fr Francuska 2026: Monroe - Regarde !

Svaka čast za glas, ali stvarno mi je preko glave ovakvih teatralnih i preambicioznih pesama bez trunke emocije. Mislim ok je, ali i više nego očigledno je na šta se ovde ide. Ne dotiče me ni najmanje, Maman i Fulenn su stvarno za ovo pesmetine i po. Naravno da će žiri da izdivlja, ali mislim da ih očekuje ledeni tuš od publike.

Posle Australijanke 2019.g, i njene Zero Gravity, ovo opersko pevanje mi je dosadno. Početak pesme mi je zanimljiv, ali ni u drugom pokušaju nisam uspela da odslušam pesmu do kraja. Bez obzira na to, pretpostavljam da imamo pobednika žirija.

Ipak, Fransuzi znaju isporučiti odličansenski nastup za balade, pa možda i promenim mišljenje.

Skontali da je kriterijum za pobedu na ESC u poslednje vreme ,,Ja imam talenat a pesma nije toliko relevantna” pa se setili da probaju po toj recepturi. Usiljeno, kao uostalom i dva prethodna evrovizijska pobednika.

Evo, slušam sad 3 puta zaredom i apsolutno nikakvu reakciju ne izaziva u meni. Sterilno, plastično i ukalupljeno u nešto što bi trebalo da impresionira šire mase, a izaziva ravnodušnost. Promašaj, što se mene tiče. Koliko mi je Louane bila divna i preemotivna, toliko mi je ovo sve suprotno od toga.

Sad preslušah pjesmu. Nekako mi je pjesma malo messy, fali više koherentnosti koja je postojala npr. u Wasted Love

ALI

S obzirom da je konkurencija poprilično slabašna, rekao bih da ovo jeste u igri za pobjedu. Meni je ovo zapravo čak i poprilično dobro. Očito da jeste pravljeno po nekoj recepturi, ali već sam prihvatio da ova godina teško da bude neka prekretnica po bilo čemu u odnosu na prethodne godine, tako da sam prihvatio da ovako nešto pobijedi. Imalo bi smisla da Francuska pobijedi na 70-om izdanju Eurosonga.

Ovo mi je svakako bolje od Neme i JJ-a ako ću sad da poredim.

Meni pesma skroz ok. U svakom slučaju, bolja od masu ponuđenog do sada. I ne, nisam umorna od violine a ni opere kao ni tog mixa žanrova.

Da će mi ući u listu slušanja, neće.

Prevazilazi mi Bugarsku, Estoniju, Australiju, Kipar i celu tu žensku ekipu...

Ja se nadam da neće pobijediti jer sam propustio da se kladim na kvotu 17

Dobar glas, ako uspe ovo da izvede uživo a mislim da hoće biće to dobro. Verujem da će žiri da podrži a publika da spusti jer nema neki hook na šta bi se ljudi zakačili i previše podseća na druge pop opere koje smo imali u zadnje 2 godine.

Meni je ovo najbolji ozbiljniji pokušaj Francuskle posljednjih godina. Nisam bio fan Slimanea, Barbara mi je bilo ono previše chanson-coded, a Louane mi je bila previše mlaka. Trenutno mi debitira na osmom mjestu, mada moguće da će ići više dok malo posložim sve.

Ne sviđa mi se, baš mi je preko glave više ovakvih pokušaja

Back