Pesma Evrovizije 2023 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Valjda smo naučili 2022. godine da je za ESC potpuno nebitno da li je pevač anoniman ili ne, ako nismo naučili to pre 100 godina.
NIje vazno da li je anoniman pevac ili je popularan, bitno je da je njegov cilj prijavljivanja na Beoviziju odlazak na ESC i dobar plasman na njemu, a ne prijava radi svoje promocije pesme i da eto izadje iz anonimnosti,cisto samo zbog promocije. Cini mi se da 99 posto ucesnika Beoviziju vide samo kao promociju svoje pesme, svog rada, a ne kao festival koji ce im omoguciti da predstavljaju svoju zemlju.

Dobro, ali to se kod Konstrakte poklopilo. Ona je bila jedinstven slucaj, koncept ceo je nadmasio pesmu i sve....zato ce sada vecina pevaca videvsi koliko je postala popularna, poslavsi pesmu na to takmicenje samo zbog toga, a ne zbog nekog patriotizma i predstavljanja zemlje na nekoj Evroviziji. Za 90 posto pevaca Evrovizija je danas nazalost velika sprdnja.

Konstrakta nije ni htela ovu pesmu nego jedina sa triptiha traje 3 minuta lol

Plus nije nesto ni pratila ESC, samo finale nekad kad uhvati

Iskreno, ne vjerujem da se Marija prijavila na nacionalni izbor sa ''Dobar vam dan'', nije da mi djeluje u potpunosti nerealno ali racionalno i trezveno razmišljajući - minimalne su šanse za tako nešto...
Ja se isto sjećam da je neke 2015-e u nekoj Grandovoj emisiji dok je imala intervju izjavila da se ne bi ni u ludilu ludila više ikada vratila na Evroviziju ni u kakvom svojstvu da učestvuje jer ne bi mogla podnijeti da bude druga ili koja već a da nije opet prva te da je za nju to životno poglavlje odavno završeno, doduše prošlo je podosta godina od tada pa su joj se možda afiniteti promijenili ali i dalje mi ne djeluje kao osoba kojoj je ambicija da se ponovo pojavi na ovom takmičenju bez obzira i da ima kidalicu od pjesme sa kojom bi po drugi put pucala na pobjedu...
Jednostavno, ona za razliku od većine drugih pobjednika (koji su malo ili nisu nimalo od svog evrovizijskog uspjeha odmakli) u proteklih 20-ak godina ima izgrađenu i stabilnu karijeru, izbacuje često nove pjesme koje uglavnom imaju odličan prijem kod publike, aktivna je prilično kada je riječ i o koncertima/nastupima širom Balkana a eto ima i taj dugogodišnji angažman kod Saše Popovića koji joj dobar dio vremena oduzima... Mogao bih da razumijem da je neka dokona ličnost kojoj je karijera na klimavim nogama pa eto da bi oživjela staru slavu usuđuje se na takav korak pa sve i po cijenu rizika da ne flopne kod nas i u Evropi.
Pri tom, što se same pjesme tiče, meni su prekvalitetni i muzika i produkcija i tekst ali ne znam ni sam da li bih Šerifovićku uopšte više volio ikada vidjeti na evrovizijskoj sceni, vrijeme mi nekako nije povoljno zbog cjelokupne geopolitičke situacije oko Rusa i Ukrajinaca a i našeg položaja u tom cirkusu, bukvalno bi mi se srce cijepalo gledajući kako žiri vrši nuždu nad njom ali kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji do maja onda bi tada mogli da diskutujemo o nečemu više. :cool:

Anja Rogljic nagovorila Mariju da dodje na PZE da ispromovise pesmu, namestice drugo mesto a Marija ce do takmicenja da se drzi price da joj nije plan Evrovizija nego promocija pesme a ostavlja mladima priliku da nas predstavljaju
I pobedi mlada Goca Lazarević :D

Pa izrezirana nam je cela zemlja, zasto jedan festival da ne bude lepo izreziran…

Lepo je videti da ovde vlada dobro raspoloženje, a oseća se i praznični duh 🙂
advokatica-iskljucite.gif

Valjda smo naučili 2022. godine da je za ESC potpuno nebitno da li je pevač anoniman ili ne, ako nismo naučili to pre 100 godina.
Ja se i dalje en slažem sa ovim. Konstrakta nije bila anonimna - žena je bila poznata u užim krugovima, što znači da je bila ostvarena umetnica sa iskustvom.
Od anonimusa jedino mi je Naiva pokazala nešto interesantno na obe prethodne PZE, ali ni to nije bilo ništa wow niti za neki dobar plasamn na ESCu.

Iskustvo može da pomogne svakako, ali na samoj Evroviziji uopšte nije bitno koliko si poznat kod kuće. Uopšte.
Sem za gastarbajtere, koji iovako glasaju za naše, slažem se. Samo mislim da potcenjujemo iskustvo ljudi koji umaju da vladaju scenom, da rade sa kamerom, koreografijom, pristiskom i sl.

Izvođačko iskustvo i poznatost kod kuće jesu dve različite stvari, ali veće su verovatnoće da takvog iskustva i veštine imaju oni koji su srednje ili dosta poznati, jer su ih već zvali da nastupaju kojekuda i to dosta puta (neke i solidno plaćali jer drže cenu pa su naviknuti da pruže neki solidan nivo po svim osnovama).
Naravno, to važi za utisak na PzE, a ko god da se domogne toga da ide na ESC, od tog momenta je sve to nebitno, svaki predstavnik uđe u driblanje, probe, pripreme, vežbanja te jedne pesme i savladaće i pevački i scenski za tih par meseci šta treba da savlada za ta 3 minuta i tu jednu pesmu, barem Srbija nije u fazonu da šalje beznadežno netalentovane protuve na ESC.

S druge strane, što se već i pomenulo i svima nam je jasno, 95% poznatih nisu u fazonu da se upuštaju u ESC već su došli da promovišu pesmu, i samo očekuju da se na nacionalnom izboru ne izblamiraju, te da zauzmu neki top 5 ili top 10, i to je to. Pritom ređe dođu sa nečim inovativnim i specifičnim, a češće s nečim pristojnim i dosadnjikavo proverenim, neki festivalski standard ili prosečan radio singl koji ispromovišu nastupom, usput privuku pažnju šire publike na nacionalni izbor, i svi zadovoljni, i oni i njihovi fanovi i organizator.

Svakako je meni prošle godine taj balans između anonimusa i poznatih bio sasvim okej, mislim da je i većini, ne vidim razloga (a pomalo se oseća taj vajb) da se ložimo da bude što više poznatih imena na spisku, niti da se razočaravamo ako bude više anonimusa jer realno biće ih više kao i uvek, i ništa strašno u tome.

Blamirali su se poznati i na samom ESC-u, pobeđivali su anonimusi, zaista lekcija iz Evrovizije 101.

U svakom slučaju bi bilo lepo da spisak bude atraktivniji zbog samog festivala, posebno ako bude neko na koga se loze klinci, da se i njima festival još više približi. Ako neka zemlja ima mogućnost da učesnici budu poznati ili bar prepoznatljivi ima Srbija gde je svaka peta osoba pevač 😃

Status
Not open for further replies.
Back