Pesma za Evroviziju 23: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
I ja bih Beoviziju, ali zaboravljate da to legalno nije moguće, pošto je u pitanju zaštićeni brend čiji je vlasnik Mirkovićev Megaton, zato je i izmišljen PZE kao zakrpa. Znači mora nešto drugo

Ja sve nešto mislim da sam pročitao da je RTS vratio prava na Beoviziju? Ne sećam se tačno. I da jeste, neka hvala. Ako to znači da teleća glava Mirković mora da bude povezan sa izborom meni je top i PZE.

Po mom mišljenju, najbolji bi format bio 27 učesnika, 3 polufinala po 9 pesama.

Kada bi se objavila imena izvođača i imena pesama koje su prošle konkurs, u isto vreme bi se objavili snippeti za svih 27 pesama (oko 30tak sekundi). Nakon toga bi se podelili po polufinalima, svako polufinale bi bilo po jednu nedelju.

Kako bi izgledalo to:

ponedeljak: objavljivanje celih pesama za polufinale (dakle 9)

utorak - petak: jedna - dve emisije oko sat vremena, gde se ukratko upoznaješ sa takmičarima za tu nedelju. Možda tu i stave da izvođači izvode covere nekih drugih pesama itd, ili samo tipa intervju u parku, štagod.

subota: polufinale. Izvode se sve pesme. Nema previše smaranja u green roomu, bude jedna pauza samo između 5. i 6. pesme recimo (na pola puta). Žiri - publika 50-50, prva tri u zbiru idu u finale i pesma sa najviše glasova od ostalih (nezavisno od glasova žirija). Rezultati ko je kako prošao se ne znaju do kraja finala, kao i do sada.

Dakle, u finalu bi bilo 12 pesama. Umesto 5 random članova žirija, bilo bi 5 regionalnih žirija (kao na 234. FSC, pet regija u Srbiji), daju od 1 do 12 evrovizijskim principom. Nakon toga, umesto skaliranja ostaje tako, a glasovi publike su daju isto evrovizijskim principom, samo puta 5 (dakle umesto da, recimo, treći kod publike dobije 8 skaliranih od publike, on dobije 40 i to mu se nadoda na već postojeće glasove žirija).

I ja bih Beoviziju, ali zaboravljate da to legalno nije moguće, pošto je u pitanju zaštićeni brend čiji je vlasnik Mirkovićev Megaton, zato je i izmišljen PZE kao zakrpa. Znači mora nešto drugo
Beosong?

Pa jedina varijanta je da su otkupili prava u šta sumnjam, em što Mirković iz sujete ne bi prodao em što bi se odmah pročulo kako "RTS troši pare od pretplate na gluposti".

Ne znam, znam da je 90-ih postojao plan da, kad se SRJ vrati na ESC (što se nikada nije desilo) kao selekcioni festival umesto rahmetli Jugovizije koristi MESAM. U međuvremenu je MESAM ukinut a Jugoslavija se nikad nije vratila na ESC. Posle je 2003. (godinu dana pre nego što smo se vratili u EBU) Megaton organizovao Beoviziju, pa kad smo sledeće godine birali predstavnika odlučeno je da se zadrži Beovizija. To je trajalo do 2010. nakon čega imamo kombinaciju mini-NF (2010, 2011, 2015), te Beosong 2013. zatim pauzu 2014. i interne izbore (2012, 2016, 2017). Onda se vratila Beovizija na tri godine, pa je došlo do kurcšlusa koji se desio i onda nam je došao PZE.

To je dobra ideja, čak smo i imali Beosong 2013 ali smo sa Moje3 doživeli fijasko pa je sa njima u korpu za otpatke na neodređeno otišao i Beosong. A mogli smo da pošaljemo Spas...

• Like
Reactions: FFM
Pa jedina varijanta je da su otkupili prava u šta sumnjam, em što Mirković iz sujete ne bi prodao em što bi se odmah pročulo kako "RTS troši pare od pretplate na gluposti".

Ne znam, znam da je 90-ih postojao plan da, kad se SRJ vrati na ESC (što se nikada nije desilo) kao selekcioni festival umesto rahmetli Jugovizije koristi MESAM. U međuvremenu je MESAM ukinut a Jugoslavija se nikad nije vratila na ESC. Posle je 2003. (godinu dana pre nego što smo se vratili u EBU) Megaton organizovao Beoviziju, pa kad smo sledeće godine birali predstavnika odlučeno je da se zadrži Beovizija. To je trajalo do 2010. nakon čega imamo kombinaciju mini-NF (2010, 2011, 2015), te Beosong 2013. zatim pauzu 2014. i interne izbore (2012, 2016, 2017). Onda se vratila Beovizija na tri godine, pa je došlo do kurcšlusa koji se desio i onda nam je došao PZE.
2010. do 2018. tamni period, još smo sada i dobri kako je bilo.

Šta god da bude, biće muzika, biće slušljivo, a kad vidim ovaj MAC večeras tuga me obuzme šta deca slušaju. Bukvalno se ne zezam, PZE mi sad dođe kao svetlo u mraku.
P. O. T. P. I. S.

Kao neko ko je '98. godiste i prezire sve "ovo" sto deca rodjena posle raspada SCG slusaju, se slazem sa ovim.

Tamni period sa dve svetle tačke 2012. i 2015. :D
u smislu nacionalnih izbora.

2012. interno, 2015. su se samo izblamirali sa onim nazovi nacionalnim izborom, gde se unapred videlo da dobije Bojana.

Svakako mi draža Konstrakta od oba ta puta, pre svega zato što smo je mi birali.

2010. do 2018. tamni period, još smo sada i dobri kako je bilo.
Ne bih baš kao početak tog tamnog perioda označio 2010-u godinu, već 2009 nakon prvog ispadanja, pa pomračenje (2010, 2011), pa 2012 iznenadna svetlost pre vrhunca i upadanja duboko u tamu (2013 i 2014), pa nakratko vidljiva svetlost u tunelu (2015 i 2016), pa ponovo skretanje u tamu 2017, pa konačno 2018 prvi nagoveštaji i 2019 i taj konačni izlazak iz tame na svetlost dana (2020- 2022), i nadam se da je tami, ispadanjima, manipulacijama, lošim festivalima, amaterizmu, kiču i šundu zvanično i kraj....

• Haha
Reactions: FFM
Zna li neko hoce li SC posle renoviranja moci tehnicki da podrzi produkcijski zahtevnije manifestacije?

Ne bih baš kao početak tog tamnog perioda označio 2010-u godinu, već 2009 nakon prvog ispadanja, pa pomračenje (2010, 2011), pa 2012 iznenadna svetlost pre vrhunca i upadanja duboko u tamu (2013 i 2014), pa nakratko vidljiva svetlost u tunelu (2015 i 2016), pa ponovo skretanje u tamu 2017, pa konačno 2018 prvi nagoveštaji i 2019 i taj konačni izlazak iz tame na svetlost dana (2020- 2022), i nadam se da je tami, ispadanjima, manipulacijama, lošim festivalima, amaterizmu, kiču i šundu zvanično i kraj....
Ma uvek smo mi tu negde, prođemo u finale sa nekog 7.,8.,9. mesta u PF, pogura nas malo dijaspora, onda u finalu budemo neka sredina, 20.-10. mesto, opet većinski zbog dijaspore.

Jedina odstupanja od toga bi od perioda 2010. pa do danas uzeo Moje 3 i Tijanu, gde je bio toliki promašaj da čak i dijaspora nije mogla da nas izvuče, a sa druge strane Željko i Konstry iz očiglednih razloga

Status
Not open for further replies.
Back