Pesma za Evroviziju 22: Učesnici i kompozicije

Status
Not open for further replies.
Jel zna iko šta se dešava sa publikom za PzE? Hoće li biti prijava kao za Beoviziju ili šta se dešava?
Znaćemo u narednih par dana, možda već sutra.

Inače videh na instagramu delić probe Srđana Lazića, čini se kao da ne koriste ekrane na prvim probama.

Haha i ja sam to pomislio, koliko mi je smiješno što neko na EVROVIZIJI priča o CA, druže ljudi predstavljaju svoje zemlje pjevajući na jeziku neke druge zemlje i zarađuju od toga, šta reći više. Estonka pjeva na italijanskom, ove godine Estonac pjeva kantri pjesmu i još gomila primjera. Nije Anđa rekla E ORIGAMI JE SRPSKI pa da kažemo da prisvaja nešto.

Black face svuda ima, Holađani mislim da i dan danas imaju emisije gdje ljudi boje lice u sprdnji (ako se ne varam), TLZP po svijetu isto blekfejs svuda. Niko to ne radi kod nas jer su rasisti, nego ne znaju da nije u redu, ali stvarno treba podizati svijest da to ne valja.
Pevanje na stranom jeziku nije CA

Blackface nije CA niti je ok

Srbija je po nekom istraživanju najmanje rasistički nastrojena zemlja u Evropi, tako da... Još samo kad bismo se bolje ponašali prema Romima i komšijama, gde bi nam kraj bio. :)

Potpuno si u pravu za Rome i susede. Inače ta mapa je deo neke Harvardove dugogodišnje studije i naš skor ispade najbolji u smislu da imamo najmanje rasnih predrasuda. A onda vidim kako su skoro izvređali devojku iz Konga koja je otpevala neku narodnu srpsku pesmu i podsetim se koliko primitivaca ima među nama :cry:

Nisam ni rekao da jeste, ali je takmičenje takvo da se 'miješaju' kulture kroz muziku i predstavljanje, zna se 'čije je šta' bez ponižavanja i ismijavanja nekog drugog ili prisvajanja nečega što ne pripada tvojoj kulturi i istoriji. Bar ja tako gledam na ESC i tu mi je čar. Što se BF tiče, slažem se, nije u redu i to treba reći
Pevanje na stranom jeziku nije CA

Blackface nije CA niti je ok

Mislim da je veliki problem kod nas neinformisanost, mnogi ne gledaju na blackface kao nešto pogrešno niti znaju priču iza toga i onda TLZP u kojoj su svi pevači bukvalno uradili blackface, treba se na neki način podići svest o tome i pričati, a da ima ljudi i koji su svesni rasizma i ne smeta im, šale se na osnovu rasizma i generalno jesu rasisti ima. Još se sećam nekog videa u kom neka neka žena u liftu kod nas psihički maltretira neku devojku crne kože, zgrozio sam se.

Mislim da je veliki problem kod nas neinformisanost, mnogi ne gledaju na blackface kao nešto pogrešno niti znaju priču iza toga i onda TLZP u kojoj su svi pevači bukvalno uradili blackface, treba se na neki način podići svest o tome i pričati, a da ima ljudi i koji su svesni rasizma i ne smeta im, šale se na osnovu rasizma i generalno jesu rasisti ima. Još se sećam nekog videa u kom neka neka žena u liftu kod nas psihički maltretira neku devojku crne kože, zgrozio sam se.
Istina.
Rasizam je, nažalost, prisutan svuda, negdje u većoj, negdje u manjoj mjeri, samo meni ide na živce kad stranci samo nas na Balkanu i u ist. Evropi gledaju kao zatucane kao da u svom dvorištu nemaju tih problema na izvoz.

Znači na sceni su Sara i 4 napucana tipa ...
...prave magiju za tv publiku.
Bitno je što reče da su posevećeni tome u svakom detalju na sceni od koreografije do rasvete.

Znači na sceni su Sara i 4 napucana tipa ...
...prave magiju za tv publiku.
Bitno je što reče da su posevećeni tome u svakom detalju na sceni od koreografije do rasvete.
A koje je onda pravilo sa pratecim, posto je pesma bas puna istih, a kontam da 4 igraca nevce bas moci to da pokriju?

Da, prateće će sigurno da ima one s matrice, možda ih eventualno malo još preurede ili pojačaju ako je dozvoljeno.

A mene zanima, zar nije na onom snimku/storiju sa Sarinih proba, pored muškarčina bila i jedna devojka (koja nije Sara) koja je s njima uvežbavala pokrete?

Hvala Bogu biće dozvoljeni i na evroviziji jer je pravilo sa samo 6 osoba na sceni/iza scene preglupo i ograničava potencijal mnogih nastupa, ovako sa dozvoljenim pratećim na matrici mogu makar da imaju više osoba na sceni.

A koje je onda pravilo sa pratecim, posto je pesma bas puna istih, a kontam da 4 igraca nevce bas moci to da pokriju?
pa na escu je doneta odluka da neki prateći vokali mogu biti nasnimljeni..... pa to onda važi i za kod nas.... nema druge.
u svakom sllučaju mnogo bolje,jer može da se planira bolja koreografija sa plesačima i čime god.

Da, mada tu se onda na ESC otvara prostor da ti kao npr. Efendi suštinski pevaš pola pesme, a ostalo se šlepaš uz nasnimljene vokale, ili čak ko neki nekad i pustiš samo njih da se čuju u nekim delovima.
Mislim dobro je pravilo, ali ima prostora i da se zloupotrebljava, tačno bi i Miljana Kulić mogla da skocka prihvatljiv nastup sa 5 plesača pored sebe i horom pratećih na matrici lol

To je kao maltene eksperimentalno bilo dozvoljeno prošle godine zbog korone, pa da može da se uštedi na broju ljudi u timu plus zgodno je u određenim aranžmanima i određenim performerima, a bilo je prvo kao pitanje da li će da ostane i za ovu, al eto jeste.

Status
Not open for further replies.
Back