Pesma za Evroviziju 2026: Učesnici i kompozicije

Da, Tattoo je prepoznatljiva ali daleko od hita. Ipak ljudi je se bar ljudi sećaju za razliku od prošlogodišnje i ovogodišnje pobedničke pesme.

Aleksa???? Tattoo samo prepoznatljiva? Bukvalno hitski hit! 830 miliona strimova, preko 100 miliona na Youtubu, viralno na TikToku mesecima i posle tri godine je čujem na radiju.

Last edited:
Pa od 2005. do politicke pobede 2022. godine, jedine pesme koje nisu postale hit su Dima Bilan, El i Niki, i Jamala, sve ostalo jako upecatljivo i prepoznatljivo siroj javnosti.
Jesteee i ESC je tokom 2000ih prošao kroz zlatno doba i niko nikad neće ni prismrdeti kraljici Heleni i tako dalje i tako bliže, tvoji subjektivni doživljaji su zaista odraz mnjenja šire javnosti

Aleksa i Nemanja kraljevi pristrasnosti foruma

Jesteee i ESC je tokom 2000ih prošao kroz zlatno doba i niko nikad neće ni prismrdeti kraljici Heleni i tako dalje i tako bliže, tvoji subjektivni doživljaji su zaista odraz mnjenja šire javnosti

Aleksa i Nemanja kraljevi pristrasnosti foruma
Naravno, kraljici svi da se poklone, u skut da je ljube kao Murata...I jeste da je bilo zlatno doba, gospoda i pravi pevaci su konkurisali da predstavljaju svoju zemlju, za razliku od raznih karikatura danas.

Aleksa???? Tattoo samo prepoznatljiva? Bukvalno hitski hit! 830 miliona strimova, preko 100 miliona na Youtubu, viralno na TikToku mesecima, bukvalno i posle tri godine je čujem na radiju.
Sorry ali Euforija je pravi hit, u poređenju sa tom pesmom nije. Samo jbg u to vreme nije bilo Spotifaja i TikToka.

Pa ne možeš ni samo prema broju strimova i pregleda meriti da li je nešto hit ili ne.

Poenta je u tome da Euforija i 15 godina kasnije živi, zbog toga jeste hit. A Tattoo tek treba da preživi u narednih 5-10 godina, pa da vidimo hoće li je se ljudi i dalje sećati.

• Haha
Reactions: FFM
Tu se onda postavlja pitanje šta se zapravo smatra hitom. Tattoo jeste hit, ali Juriforija je pesma dekade, možda i veka.

• Like
Reactions: FFM
Tattoo je pesma koja da nije izvedena od strane Loreen (nego Dotter npr) nikad ne bi bila hit sama od sebe. Ali da je hit, hit je. Koliko god se ona npr meni ne sviđa ne može se to osporiti.
S druge strane The Code i Wasted Love (trebalo mi je malo vremena da se setim imena lol) nigde nisam čula da se puštaju. Nigde.

Pa od 2005. do politicke pobede 2022. godine, jedine pesme koje nisu postale hit su Dima Bilan, El i Niki, i Jamala, sve ostalo jako upecatljivo i prepoznatljivo siroj javnosti.
Ovo je stvarno tačno, i to realno od 2003. do 2025. je slučaj. Čak se i Stefanija vrtela po Zapadnoj Evropi, ali ne predugo.

Možda samo Portugalac nije postao hit (iako je pesma predivna) i pobednička 2025.

Tattoo je pesma koja da nije izvedena od strane Loreen (nego Dotter npr) nikad ne bi bila hit sama od sebe. Ali da je hit, hit je. Koliko god se ona npr meni ne sviđa ne može se to osporiti.
S druge strane The Code i Wasted Love (trebalo mi je malo vremena da se setim imena lol) nigde nisam čula da se puštaju. Nigde.

Ja sam The Code baš dosta puta čuo, ali mahom van Srbije

Pa mjerilo je li pjesma hit je, po Duškinom kriteriju, da li neki Nikolas iz estonskog sela zna za tu pjesmu 😄

Back