OGAE Song Contest 2026: Srpski izbor

Pa mislim da nije baš ni zdravo to da se samo šalje alt i nešto što ne sluša većina ljudi, ali opet, za to su krivi i ovi poznati pjevači koje fanovi godinama žele pa se nikad ne prijave. Ali generalno, ne slažem se da na Evroviziju treba da idu samo neafirmisani izvođači, treba da bude i jednih i drugih na Evroviziji. Govorim generalno za ove što govore da poznatim pjevačima nije mjesto na Evroviziji. Neke pjesme su stvarno više za neki lokalni festival nego za Eurosong.

Ni ja ne mislim da je zdravo što smo ovde imali doslovno 3 manje afirmisana izvođača, od čega samo jednog zaista skroz neafirmisanog, a sve ostalo je bio interaktivni popis najaktuelnije estrade. Eto, imamo dva tvrdoglava ekstrema, pa koji se kome više sviđa, meni svakako PZE.

A jako poznati nek se slobodno prijave i na PZE ako žele, ali mislim da je do sad svima jasno zašto to ne rade, ne samo kod nas nego i u regionu a i u ostalim zemljama, svuda su baš tek povremeni izuzeci.

Neke pjesme su stvarno više za neki lokalni festival nego za Eurosong.
Ja to najčešće i pomislim baš za pesme poznatih 😁

1000 ljudi 1000 ćudi :D ne znam zašto se sve gleda kroz neki lični doživljaj - u ovom slučaju lični doživljaj prema pevačima :) kao što sam u nekom od prethodnih postova napisao, ovde nije cilj da promovišemo nečiji album, nekog izvođača itd... već da izaberemo pesmu koja će nas predstavljati na samom takmičenju i koja ima potencijal da ostvari što bolji rezultat :)

I ako se pogleda naša istorija učešća slali smo od popularnih do manje popularnih itd... Bile su Lena Kovačević, Zoi, Hurricane, Emina, Nevena Božović itd...

Inače ovo su predstavnici Hrvatske

Meni Prijović nikad nije bila nešto. Bukvalno Ceca NO. 2, bez harizme i sa poprilično osrednjim vokalom. Bukvalno je najgora pesma pobedila od ovih 5 superfinalnih. Mislim da ćemo ovog puta biti bottom 5 jer je ova pesma znatno slabija i lošija od Dam Dam. Hrvatska šalje dobru pesmu.

Obožavam što je ova Prijovićkina pesma bila u jednom stranom kontestu i završila u bottom 3, a srpski fanovi su u fazonu to je to, ovo treba da nas predstavlja. 😂 Pored žive Zorje.

Zainteresovao si me pa sam pogledao i na netu sam našao samo jedno online medjunarodno takmičenje gde je bila i osvojila je 9. mesto od 19 :)

Poene je dobila od 12 od Albanije, 10 od Australije, 8 od Bosne, 7 od Holandije, 4 poena od Švedske i Makedonije, 3 poena Letonije, Moldavije, Poljske i Gruzije i 1 poen od Nemačke :D

Naravno ovo je sve uslovno i relevantno, tako da čekamo šta će reći OGAE zajednica u novembru

OGAE Song Contest 2026: Srpski izbor
Back