ESC 2026 - Beč, Austrija: opšte, arena, grafika, scena

O Zejni bi se definitivno više pričalo što zbog kontroverznog naslova pesme što zbog nje same koja otvorena za intervjue i trči gde god treba. Takođe ona bi verovatno bila spremna više da potroši svoje love i ta pesma bi imala smisla da ode na veći broj žurki jer bi toj pesmi odgovarao taj vid promocije.

Isto bih rekao i za Haremke. Međtuim Harmeke nemaju love (priča o kreditima) i sigurno bi bile vezane za RTS kao i Lavina. No Haremke bi najbolje odradile komunikciju sa ESC zajednicom i imale bi dobru pređu među LGBT gledaocima. Takođe i njima bi odgovarala promocija na žurkama jer je pesma brza.

No mislim da su po potencijalu svi oni tu negde na samom ESC tako da nema se tu za čim žaliti. U nekim drugim stvarima je Lavina bolji predstavnik od njih pa saberi oduzmi sve je to manje više isto. Ulazak u finale i tamo neko 15. mesto je maksimum za sve tri pesme, jedino što bi neke to lakše uradile.

Za Jerry se slažem, ta pesma bi se sigurno tukla sa Finskom za prvo mesto. Ukrajinci zadnje dve godine nisu izabrali najbolje za ESC no nisu ni poslali neki treš pa da se sada tu nešto žalimo na njihov izbor. Meni je prošlogodišnja pesma bila dosadna ali to ne znači da je loša, ova mi je ok pesma ali ni blizu Jerry koja na prvo slušanje zapanji skoro svakog.

Pa mislim da bi bilo zanimljivije da je Zejna otišla, ali to je sada stvarno nebitno. Ljudi izabrali maltene jednoglasno Lavinu i to je to.
Zanimljivije bi bilo da smo poslali Zejnu? U komsmislu tacno? Ako govoris u smislu da bi potencijalno napravila bolji rezulatat od Lavine, grdno se varas. Ako govoris o nekim kontroverznijim stvarima onda se slazem. Onakav tremaros i talenat za samodestrukcijom kakvu ima Zejna, ne moze svako da ima. Tamo bi bila pojedena kao mrkli mrak :ROFLMAO:

Zanimljivije bi bilo da smo poslali Zejnu? U komsmislu tacno? Ako govoris u smislu da bi potencijalno napravila bolji rezulatat od Lavine, grdno se varas. Ako govoris o nekim kontroverznijim stvarima onda se slazem. Onakav tremaros i talenat za samodestrukcijom kakvu ima Zejna, ne moze svako da ima. Tamo bi bila pojedena kao mrkli mrak :ROFLMAO:
Pa mislim da je ona zanimljivija ovako kao osoba, pisalo bi se o toj pjesmi u stranim medijima vjerovatno i generalno mislim da bi bilo interesantno vidjeti šta bi se pripremilo za Eurosong. Ako ništa meni lično bi bilo zabavnije pratiti. Ovako znamo da će nastup Lavine biti skoro isti kao na PZE-u.

Felicia bi je sažvakala i ispljunula bukvalno. Ja i dalje mislim da bi sa njom finale bilo na veoma klimavim nogama.
Ma da smo poslali Zejnu, sa obzirom kakve pesme su servirane ove godine, mogli bi smo reci da bi ona bila neki top 15 na tabeli u finalu. Jednostacno se ne bi izdvajala ni po cemu od ostalih takmicara. Sa Lavinom imamo taj ''stand out'' jer ni jedna pesma nije ni nalik kao nasoj ove godine! Ljudi ne shvataju koliki potencijal ima ''Kraj Mene'' samo kad bi se sve kocke poslozile, a gospoda sa nacionalne televizije uozbiljila i napravila neki mocan nastup dostojan pesme. Mi bi bili takav ''dark horse'' koji bi se stavljao usudicu se reci u kategoriju sa Konstraktinim dark horse-om. Ne postoji univerzum u kome je Zejna bolji izbor od Lavine. ''Jugoslavija'' bi lakse usla u uvo, ali je to sazvakano i vec vidjeno na ESC milion puta, kao i njeno letenje na bini! Lavina je 2 puta manje komercijalnija, ali zato nevidjeni stand out kao nikada. Zejna ne bi dobila nikakav efekat sa pesmom, dok Lavina to odavno jeste. E sada, to sto mozda neko ne preferira tu vrstu muzike je njegov problem

Tako nešto je i Uroš, šef srpske delegacije, rekao nakon izlaska pesama za PZE a pre samog festivala, kad su ga pitali za potencijalnu kontroverzu i prihvatljivost teksta Jugoslavije. Prokomentarisao je u stilu EBU bi već reagovao da je tekst problematičan, oni su to videli i odobrili, dakle problema s time nema.
Ni meni nešto ne deluje da je to bila neka praksa generalno ranije, ali moguće je i ima nekog smisla da je uvedena skorijih godina usled poznatih nam raznih okolnosti.
Meni ovo nema smisla jer su prosle godine trazili Miriani Conte da izbaci rec kant tek nakon pobede. Da gledaju tekstove i odobravaju ih korigovala bi tekst pre malteskog NF. A opet ni nema smisla da EBU gleda te tekstove jer oni ne organizuju ta takmicenja. Ranijih godina su se ljudi bunili kad su bila namestanja i skandali na istocnoevropskim NF pa su iz EBU rekli da oni nisu nadlezni i da javni servisi mogu da izaberu koga god i na nacin na koji oni misle da je najbolji.

Felicia bi je sažvakala i ispljunula bukvalno. Ja i dalje mislim da bi sa njom finale bilo na veoma klimavim nogama.

Kakve veze Felicia ima sa Zejnom? Pesme su potpuno drugacije. Kao kada bi poredio Rumunku i Lavinu jer oba entryja imaju tvrdji zvuk

Mi ovde strahujemo hoće li RTS pogoršati postojeći nastup, sa Zejnom ne smem ni zamisliti koliko bi ovde stresno stanje bilo💀💀

Ja potpuno razumem ljude kojima je njena pesma bolja i na prvo slušanje možda više immediate ali msm da ako na domaćem terenu ne briljiraš, sa RTS ekipom bi još teže bilo očekivati neki upgrade.

Mi ovde strahujemo hoće li RTS pogoršati postojeći nastup, sa Zejnom ne smem ni zamisliti koliko bi ovde stresno stanje bilo💀💀

Ja potpuno razumem ljude kojima je njena pesma bolja i na prvo slušanje možda više immediate ali msm da ako na domaćem terenu ne briljiraš, sa RTS ekipom bi još teže bilo očekivati neki upgrade.
Ma kakva crna bolja pesma Dreamy? To su price za decu. Zejnina pesma je toliko bila bolja da je jedva dobila 6.000 glasova, dok su momci dobili 30k glasova. Vise nego od svih drugih takmicara zajedno. Kada su izasle pesme, na svim mogucim poll-ovima Zejna je dominirala. Instagramu, Tviteru, cak je i na ovom forumu odnela neprikosnovenu pobedu...imala ubedljivo najvise YT pregleda i medju kezualcima. Gde su svi ti glasaci? Gde nestadose u roku od 4-5 dana koliko je trajao pze. Ocito su se i neki njeni fanovi okrenuli protiv nje i glasali za Lavinu. Pobedili su je anonimusi za koje niko znao nije pre PZE-a, dok je ona vec veteran na nasoj PZE sceni. ''Jugoslavija'' ni blizu nije pesma kao na studijskoj verziji, dok su momci pesmu odveli na jos visi nivo u lajvu. End of story

Ma kakva crna bolja pesma Dreamy? To su price za decu. Zejnina pesma je toliko bila bolja da je jedva dobila 6.000 glasova, dok su momci dobili 30k glasova. Vise nego od svih drugih takmicara zajedno. Kada su izasle pesme, na svim mogucim poll-ovima Zejna je dominirala. Instagramu, Tviteru, cak je i na ovom forumu odnela neprikosnovenu pobedu...imala ubedljivo najvise YT pregleda i medju kezualcima. Gde su svi ti glasaci? Gde nestadose u roku od 4-5 dana koliko je trajao pze. Ocito su se i neki njeni fanovi okrenuli protiv nje i glasali za Lavinu. Pobedili su je anonimusi za koje niko znao nije pre PZE-a, dok je ona vec veteran na nasoj PZE sceni. ''Jugoslavija'' ni blizu nije pesma kao na studijskoj verziji, dok su momci pesmu odveli na jos visi nivo u lajvu. End of story
Zapravo, Zejna nije uspela da skupi ni 4500 glasova. 🤓☝️

Kakve veze Felicia ima sa Zejnom? Pesme su potpuno drugacije. Kao kada bi poredio Rumunku i Lavinu jer oba entryja imaju tvrdji zvuk
Nasličnije su po tome koliko su komercijalne, ali mi švedskom standardu po pitanju režije nastupa nismo ni do kolena, stoga bi Zejna bila prilično nebitna, ako pretpostavimo da bi u tom smislu nastup bio neprimetan.

• Like
Reactions: FFM
Pa mislim da je ona zanimljivija ovako kao osoba, pisalo bi se o toj pjesmi u stranim medijima vjerovatno i generalno mislim da bi bilo interesantno vidjeti šta bi se pripremilo za Eurosong. Ako ništa meni lično bi bilo zabavnije pratiti. Ovako znamo da će nastup Lavine biti skoro isti kao na PZE-u.
A dobro, to sto je ona zanimljivija ne znaci nuzno i da bi bolje prosla. Samo bi se mi ovde zadovoljili jer bi imali kontent. Meni bi vise odgovaralo da se nas prefstavnik toliko ne eksploatise ali da vredno radi na pripremama, nego da iskace iz frizidera svaki dan, a da tamo napravi potop. Sto se tice nastupa, momci su rekli da ce koncept ostati isti, ali to ne znaci nuzno da ce biti preslikan nastup sa PZE-a. Jedino sto bih ja voleo, ako je moguce, a to sam i rekao kada su pobedili odmah pre mesec dana, da bi voleo da urade neki stejdzing kao neku gotik katedralu iza. Mislim da je neko poslao nesto slicno pre neki dan u vidu slike. Mislim da bi taj gotik vajb dosao do izrazaja. Gledam rekacije na YT i mnogi kada vide pocetak nastupa misle da je Luka vampir ili tako nesto hahahaha. Da bude mnogo vise vatre, jos bolja igra svetlima i po mogucnosti taj fazon neke gotik katedrale. I mnofo vise dima u fazonu magle da bude. Sto veca misticnost, da ceo koncept ima smisla. Neki su predlagali valjda neki tron na kome Lukasedi na pocetku. Za to nisam iskreno

Izvinite što se vraćamo na stare teme, ali po čemu je Zejna interesantnija pojava od Lavine?? 🤣 to stvarno ni subjektivno ne može da se kaže, za ova 4 izdanja ne mogu ničega konkretnog da se setim iz njenih intervjua / nastupa itd osim da pizdi kad izgubi i da stalno potencira svoje romsko poreklo kao nešto ultra bitno iako pored nje uvek bude još par takmičara istog.

Meni je Zejna možda i najsterilnija od svih favorita do sada u ovih par navrata, jednostavno nema neki pečat koji je ostavila svojom pojavom. Da ne pričam što menja stilove u skladu sa fanovima (gleda šta je popularno), a ne u skladu sa svojim sentimentom i to se vidi na sceni.

Back