Pesma Evrovizije 2023 - SRBIJA: Konkurs

Status
Not open for further replies.
Naravno da bi bilo lepo da imamo jak izbor, ali mnogo je bitnije da izaberemo dobru pesmu makar to bila jedina jaka pesma. Opet spominjem Filipa Baloša, dečko je realno anonimus za većinu ljudi iako možda nije kompletno nepoznat. Iza njega stoji jaka produkcija, jak tim i stvarno učestvuje sa ciljem da ode na evroviziju. U svakom slučaju verujem da ćemo izabrati nešto dobro. Od 2018. svake godine smo slali realno najbolji izbor i verujem da neće biti drugačije ni ove godine. I stvarno na evroviziji nije bitno da li je izvođač anonimus ili poznat jer je njima u svakom slučaju nepoznat, a ako je pesma dovoljno dobra ne moramo da se uzdamo samo u dijasporu. Imamo izvođače koji su manje poznati i popularni iz razloga što ne pevaju tip muzike koji ovde može dobro da prođe, a na evroviziji i te kako može. Takođe što se Filipa Baloša tiče, čuo sam neke delove pesme osim onoga što je on sam postavio i stvarno ima jaku i konkurentnu pesmu.
I iza Angeline je bio jak produkcioni tim, pa kako je na kraju zvučalo uživo.

Ali nikad zaboraviti kako nam je Borislav Milanov pored drugih fenomenalnih pesama, kompozicija i u produkcijskom smislu uvalio onu bland pesmu. Stvarno nam ga je uvalio tad….
RTS je izabrao tu kompoziciju. Mogli su da uzmu dance alone. Ali mislim da je kompozicija i bila najjaci deo tog nastupa.

Fenomenalno je zvucalo. Uz cobijeve pesme Origami je imala najbolju produkciju da sam se cak iznenadio jer po tom pitanju ranije Andjelina nije bila bas najbolja

To kako je ona izvela pesmu live je druga stvar

Realno Andja je i nastupom i vokalom blago rečeno masakrirala jako solidnu pesmu.
Definitivno ako zeli na ESC, baladu neku u njenom fazonu treba izabrati. Smotana je prilično za brze pesme tj. nastup sa istom.

• Like
Reactions: FFM
Da se na sceni vrtela na obruču kao u spotu, možda bi bolje prošla

Svi ti novi izvođači koji nisu prošli kroz neko takmičenje su slabi uživo jer se oslanjaju da će se sve to u studiju "ispeglati". Pa Breskvica i Zera, koje znaju da pevaju, na nastupima pevaju na plejbek.

Svi ti novi izvođači koji nisu prošli kroz neko takmičenje su slabi uživo jer se oslanjaju da će se sve to u studiju "ispeglati". Pa Breskvica i Zera, koje znaju da pevaju, na nastupima pevaju na plejbek.
Slazem se. Danas imati estradnu karijeru i biti dobar izvodjac nema veze jedno s drugim. Tako je i kod nas a i na svetskoj sceni. Samo je bitan hit a talenti snimaju obrade, provlace se kroz muzicka takmicenja, pevaju po katakombama. Ali evrovizija je advanced koncept i moraju da se zadovolje oba kriterijuma

Ali nikad zaboraviti kako nam je Borislav Milanov pored drugih fenomenalnih pesama, kompozicija i u produkcijskom smislu uvalio onu bland pesmu. Stvarno nam ga je uvalio tad….
Nije on nama ništa uvalio. Koliko para - toliko muzike. A i ta pesma je više ležala Radovićki svakako, to što je ona odbila je druga priča. :D

In Too Deep je odlična pjesma meni, koja je sa jakim nastupom i izvođenjem mogla da se prošeta do finala a tamo u onoj konkurenciji gdje su skoro svi najviši bodovi otišli za top 3, mogla je da se domogne i top 13 poput Žaka.

Tijana je odlična pjevačica koja je dobila pogrešnu pjesmu za ESC, dakle odlična pjesma i odlična pjevačica, ali ne jedno za drugo. Drago mi je što je snimila albume poslije i što ima koncerte i što nije potonula nakon ispadanja.

Ne bih ja Radovićki dao tu pjesmu, nekoj 'živahnijoj' osobi bih, a la Ana Kokić, pa i Goca Tržan. To je što je ajde, bitno da se i RTS podigao od tad i vezali smo 4 finala za redom.

Da ne ubacujem više citata, samo da kažem što se tiče Anđeline, ja sam i mislio na lajv izvođenje. Džaba jaka produkcija, ako uživo zvuči onako.

Pisalo se svašta da bi se odbranio srpski predstavnik na ovom forumu, a nije bilo nikakvog pokrića za tako nešto. Ali dobro, sve je to odrastanje. :D

Meni je bilo hit kad je neko, neću da imenujem sad, napisao da su ga Moje 3 naježile. 😭

Tijana Bogićević sama po sebi nije ESC potencijal i dobila je pesmu koja ne odgovara niti njoj niti njenom glasu i sve to upakovano sa dosadnim nastupom, pratećim vokalima koji se ne uklapaju u pesmu je dovelo do debakla. Da je neka druga država u to vreme dobila ITD sa drugim izvođačem bolje bi prošlo, ali RTS tad je malte ne sam kriv za debakl jer su pronašli solidnu pesmu, a sve ostalo uprskali.
Ima istine. Da je isla sa pesmom koju bi radila Aleksandra Milutinovic, vise bi dosla do izrazaja.

RTS je izgleda posle ispadanja Tijane shvatio da ne treba da se uzda u produkciju stranih autora, jer oni obicno uvale mucak kad su u pitanju strani izvodjaci (sto je vise puta vidjeno i kod drugih zemalja).

Status
Not open for further replies.
Back