312.FSC - The Traitors 🗡

8/8 😍
Međutim, kako ne počinjemo odmah, možda sutra veče ili tek prekosutra, slobodno se možete i dalje prijavljivati tj do 10 maks učesnika (kako je i bila prvobitna ideja ali sam smanjio na 8 jer sam mislio da možda ni toliko neće biti hah)
Tako da su ostala još 2 mesta, pa izvolite ako neko želi ⚔️

Evo par nekih osnovnih informacija za ljude koji nisu mnogo upućeni u ovaj format! ⚔️
Odgledajte npr australijsku prvu sezonu na netu, nju je najlakše naći i dostupna je lako.
Svaka sezona ima oko 11 epizoda.

- Od skoro je počela i naša domaća verzija i obavezno i to gledajte, kvalitetno je odrađeno, ali o njoj ćemo drugom prilikom! 😍

View attachment 46908

The Traitors je rijaliti format tj globalna televizijska franšiza zasnovana na društvenoj dedukciji, manipulaciji, poverenju i blefiranju.
Koncept je nastao u Holandiji 2021. godine, pod nazivom De Verraders, a zatim se proširio širom sveta. Do 2025. format je već imao oko 30 međunarodnih verzija, a broj se i dalje povećava.

- Osnovna ideja je veoma jednostavna: u grupi igrača krije se nekoliko Zaverenika (Traitors), dok su svi ostali Odani (Faithfuls). Problem je što Odani ne znaju ko su Zaverenici. Njihov zadatak je da ih otkriju pre nego što bude prekasno.

Odani (Faithfuls):
- ulaze u igru ne znajući identitete Zaverenika. Njihov cilj je da: otkriju Zaverenike, izbace ih glasanjem, prežive do finala, osvoje novac iz nagradnog fonda.
Ali postoji ogromna zamka tj Odani mogu da izbace potpuno nevinog igrača.
Zato svaka odluka za okruglim stolom može da bude katastrofalna.

Zaverenici (Traitors):
- Zaverenici su tajno odabrani na početku igre, tako što se voditelj šeta u krug oko okruglog stola, dok učesnici sede sa povezom na očima, i dodirne po ramenu osobe koje su odabrane. Njihov cilj je suprotan: da ostanu neotkriveni, manipulišu Odanima, utiču na glasanja, „ubijaju“ igrače tokom noći, dođu do finala, i eventualno osvoje nagradu. Najzanimljiviji deo je što Zaverenici ne moraju da budu najbolji igrači u zadacima. Njihova glavna moć je informacija. Oni znaju ko je na njihovoj strani, dok Odani moraju da pogađaju.

Zamak:
- Jedan od zaštitnih znakova emisije jeste ogroman, istorijski zamak. Npr Britanska verzija se snima u Ardross Castleu u škotskim Highlandsima. Tamo se odvija veliki deo igre, uključujući okrugle stolove i noćne ceremonije. Zamak nije samo kulisa. Cela emisija je napravljena da izgleda kao neka moderna gotička bajka: sveće, hodnici, tajne sobe, ogrtači, ceremonije....

Noć („murder“)
- Ovo je jedna od najpoznatijih faza. Nakon što se završi dnevni deo igre, Zaverenici se sastaju tajno. Tada odlučuju ko će biti njihova sledeća žrtva u igri. Odabrani igrač sledećeg dana saznaje da je „murdered“ i napušta igru, odnosno više ne može da učestvuje kao takmičar. U nekim verzijama postoje posebna pravila, štitovi i različite varijacije koje mogu da zaštite igrača. Zanimljivo je da Odani tokom noći ne mogu da urade ništa. Zaverenici imaju informacije koje oni nemaju. Posle prespavane noći učesnici idu na zajednički doručak kada jedan po jedan od njih ulazi u prostoriju i tada saznaju ko fali tj ko je "ubijen" te noći.

Okrugli sto:
- Ovo je praktično srce emisije. Svi sedaju za veliki sto. Počinje rasprava: „Ko je Zaverenik?“ I onda kreće haos kada igrači analiziraju: ko se čudno ponašao, ko je promenio mišljenje, ko je glasao za koga, ko je previše branio nekoga, ko ćuti, ko previše priča, ko pokušava da kontroliše grupu. Na kraju svi glasaju. Igrač sa najviše glasova je banished tj izbačen.
Tada se otkriva njegova prava uloga. Ako je bio traitor odani slave a ako je bio faithful onda zaverenici slave.

Štit:
- U različitim verzijama postoje zadaci ili situacije kroz koje igrač može dobiti "Shield" koji može da ga zaštiti od noćnog „ubistva“ ali i ne i od izbacivanja za okruglim stolom.

Novac:
- Takmičari kroz različite misije zajedno grade nagradni fond. Zadaci mogu zahtevati: memoriju, koncentraciju, fizičku koordinaciju, rešavanje zagonetki, komunikaciju, timski rad, snalažljivost. I tu postoji velika ironija: Odani i Zaverenici moraju zajedno da rade na stvaranju novca koji će možda na kraju pripasti upravo Zavereniku ukoliko pobedi.

Finale:
- Kako se broj igrača smanjuje, igra postaje sve brutalnija u smislu društvene igre i donošenja odluka. U završnici igrači imaju mogućnost da nastave sa izbacivanjem. Ako veruju da među njima još postoji Zaverenik, mogu pokušati da ga izbace. Ako odluče da nema više Zaverenika, igra se završava. I onda dolazi čuvena završna provera: „Are you a Traitor or a Faithful?“ Ako je među finalistima ostao Zaverenik, on će moći da uzme nagradu.
Ako su svi Zaverenici eliminisani, Odani mogu podeliti nagradu prema pravilima.

- Britanska verzija je jedna od najpoznatijih a voditeljka je Claudia Winkleman, a američka verzija je posebno zanimljiva jer je u velikoj meri spojila poznate rijaliti zvezde iz drugih emisija, njihov voditelj je poznati Alan Cumming.
Svratio samo da pohvalim temu 💪🏻

Upravo gledam našu verziju franšizee i oduševljen sam. Uskoro ću i US gledati. Baš sam se navukao!

Dezurni mozes li da mi se javis privatnom porukom, zelim da se prijavim za fsc ali mi ne dozvoljava da ti pošaljem poruku

Ako još neko ima problem oko slanja poruka meni, napišite na temi ovde ako se desi, jer pored filipadive još jedan forumaš mi je ranije rekao da je takođe imao problem oko toga, a ne znam zbog čega je to, verovatno bag neki trenutni 🙏🏻😅

Jel neko od vas do sada počeo da prati
našu domaću verziju?

Naravnoo, šteta što se emituje jednom nedeljno.

Kakvi su vam utisci?

Prezadovoljan sam iako nisam gledao strane verzije, baš sam pozitivno iznenađen samom produkcijom šoua.

Mišljenje o voditeljki?

Dorasla je ulozi iako nešto nisam pratio njen rad.

Mišljenje o zaverenicima?

Od zaverenika mi se dopada samo Aleksa. On je baš moj tip igrača. Marko je socijalno dobar ali meni lično ne nešto preterano dopadljiv. Sanja mi je pravi kandidat za kuvanje ali ne i za ovu igru.

Ko su vam favoriti?

Aleksa, Anđela i dopada mi se Nevena, crna devojka.

Jel neko od vas do sada počeo da prati našu domaću verziju?

Preneo si svoju oduševljenost na mene i zaintrigirao me, iako nikada ne pratim te formate. Pored toga je bilo teško da nađem način da zapratim ali sam nekako uspela.

Kakvi su vam utisci?

Zanimljiv koncept, iako mi se čini da su učesnici malo nesnađeni i treba im vremena da se uhodaju. Mislim da su se već na početku neki među odanima bez potrebe zakucali u uloge koje će im više odmoći no pomoći.

Mišljenje o voditeljki?

Dobra gluma i umerena drama, baš kako treba!

Mišljenje o zaverenicima?

Ne znam, čini mi se da trebaju da budu još bolji tim.

Ko su vam favoriti?

Još mi emisija treba da oformim mišljenje.

Na prvu, Mitar koji će nas iznenaditi jer kao da sprema nešto i igra prljavo a čini mi se da će uvek naći put da se izvuče.
Uz njega bih izdvojila i otrovnicu Anđelu. Svesno biram negativce koje ne volim u stvarnom životu ali takvi su neophodni začin za ovakav format i da daleko doguraju.
Ona žena što je bila u vojsci (ne znam kako se zove) je možda isto zanimljiva jer je tiha baš koliko i treba. Kao i bucko. Njih dvoje mi se izdvajaju kao mutne vode.

Ivana je ubrzo gotova ako ovako nastavi😂

I za kraj, za ovu igru je baš neophodno da se isključi empatija i moralisanje. Mnogim odanim to i nakon dve epizode kao da nije skroz jasno.

Preostalo je poslednje slobodno mesto za prijavu za ovu našu mini traitor igricu, pa ako neko jos želi, neka izvoli u salonu! 😍⚔️

Ćao ćao ja stigao!

vesna-rivas-entrance.gif

Preostalo je poslednje slobodno mesto za prijavu za ovu našu mini traitor igricu, pa ako neko jos želi, neka izvoli u salonu! 😍⚔️
Ovo važi i dalje 🙏🏻

Inače, prijave i dalje traju, do četvrtka u 9h jutru, pa ako i dalje niste izvolite, ili ako niste uzeli ni zadatak a želite, takođe izvolite 😍
🫴🏻

Prijavljujte se i uzimajte zadatke!! ⚔️🙏🏻😍

⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️⚔️

A sada, vreme je da počnemo sa igricom, učestvuje 9 takmičara, a 2 zaverenika su upravo obavešteni porukom o tome da su dobili tu ulogu, svi ostali ste Odani! 🙏🏻
(ne zaboravite da je ovo igra i ništa ne shvatajte lično, fokusiramo se isključivo na uloge u igrici i kako se ko pokaže i šta iznese itd a ne privatne stvari tj mišljenja, tako da ništa lično ne shvatajte ako vas neko optuži i slično ⚔️)

@creature
@Destry94
@Detektivka
@Filhy
@GavranESC
@Marko
@Pokahontas
@Ro97
@Vax'ildan

Za početak, neka svako od vas odgovori na sledeća 4 pitanja (možda nešto i saznate iz tuđih odgovora 🤔) 🙏🏻

1. Ko bi po tvom mišljenju od preostalih osam učesnika bio najbolji Zaverenik upravo zato što niko ne bi očekivao da je on(a)?

2. Da li bi pre glasao protiv osobe koja ćuti ili osobe koja se previše nameće u raspravama? Zašto?

3. Da moraš da povežeš dve osobe kao potencijalni savez Zaverenika, koga biraš?

4. Kome od preostalih igrača trenutno najviše veruješ u igri i zašto?

Last edited:
1. Ko bi po tvom mišljenju od preostalih osam učesnika bio najbolji Zaverenik upravo zato što niko ne bi očekivao da je on(a)?
Marko.

2. Da li bi pre glasao protiv osobe koja ćuti ili osobe koja se previše nameće u raspravama? Zašto?
Osobe koja se previše nameće pre, jer mislim da Zaverenik uglavnom tako kanališe nervozu, ali ne valja ni da preterano ćuti.

Creature & Pokahontas.

Nikome ne verujem jer je jedno forum i kako se mi ovde predstavljamo, a igra nešto sasvim drugo.
Kako bude igra krenula i dodeljene uloge, videću verovatno ko bi tu bio od poverenja
. 🙂

Filji! Ne zato što je on mene naveo pa da mu sad vratim istom mjerom, nego mi je stvarno on prvi pao na pamet. 🫠

Eh pa sad, ako baš moram birati između ta dva ekstrema, onda prije za osobu koja puno priča jer da, tim putem može (ne)uspješno skretati pažnju sa sebe ili pokušati se prikazati suprotno od dodijeljene uloge.

Recimo Ro i Destry.

Prerano je još za takvo što, vidjet ćemo s vremenom.

zorica-markovic-turbofolk.gif

Tipovala bih na Gavrana, nismo ga pratili do sad u ovakvim konceptima, biće zanimljivo da se vidi šta može da nam ponudi.

Ogromna doza navalentnosti dolazi sa dosta taktičarenja, ne bih imala neku dilemu, iako znate kako kažu, i iz mire 100 đavola vire.

Sad u ovom trenutku dok se učesnici još ne poznaju ne bih mogla da prevagnem na jednu stranu, kad bude krenulo da se šapće po krajevima hodnika moci cu da formiram bolji odgovor.

Trenutno? Samo sebi. Kad okolnosti budu takve da je neminovno savezništvo sa nekim videću kome ću da se priklonim.

Publika koja prati može slobodno da iznosi ovde svoja mišljenja i nagađanja ako želi 😆⚔️

312.FSC - The Traitors 🗡
Back