Kao i obično kada si ti u pitanju poštare, ponovo se ne slažem.
Lavina je za razliku od prethodnih slično plasiranih srpskih predstavnika u finale prošla vrlo komotno i dokazali smo da ne moramo da se oslanjamo na dijasporu za takve stvari ako pošaljemo nešto što vrlo očigledno ima kvalitet i upečatljivost. Ono što ja mislim da im se desilo u finalu je da su jednosatvno fanovi tvrđeg zvuka glasali za rumunsku Lejdi Gagu + i oni koji verovatno to i ne slušaju, pesma je prosto komercijala.
Još jedna stvar, ne znam zašto se konstantno potencira komšijsko glasanje samo kada smo mi u pitanju. Pa i drugi to rade? Švedska i Litvanija bi imale 0 da im nije komšija. Osim toga, nije teško poverovati i nije nemoguća misija da se pesma na srpskom dopadne komšijama koji imaju taj dodatni faktor da razumeju tekst. Ljudi sa ovih prostora imaju identičan senzibilitet, sasvim je logično da glasovi dolaze iz tog razloga, čisto sumnjam da se glasa jer nas mnogo kao državu obožavaju.
Komšijsko glasanje je tema zbog te tvrdnje kako je pesma napravila dobar rezultat izvan regiona i naših gastosa. Realnost je da to nije tako. Pesma je završila na desnoj strani tabele što je stavlja u isti koš sa Ramondom i Samo mi se spava. To što se nekima sviđala više nego te dve je potpuno nebitna stvar. ESC je rekao svoje. I Luke Black može tako da kaže da mu je Karija skinuo glasove i/ili Let 3 a Teya bi mogla da kaže da joj je Slimane ukrao dosta glasova no to su samo izgovori.
@EvroBosna
Ja bih rekao da Lavina nije bila konkurentna za top 10 a za ESC je sasvim ok ako smo zadovoljni sa 17. mestom. Srbija se najčešće nađe tu negde na tabeli na ESC tako da smo na nekom proseku.