I dalje mislim da je kod naše dijaspore više stvar naklonosti ka muzici koja vlada poslednjih 30 godina. Ili neki iskrzani Joksimović pop, ili Tairović, Senidah kmečanje i sl. Da je nešto takvo otišlo, bilo bi masovnije glasanje, ali možda grešim. Sa druge strane, ima mnogo domaćih fanova i zaljubljenika što je prosto neverovatno. Jedan broj naših iz Nemačke i Austrije tvrdi da im glasovi za Lavinu nisu prošli. Da li je moguće to namestiti ili sprečiti, ne znam.
Uopšte ne mislim da nismo imali pun paket i da je naša pesma bila dosadna a time i neprivlačna strancima. Mislim da je prevagnuo ignorantski sistem od samog početka i to upravo zbog njenog vidljivog kvaliteta. Ništa nije bilo felerično, ni glas, ni kostimi, ni gradacija pesme, niti je nedostajala neupečatljivost. Ove godine smo zaista sve odradili maksimalno dobro. Možda se možemo požaliti na neke kadrove, ili da se lično nekome ne svidja ponešto ali je realno bilo nalickano i uradjeno profesionalno. Moguće da je samo žanr bio problem jer kod prosečne publike (kakva je uostalom i naša) oduvek i zauvek ono što prolazi jeste moderni pop, radio muzika, mnogo igranja i plesa, ponekad etno, glupiranje itekako, repetitivnost koliko samo puta . Dobar vokal ima jako dobar prolaz samo ako je pesma slušljiva a izvodjenje oku ugodno. Loš vokal uvek prolazi dobro kada je izvodjač vizuelno privlačan.
To što smo ostali uskraćeni u finalu od publike onog što smo dobili u polufinalu, malo je čudno. Strani žiriji su nas degradirali od početka do kraja - definitivni pokazatelj da tu sede neki levi ljudi koji su nagradjivali pesme koje su neuporedivo lošije od nas, ne zaslužujući da budu tu gde jesu dok neke bolje nisu finala videle. Svi imamo uši, ali presudjuju oči i predubedjenja. To možda i može da se razume kod publike ali da to žiri sebi dozvoli je bezobrazno i sramno.