rs Srbija 2026: LAVINA - Kraj mene

Zašto ne bi našli volontere koji bi im pomogli sa promotivnim sadržajem, ako ih mrze same i neće da plate

Pesma je u suštini ista kao i naša verzija no meni je nerazumljiv onaj finiš tako da engleski jezik i ne doprinosi mnogo u kulminaciji. Pride on izgleda ima klasičan istočnoevropski izgovor engleskog jezika što se čuje u sporijim delovima pesme dobrano. Ovo bi live zvučalo dobro isto kao i naša verzija ako izuzmemo njegov akcenat. Video je kriminal, pratkično su ubacili jedno 30 sekundi nove animacije, verovatno je i to snimljeno pre samo odbačeno, ostalo sve isto.

Ja bih išao na našem jeziku jer će bolje da glumi emocije dok bude pevao na našem, plus manje koncentracije će mu trebati.

Ovoliku "zainteresovanost" RTS-a očekujem i u maju, a samim tim i da nam nastup bude sniman iz Graca 💀

Kad bi se Lukin vokal u drugom refrenu čuo u studiijskom snimku srpske verzije kao što se čuje u engleskoj verziji, to bi bilo top.
E pa za ESC album msm da hoce. Nema zvanicne objave, tkd kad su ovu ovako snimili, verujem da je i finalni studijski audio snimak prepravljen u verziju sa nastupa. Samo ne znam, nema zvanicnog albuma jos.

Oki je Eng verzija za strane fanove, ali srpska bolja. Podseca me na scenario Grete i Jonsija i ponovo Grete kad su na islandskom pesme zvucale 30x mocnije, a onda napisali neki generic tekst cisto da se otpeva na eng. S tim da je bolji potez sto se ide na srpskom jer i u ovom slucaju zvuci lepse, iako je zapravo ona adaptacija, da.

81% šanse za prolazak u finale! Ovo su jako lepe vesti. Čini mi se da je bilo 83% ako se ne varam, pa se Moldavija popela na 83% pa preuzela 5 mesto od nas. U suštini, pribojabalo se i da li ćemo u finale. A izgleda da ćemo lagano otići nadam se. Zanimljivo da momci imaju veće šanse da se kvalifikuju u finale nego Konstrakta koja je imala 78% šansi takođe na 6 mestu. Mada rekao bih da je tada njeno polufinale bilo jače

Ovi ALBM projekti su toliki non event da se to ne može opisati. Ko to još gleda osim die hard fanova? Oni u suštini ništa ne mogu ni da doprinesu ni da oduzmu; kome se sviđa neka pesma sviđa mu se, kome ne, neće pa da ne znam šta u promo materijalu urade.

Mene više brine entuzijazam RTSa koji vidimo iz priloženog da NE postoji. Promociju uglavnom momci sami sebi rade zahvaljujući tik toku. Ko se na njih oslanja daleko će dogurati.

Meni je ok video za englesku verziju i s obzirom da je slabija, bolje je što se iskoristio materijal sa pze, nego da gube vreme od proba da bi snimali promo video za ovo.. Svakako možda izbace još nešto, pa će za to biti nešto novo

Ako se ne varam, ni ova Engleska verzija nije originalna pesma onakva kakva je prvobitno zamisljena? Ovo je Engleska verzija prerađene Srpske verzije sa PZE-a? Pravi prototip je na Engleskom I traje duže od 5 minuta ako se ne varam. Taj pravi original ćemo vrv moći čuti samo na albumu kada izađe

Pa cemu izbacivanje neke trece verzije na engleskom ako je mnogo losija od originala na tom istom engleskom? Mogli su da objave tu verziju zapravo, nema tu ogranicenja na 3 minuta jer to nije zvanicna verzija za ESC. Kako Italijani objave svoje nastupe sa sanrema preko 3 minuta na ESC kanalu… ogranicenje ima samo zvanicna verzija koja se salje EBU

Pa cemu izbacivanje neke trece verzije na engleskom ako je mnogo losija od originala na tom istom engleskom? Mogli su da objave tu verziju zapravo, nema tu ogranicenja na 3 minuta jer to nije zvanicna verzija za ESC. Kako Italijani objave svoje nastupe sa sanrema preko 3 minuta na ESC kanalu… ogranicenje ima samo zvanicna verzija koja se salje EBU
Niko od nas ne zna kako zaista original zvuči, tako da ne mora da znači da je lošija od ove Engleske verzije. Kao što rekoh, prava pesma je preko 5 minuta dugačka, tako da ima dosta stvari koje su izbačene da bi odgovaralo pravilima Eurosonga. Možda žele da svi original čujemo na njihovom albumu

Niko od nas ne zna kako zaista original zvuči, tako da ne mora da znači da je lošija od ove Engleske verzije. Kao što rekoh, prava pesma je preko 5 minuta dugačka, tako da ima dosta stvari koje su izbačene da bi odgovaralo pravilima Eurosonga. Možda žele da svi original čujemo na njihovom albumu
Mislim da su rekli da originalna verzija bez skraćivanja traje oko 4 i po minuta.

Oko komentara RTS zabole za spot na engleskom - da se prisetimo kako je to uradio neko na piku karijere, i sa budzetom.

Pa ovo je isto što je sad uradila Lavina - isečci iz spota za srpsku verziju

• Like
Reactions: FFM
Pa da al osude na RTS, samo nesto ne valja, bukvalno ribe pobedile kao najveci favoriti, imale spreman spot pre Beovizije, full promociju, pik karijere, pa se nisu pretrgli oko spota eng verzije, jos sami sto su izbacili. Da ne kazemo o onoj chill out Loco Loco verziji, live on tape disasteru, Dejan Milicevic Loko Loko spotu zbog kojeg mislim da niko pesmu nije ozbiljno ni shvatio (a i ona je bila kriticna)... Pritom masinerija je stojala iza njih, a ovi momci. E oni su sve sami postigli. Dovoljno je sto RTS nije pao pod uticaj i nije bilo namestanja.

Kako bude u maju, i sto se tice lajv nastupa, to ce biti max sto ONI mogu da daju, a divnije, lepse, pametnije ucesnike, koji sebe predstavljaju onim STO ONI JESU, bez podilazenja nekim "standardima" kao i "zeljama fanova", i najbitnije u prvom planu pesmom. O vokalima, i samom iskustvu koje imaju (dakle ne turneju po Japanu - od 3 koncerta sa 500 ljudi, nego nastupi godinama na velikim muzickim alterativnim festivalima, ispred ogromne publike od kojih mnogi nisu ni culi za njih....).

Tkd meni je od RTSa dovoljno da su omogucili fer takmicenje. Neki dobiju Ajn Cvaj Draj something something kao jedan od najbogatijih emitera. Nije sve u kladionicama i rezultatima.

Back