezvezno za kostim, kao Sanel. Iako mi nije favorit, voleo bih da ovo pobedi, nesto brzo i zivlje za promenu. Drzim fige.

E, sad. Malo poredjene sa Kaleen. Njena pesma mi se vise dopada, iako se moze reci da su slicne. Ali njen nastup je bio vise akrobatski, mozda manje-vise efektan, ali ne kao kod Felicie koja ima bas efektan nastup. Vokalno mozda za nijansu slabija, ali meni je sasvim zadovoljavajuce bilo. Tako da kad sve sagledam, bolje se predstavila Felicia.

Za kraj, 1. favorit na ovogodisnjem svedskom izboru mi je Laila Adèle - Oxygen

Pa, da. Prosle godine sam pisao o tome pre maja da bi oni trebali da pobede, jer napokon su poslali netipicno vezano za njih, zanimljiv nastup, zarazan refren, na maternjem jeziku i ocekivao se veci broj poena publike. Medjutim, ziri nije bio na visokom nivou kao sto inace bude i eto ...

Upravo, ima ljudi na forumu koji i dan danas se pretvaraju da Tattoo nije dobra pesma i nije postala hit.
Tattoo je kvalitet! Mada sta Loreen otpeva to postaje jos bolje. Fantastican vokal. Meni jedina stvar koja je smetala u toj pesmi je to sto ona rec ''Tattoo'' nije ni izgovarala. To je bilo u fazonu ''taugh toooo''. Mene je to uzasno nerviralo da budem iskren ahhaha :ROFLMAO:

Pa ja iskreno ne znam kako može biti kvalitetno nešto što je potpuno reciklirano i fabrički. Nije kao čuvajmo prirodu, reciklirajmo plastiku.
Ova pesma je komercijalno dobra, nastup (zapravo vizual) je odličan, ali da su kompozicija i vokal za OMG uzdizanje stvarno nisu, Loreen je ajde izgradila neki svoj imidz i ponovila samu sebe, brend je i vokalčina, može joj se. Al ova stvarno ništa, prodaje maglu.

Nekome ovo jeste wow, i da postoji bias protiv Švedske kako ovde tako i generalno u fandomu, postoji.

Pesma je zabavna, keči je, nastup je odličan i dobro prati pesmu. Niko ne kaže da je pesma Bog zna kakav kvalitet, ne znam ni kakav kvalitet tražite u EDM pop pesmi, ali ima svoje kvalitete jer da nema ne bi imala fanove, i pesma i nastup.

Pa bas je obrnuto..svedska je toliko omrazena, da sta god posalju nekima ne valja, a ja prvi sam mrzeo njihove pesme 2016-2019 i mislim da tattoo nije zasluzila da pobedi, ali my system je 10/10
Pritom nema vece gluposti od nazivanja my system generikom, mislim da se sada ovo koristi kao uvreda za svaku pesmu koju neko ne gotivi

Pa možda je obrnuto u tvom slučaju ali ko je deo fandoma duže vreme zna da je sa većinom fanova ipak slučaj ono što je Tetsi postavio. Kad se setim predviđanja pobede za Hero 2008 lolčina

Pogledaj samo rezultate OGAE Second Chance svake godine lol

Pa možda je obrnuto u tvom slučaju ali ko je deo fandoma duže vreme zna da je sa većinom fanova ipak slučaj ono što je Tetsi postavio. Kad se setim predviđanja pobede za Hero 2008 lolčina

Pogledaj samo rezultate OGAE Second Chance svake godine lol
Bukv pratim esc od 2008, a u esc bubble-u sam od 2015, tako da sam i vise nego obavesten 😁
Kao sto sam rekao, svedska ume da posalje govno, a da bude precenjena, to stoji, desilo se dosta puta, ali se desava i da se preterano kritikuju, kao ove godine gde bas nema razloga za kritike (osim ako se nekom licno ne dopada pesma/zanr, to je druga stvar), vecina svedskih pesama ima uglavnom isti broj i onih koji je vole i mrzi, jedino je mozda cornelia bila uglavnom voljena
A pominjes hero, kao da to nije u top 5 najboljih pesama te godine 🫡
Eto jedino se mogu sloziti da ogae klubovi imaju nenormalniji odnos prema svedskoj, ali to je zaista neznatan broj fanova, ja mislim prvenstveno na fanove po drustvenim mrezama, gde najvise ljudi i iskazuje svoja misljenja

Ali zasto je onda Svedska u vrhu svake godine ako postoji veliki bias u fandomu? Pa ne glasaju samo ESC fanovi vec uveliko i kezualci.

se Švedska 2026: Felicia - My System
Back