Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Konkurenciju ne možemo znati dok ne čujemo pesme, a što se učesnika tiče, meni je iskreno ovo možda i najslabiji spisak ako posmatramo isključivo imena. Daj Bože da me pesme demantuju, ali dok ne čujem, ne verujem u bilo kakav pomak u tom smislu.

Meni su ovako na slijepo favorit Harem Girls sa Ivanom Krunić, ali imam neki osjećaj da će pobijediti jedna od djevojaka sa IDJ Show-a. Nažalost Haremke prati to prokletstvo drugog mjesta i povratka odmah nakon godinu dana, pa nisam siguran hoće li uspjeti da pobijede, ali smatram da Ivana jeste pojačanje, to mi je vratilo interesovanje za PZE-om.

Mogu se naci primeri i jednog i drugog u novijoj istoriji:

Princ - prvo drugo mesto pa posle dve godine pobeda
Balos - certvto mesto '23 pa onda potpuni debakal i ispadak u PF

Mislim da je i kod njih ove godine sve moguce, s tim sto ne verujem da je pesma toliko losa pa da moze da im se desi da ispadne u PF ali ko ce ga znati

• Like
Reactions: FFM
Sinoć baš u Zvezdama Granda jedna pjeva pjesmu Kiša Milice Mišić sa Beovizije 2020 koju je napisala Saška.

Meni nisu lose njene pesme ali me nervira sto dahce kad peva. Kad uzima vazduh bas se cuje.

Meni su ovako na slijepo favorit Harem Girls sa Ivanom Krunić, ali imam neki osjećaj da će pobijediti jedna od djevojaka sa IDJ Show-a. Nažalost Haremke prati to prokletstvo drugog mjesta i povratka odmah nakon godinu dana, pa nisam siguran hoće li uspjeti da pobijede, ali smatram da Ivana jeste pojačanje, to mi je vratilo interesovanje za PZE-om.
Pa koje prokletstvo kad su jednom samo učestvovale i bile druge 😂
O prokletstvu drugog mesta možemo da govorimo ako opet budu druge.

Pa koje prokletstvo kad su jednom samo učestvovale i bile druge 😂
O prokletstvu drugog mesta možemo da govorimo ako opet budu druge.
Nisam mislio njih konkretno kao njih, već kao drugoplasiranog učesnika koji se odmah nakon drugog mjesta naredne godine opet prijavi. U većini slučajeva na nacionalnim izborima, taj koji je završio drugi, naredne godine ako se prijavi fanovi budu nostalgični na njegovu prethodnu pjesmu i nekako bude nebitan te godine i neko drugi se istakne i pobijedi. U kontekstu PZE-a mislim da nije ranije bilo baš slučajeva sa drugim mjestom da se neko prijavi godinu poslije , ali jeste naprimjer sa nekim drugim koji su se na neki način istakli, pa kada bi se prijavili godinu poslije ne bi to bilo to, kao npr. Angellina ili Baloš. Pa i Princ, koji se prijavio dvije godine poslije, čini mi se da je bio nebitniji 2025. nego one 2023., samo što se desilo da je na kraju izašao kao pobjednik, neočekivani.

Last edited:
Nisam mislio njih konkretno kao njih, već kao drugoplasiranog učesnika koji se odmah nakon drugog mjesta naredne godine opet prijavi. U većini slučajeva na nacionalnim izborima, taj koji je završio drugi, naredne godine ako se prijavi fanovi budu nostalgični na njegovu prethodnu pjesmu i nekako bude nebitan te godine i neko drugi se istakne i pobijedi. U kontekstu PZE-a mislim da nije ranije bilo baš slučajeva sa drugim mjestom da se neko prijavi godinu poslije , ali jeste naprimjer sa nekim drugim koji su se na neki način istakli, pa kada bi se prijavili godinu poslije ne bi to bilo to, kao npr. Angellina ili Baloš. Pa i Princ, koji se prijavio dvije godine poslije, čini mi se da je bio nebitniji 2025. nego one 2023., samo što se desilo da je na kraju izašao kao pobjednik, neočekivani.
Fer, ovo mogu da zamislim i realno vidim kao pattern

Ma Princ je pobedio jer nije imao konkurenta u smislu raskošne, power balade, sa jakim glasom na koje se žiri evidentno pali, i glasaće za najbolju (čitajte jedinu) te godine.
Njegovi SMS skorovi i iz 2023e i 25e od strane publike su 80% kupljenih glasova, realno ko njega sluša i podržava, pa Aca Lukas sa onako agresivnom kampanjom nije mogao bolje. Ni PZE ni ostale pesme koje je izdavao nisu bile naročito ni popularne ni zanimljive da bismo opravdali rezultate koje je imao od strane publike tako da....

Tri i dva su šest i osam je dvanaest!
goca-lazarevic-gordana-lazarevic.gif

Što se tiče Haremki imamo jedan veliki problem koji svi zanemarujete.
Akcenat je na pevačici. Pored toga što nisam nešto preoduševljen. Sumnjam da će Ivana biti uklopljena u kostim i nastup kao Nastasja. A drugo, pored toga što nisu faktori iznenađenja, niko od preostale petorke ne preuzima lead, niti je na bilo koji način "poseban" u grupi. Da se izdvaja po specifičnom "nečemu". Kao npr Sanja glas, Ivana plesačica, Ksenija miss slatkoće.... Imamo petoro drag artista, i sada će ovo biti ružno jer čitaju, koji su amateri. Fanovi. Ne bave se pevanjem, ne bave se plesom, odnosno ok su u tome kao nekim hobijem, ali niko naročito izvanredan.

Dakle, dolazimo do činjenice da imamo pevačicu i petoro kostimiranih ljudi koji treba da naprave show - a nisu profesionalno ni prateći vokali, ni backup igrači....... I to je kritično po mom mišljenju. Kamera i režija moraju pokriti dosta nedostataka, kao i prethodne godine uz dodatak što kaže Čoda da neće biti elementa šoka. Verujem da će pesma i pevanje biti on point, ali da li je to dovoljno da pobede?

Pritom LGBTQplus zajednica koja ih je masovno podržala, ima drugu jaku opciju - (superseksi) LU KA, koji profesionalno i igra i peva i imaće prateće plesače. ANDR radio aranžman, muziku tam...

Ma kakvi, LU KA ili kako već im nije konkurencija, to je kao da porediš babe i žabe. Ne znam ništa u vezi dečka, ali momak koji peva i pleše neće biti ništa dosad neviđeno da ih zaseni i stavi u drugi plan. Osim ako to ne odradi bolje nego bilo ko pre njega. (A pre njega smo imali Džipsija i Baloša koji nisu ni bili u igri za pobedu)

Haremke su takođe skupile dosta podrške od ljudi koji nikada i ne gledaju drag zato što je njihov nastup od ponuđenih tada bio najkompletniji. U tome je i fora, naterati "normie" da glasaju za tebe. I Joca ajkula je "profesionalan" pevač već dugi niz godina, pa šta to znači?

Sam kazes ne znas nista.
Udji na Ig profil. Ima lepo njegovih nastupa u Lafajetu, gde se pokazuju i vokalne i plesne sposobnosti. Pritom je preeecute.

Lukac i Balos su amateri u svakom smislu u poredjenju sa njim. Samo lik ne snima muziku, bavi se izvodjenjem, kabareom...

Slažem se sa oboje ovde. Mislim da se očekuje dosta više od Haremki ove godine nego prethodne i da im taj prošlogodišnji faktor iznenađenja ove godine ne ide na ruku. Nadam se da je koreografija urađena tako da im maksimalno ide na njihove snage jer prošle godine je bilo baš povuci-potegni, a nije realno da od njih očekujemo nastup kao za Filarija. Dakle nadam se da ima dosta humora i jednostavnih, a upečatljivih pokreta.

Sa druge strane, slažem se i da nije realno oslanjati se na LGBT glasove u Srbiji jer su Haremke bile opštenarodno veselje, a i gomila LGBT ljudi u Srbiji ima toliku internalizovanu homofobiju da i ne bi glasalo za njih lol.

Što se tiče Haremki imamo jedan veliki problem koji svi zanemarujete.
Akcenat je na pevačici. Pored toga što nisam nešto preoduševljen. Sumnjam da će Ivana biti uklopljena u kostim i nastup kao Nastasja. A drugo, pored toga što nisu faktori iznenađenja, niko od preostale petorke ne preuzima lead, niti je na bilo koji način "poseban" u grupi. Da se izdvaja po specifičnom "nečemu". Kao npr Sanja glas, Ivana plesačica, Ksenija miss slatkoće.... Imamo petoro drag artista, i sada će ovo biti ružno jer čitaju, koji su amateri. Fanovi. Ne bave se pevanjem, ne bave se plesom, odnosno ok su u tome kao nekim hobijem, ali niko naročito izvanredan.

Dakle, dolazimo do činjenice da imamo pevačicu i petoro kostimiranih ljudi koji treba da naprave show - a nisu profesionalno ni prateći vokali, ni backup igrači....... I to je kritično po mom mišljenju. Kamera i režija moraju pokriti dosta nedostataka, kao i prethodne godine uz dodatak što kaže Čoda da neće biti elementa šoka. Verujem da će pesma i pevanje biti on point, ali da li je to dovoljno da pobede?

Pritom LGBTQplus zajednica koja ih je masovno podržala, ima drugu jaku opciju - (superseksi) LU KA, koji profesionalno i igra i peva i imaće prateće plesače. ANDR radio aranžman, muziku tam...
Znači ovo.👆

Nema potrebe da svako od njih 5-oro peva. Potpuno nepotrebno jer zvuče amaterski i loše, Nastasija je prošle godine bila glavna figura Haremki, izvukla pevački deo, da nije bilo nje to bi sve bilo jako jako loše. Videćemo kako će ove godine bez nje, ali dovoljno je da peva samo glavna pevačica, a ostali da prave show, igraju ili šta već planiraju.

Čovek je obrisao prašinu za nastup Finske. Svakako je uradio nešto lepo i korisno.

Back