hr Hrvatska 2023: Let 3 - Mama ŠČ!

Upravo, fora je bila da ismeva upravo ono na šta su se tviter ratnici upecali.
Jedino imam problem sa ljudskim paramecijumima kao sto je Pero Jovovic koji je prosle godine vodio kampanju protiv Konstrakte i pitao hoce li pevati u Donbasu zbog jebenih stolova a sada o boze pa ko ovde može da vidi provokaciju???

U svakom slucaju malogradjanstina na sve strane moja Slavice.

Pa svi koji se mrze su uvek isti. Svadjaju se ko je svraka a ko cavka. I Pera Jovanovic nije bolji od ovih koje pljuje, bas im i pristaje

Odgledah sada nastupe sa Dore. Jako loš izbor kao prošle godine ali nije toliko bilo katastrofalno koliko se priča.
Đana - sasvim solidna , čini mi se da je potcenjena
Kedžo - dobar vokalno ali prazan. Nekako 2020. je bila njegova suđena kao i kod Ulrikke jednostavno stigli su novi ljudi.
Hana Mašić - odlična vokalno , nastup slab. Eni isto kao kod Hane utisak.
Meri - ok je bila uživo s tim što je pesmi samoj prošao rok
Detour , Krešo i The splitters su me zabavili moram priznati ali nisu moja šoljica čaja.

Harmonija - pesma je imala potencijala ali nastup NULETINA. Najveće razočarenje.
Za kraj Let 3 - Pa evo posle nekoliko puta odgledanog nastupa i pesme ja ne znam šta da mislim. Čudan izbor, koketan ali možda i ne toliko poguban ( ako ih ne disq) doduše neću ulaziti u značenja ,tematike i ostalo. Jasno mi je da uvek mora o nečemu da se piše i priča ali ja biram da ćutim o stvarima koje ne znam ili koje ja nisam protumačio na isti način kao neko drugi. Svakako moj komentar da je kriminalno je bio grub. Evo u nedoumici sam svakako što se tiče mišljenja o predstavnicima.

Moraće nastup mijenjati sigurno, ona koreografija za vrijeme strofa (koja mi je jedini prihvatljiv segment njihove interpretacije) vjerovatno će moći ostati ali će najvjerovatnije izbaciti ono simuliranje seksa dok izgovaraju ''šč'' i osmisliti nešto drugo, tip sa raketama vjerovatno ostaje ali za natpis na čelu baš i ne znam, uniforme su takođe diskutabilne (primijetih po fejsbuk fan grupama da ih mnogi nazivaju nacistima i traže diskvalifikaciju lol), što šta će tu morati da se koriguje da bi ispunilo norme jednog evrovizijskog nastupa...
Isto i tekst bi mogao biti problematičan, bez sumnje će morati da otfikare ''mama idem u rat'' dio, zapravo ako ih budu pritisli sa kojekakvim zahtjevima pitanje je na šta će ličiti cijelokupan paket u Liverpulu jer to onda nisu oni, možda tako prekrojen i neće biti prijemčiv širokim narodnim masama...
Inače, ne znam ni kako da definišem ovo drugačije nego kao joke ili troll entry, nije mi baš limunada kao ''Leto svet'' a nije mi ni ''Euro neuro'', prava komparacija mi je sa ''Probka'' jer mi ni ovdje nema ništa catchy kao npr. kod Ramba kod koga su i melodija i strofe ostali prepoznatljivi, sama kompozicija bez ikakve estetike je čista kakofonija kojoj se ne zna ni kraj ni početak ali definitivno skreću pažnju na sebe samom pojavom... :ROFLMAO:
Idu mi na dno top-a (zanimljivo je da su mi Albina i Mia bile na 11. mjestu u polufinalima i na istima su i završile, vidjećemo šta će biti ove godine), ovo nije moj fah što ne isključuje da će možda proći u finale (sreća njihova pa nema žirija), u polufinalu od Srbije dobijaju 12 a moguće je i od Irske dosta poena tako da ništa se još ne zna, crnogorska ''Igranka'' je doduše imala skoro cijelu ex-yu pa je opet ispala...
Bilo kako bilo, Hrvatska nema šta izgubiti a ono što je sigurno je da konačno ove godine neće biti nebitna.

1.4 miliona za 30 sati

ESC je pre svega poslovni poduhvat, i nema šanse da diskvalifikuju pesmu koja ima milion za manje od 24 časa.

Malo je glupo da se EBU usred očiglednog ratnog stanja pravi da su van politike...
...i posle prošlogodišnje pobede Ukrajine...
Ratna kampanja je toliko uzela maha u svim porama društva, da Let 3 sada genijalno troluje i samu Evroviziju, koja će kao da ih cenzuriše i da se pravi apolitična...

Da su stvarno protiv politike:
za početak bi svi učestvovali, jer imamo i sopstveno iskustvo da muzičari uglavnom nisu za rat, i da muzičke sankcije udaraju u najprogresivniji deo društva.
Ne verujem da je u Rusiji i u Belorusiji drugačije.

BTW cancelovali Angellinu zbog onog tvita, morala da ga briše.
View attachment 3929
Koji tweet?
Regina Hall Popcorn GIF

1.4 miliona za 30 sati

ESC je pre svega poslovni poduhvat, i nema šanse da diskvalifikuju pesmu koja ima milion za manje od 24 časa.

Malo je glupo da se EBU usred očiglednog ratnog stanja pravi da su van politike...
...i posle prošlogodišnje pobede Ukrajine...
Ratna kampanja je toliko uzela maha u svim porama društva, da Let 3 sada genijalno troluje i samu Evroviziju, koja će kao da ih cenzuriše i da se pravi apolitična...

Da su stvarno protiv politike:
za početak bi svi učestvovali, jer imamo i sopstveno iskustvo da muzičari uglavnom nisu za rat, i da muzičke sankcije udaraju u najprogresivniji deo društva.
Ne verujem da je u Rusiji i u Belorusiji drugačije.
Paaaaaa
Koliko god da se meni svidja pesma, mogu da vidim razlog da je EBU ne odobri. Mislim, sa sve onom glavom Putina. Vesna je mnogo suptilnija, ovo je bas politicki shit show.

Na kladionicama i dalje rastemo. Trenutno smo se pomakli za dodatnih 6 mjesta. Letovci drže 20. mjesto. :oops:🤣

Zanimljivi su mi komentari iz Srbije kako je zeleni krokodil zapravo Zelenski, jer je stalno u zelenom, i zato što je i on nizak pa može biti "mali psihopat"...

Elem, Srbija voli Let 3...
... iscediće suvu drenovinu simbola da nastup i pesmu nekako ukalupi u sopstveno političko opredeljenje :LOL:

Zanimljivi su mi komentari iz Srbije kako je zeleni krokodil zapravo Zelenski, jer je stalno u zelenom, i zato što je i on nizak pa može biti "mali psihopat"...

Elem, Srbija voli Let 3...
... iscediće suvu drenovinu simbola da nastup i pesmu nekako ukalupi u sopstveno političko opredeljenje :LOL:
Pa jeste, mi koji smo dugo unazad upoznati sa Let 3 očekujemo da budu iznad situacije a ne bukvalni politički pamflet bilo kojoj strani, sad koliko su nam tu ispunili očekivanja - ne znam, ali poverenje i naklonost mnogih (mada ne svih) imaju 😁

Back