fr Francuska 2026: Monroe - Regarde !

Nešto nisam ubeđen ni da pobeđuje kod žirija. Žiri ne ocenjuje samo pevanje, već celokupan paket, Francuska češće ima loše nastupe nego dobre i ona je mlada i neiskusna. Pritom, osim JJ-a niko ko je pevao operu nije pobedio kod žirija.

Meni je realniji scenario top 3 kod žirija i 0-50 poena od publike, ali videćemo.

Ne znam kakve poveznice ova pesma ima sa Maman, mnogo vise ih ima sa Voila

Pričala je da su je pritiskali da se ofarba u plavo kako bi manje izgledala kao Arapkinja, što i jeste. Njihova televizija je osudila tada, mada sada kada vidim devojčicu od 17 godina, koja je meleskinja, sa plavim sočivima i ofarbanom kosom u plavo, zaista me tera na razmišljanje.
La Zarra je bila plava i godinama prije nego je otisla na Eurosong, pusti budalu 😂

Francuska češće ima loše nastupe nego dobre i ona je mlada i neiskusna.
Tačno je da francuska ume da omaši nastup, s tim što se meni recimo sviđa spot kako su uradili, tako da ako idu na tu foru neće puno omašiti.
A što se tiče devojke mislim da će se svideti ljudima kako je tako mlada a tako lepo peva a i scenična je.
Uzimajući u obzir i trentnu situaciju u kojoj se svet nalazi mogu da vidim da ljudi pre glasaju za nju nego za recimo grka ili tako nešto.

Meni je zanimljiva pesma jer volim operu na evroviziji, ali ovo realno osvaja max 50 poena od publike, previse su kalkulisali dobijanje zirija, da su napravili jednu veoma hladnu i neiskrenu pesmu, televote to prepoznaje

Esc je poceo da lici na ja imam talenat pa su se vodili time, a opet su u pesme uneli klasicne francuske motive, koji su klise i koji asociraju ljude na tu zemlju. Ovo je receptura koja bi zapravo lako mogla da privuce kezualce.

Ali mislim da je ipak pretenciozno baš, Slimane je na probi za žiri imao najgori vokalni nastup od svih proba svojih i žiri ga je kaznio za to, isto tako ako Merilin sklizne par puta i ne otpjeva perfektno, kazniće je i žiri i publika

• Like
Reactions: FFM
Al toliko potenciranje iznova i iznova kako će da osvoji maksimalno 50 bodova od publike 🙄 Ako je Louane flopnula jer djevojka realno nema harizmu i energiju i jer su ljudi zbijali šale na osnovu nastupa ne znači da će ovoj isto desiti. Meni prvom je Maman bolja stoput od npr. Voile, pa su ljudi opet pali na ovo drugo.

Last edited:
Voila je dobro prošla i kod publike jer je Barbara servirala ono što je stereotipično i što Evropa očekuje od Francuske. Čak je i frizurom podsećala na Edith Piaf🤣 Još je sve to bilo tako pod konac, Francuska bolji nastup nije imala od tad. Tako da...

Maman je mnogo emotivna pesma sa prelepim tekstom, Louane je imala taman toliko harizme koliko je pesmi trebalo, minimalistički nastup, ali stvarno ne znam zašto je tako slabo prošla po publici. Jednostavno ova pesma nema ni emociju Maman, ni epičnost Voila, a bgm ni šarm Mon Amour.

I meni je prečudno što je jedva 50p od publike imala ali mi je isto tako glupo što je onoliko 0 od žirija imala, baš je djelovalo kao da su bili u fazonu e ne smijemo rasuti bodove previše, osvojiće Izrael u suprotnom

Meni lično ovo zvuči najviše epic od ovih pjesama što su sad slali. Svakako da postoji taj faktor iskalkulisanosti koji bi mogao da košta ovu pjesmu više bodova televotinga, ali isto tako mi ovo nije ništa manje kalkulisanje nego npr. igranje na kartu kao što su 2024. ili 2021. Štoviše, manje mi ima elemenata onog klasičnog francuskog što plasiraju Evropi. Sve je u nastupu, ako bude imala stvarno dobar nastup mislim da neće biti flop ni kod publike, ali Francuzi nisu pretjerano kreativni oko toga lol. Ovdje bi baš trebalo nešto kreativno smisliti.

Meni baš suprotno, lol. U studijskoj verziji na prvu Maman mi je bila samo ok, a pravu notu je dobila uživo. Sa ovom pesmom sam i dalje "na vi", jednostavno je previše fabrička, teatralna i pretenciozna za moj ukus i teško da će se to promeniti do maja.

Francuska mi je najbolja kad najlošije prolazi (2012, 2014 i 2022). 2010 i 2018 isto super i opet midtejbl, jedino 2016 super i bilo i prošlo. Sad kad razmislim svake parne godine od 2010te osim nesuđenog Tom Leeba, Slimanea i ove sad su mi bili super, a nijedne neparne 🥴 (2017 i 2023 su fine al ništa spec, 2021 lepo ali ne bih puštao sebi)

Back