TVOJ GLAS ZVUČI POZNATO (Sezona 2026)

Odaberite do 3 najbolje imitacije u 4. epizodi

• Kakashi - Kilo gore kilo dole (Mile Kitić)

• Bebi - Špijuni su među nama (Mitar Mirić)

• igorrogiESCfan - Žena zmija (Maja Marijana)

• Pokahontas - Kučka (Stoja)

• Vax'ildan - Bićeš moj (Tanja Kovačević)

• zeleni - Nikom nije lepše nego nama (Viki Miljković)

• zakaya - Pauk (Era Ojdanić)

• Majsta94 - Čokolada (Jami)

• Stefix - Aj Riki Martine (Neša Bridžis)

The results of this poll are hidden until it is manually edited by the user or site admin.

Sledeća, 4. epizoda bi trajala dve nedelje, ako se slažete. S obzirom da je sledeće nedelje PZE i biće previše stvari koje treba ispratiti i odraditi, teško da mogu stići da se posvetim i TGZP-u. Taman i vi da predahnete i natenane snimite petu imitaciju.

Da, Stefixov zadatak je ubedljivo najzahtevniji u smislu toga da ga je teško izvesti do kraja. :ROFLMAO: Ja ne bi mogao posle 30 sekundi maks. 😂

Danas ću probati još jednom da snimam, ako ne uspem šaljem snimak s probe koji je haos. Krenula me serija loših i teških imitacija, valjda će biti nekog boljitka kasnije.

Ja sam snimio dva-tri puta samo, nisam stigao više, ali poslušao sam pjesmu jedno 10 puta poslije ne bi li mi ostali svi ukrasi i trileri u glavi 😅

Komentari žirija večeras u 21.00.

Dobro veče i dobrodošli na tzv. žiri veče!
Večeras će se žiri obratiti takmičarima po redosledu po kom su nastupili u trećoj epizodi.

1. Stefix - Europapa (Joost Klein)

Choda:
Sada smo već navikli na dobro odrađene zadatke od Stefixa. Evidentno je da mu je glas kao kameleon - zna da se adaptira na najrazličitije zadatke i potpuno je jasno zašto se izdvaja kao glavni favorit. Ukrasi i fazoniranje pesme u stilu nesuđenog finaliste Evrovizije 2024. Sve je na mestu.

Vladimir:
Stefix je još jednom pokazao da mu imitacije ozbiljno leže. Izgovor je bio iznenađujuće dobar, a i energija nastupa je bila vrlo verna originalu. Deluje kao da se u ovakvim “ludim” numerama baš snalazi — i to mu ide u korist.

Tetsujin:
Stefix, standardno vrlo dobra izvedba i visoka razina kvalitete. Ipak, u odnosu na prijašnje nastupe osjetio se nešto veći izazov u ovoj pjesmi, posebno u dijelovima s visokim tonovima. Ostatak izvedbe bio je siguran i uvjerljiv što je već tvoj prepoznatljiv standard. Možda bi još snažnija imitacija Joostovog izraza u dijelovima bez visokih tonova (poput nizozemskih dijelova) dodatno zaokružila dojam. Sve u svemu i dalje vrlo kvalitetno i na visokoj razini. (y)

Lefkada Tsunami:
Na trenutak pomislih da sam u Malmeu 2024. Odličan holandski (i ostali jezici). Oseća se ta energija iako je samo audio. Šmekerski odrađena imitacija. Jako talentovan momak sa svojim izrazom što dodatno doprinosi autentičnosti savake njegove imitacije, pa i ove. Joost Klein je sa OGAE Srbija foruma, ako se ne varam?​

2. zeleni - The Code (Nemo)

Choda:
Jasno je da je zeleni dobio možda i najteži zadatak. Nije bilo lako imitirati Nema, bilo je dobrih momenata (poput ubrzanog disanja karakterističnog za Švajcarca), ali sam očekivao više na visinama, bar po pitanju same imitacije, jer je jasno da je taj vokal nemoguće kopirati.

Vladimir:
Početak klimav, ali od refrena se stvari popravljaju i vidi se da mu visoki tonovi baš leže. Međutim, rep deo je bio slabija karika — falilo daha i sigurnosti. Ima dobrih momenata, ali nastup je bio pomalo neujednačen.

Tetsujin:
U pojedinim dijelovima izvedba je bila slična prethodnoj — izazov su predstavljali viši tonovi, dok je ostatak pjesme zvučao korektno i stabilno. Primijetile su se i veće nesigurnosti u praćenju teksta što je nešto što se uz dodatnu vježbu može uvježbati. Pred kraj se osjetio manji pad energije, no potencijal je i dalje prisutan. Uz više sigurnosti i ujednačenu motivaciju kroz cijelu pjesmu, sljedeći nastup može ostaviti još snažniji dojam. Ipak s obzirom na dobivenu pjesmu, dobro si se i borio s njom. ;)

Lefkada Tsunami:
U visinama skoro kao Nemo! Interesantna imitacija, sa amplitudama koje pak čine celo izvođenje prezanimljivim. Obožavam postojanje pauza gde im u originalu nije mesto, sjajna improvizacija uzimanja daha (možda i čaše vode u toj pauzi). Nije laka imitacija, ali meni je bilo veoma zanimljivo. Ukras na samom kraju bolji od Nema.​

3. Bebi - Tattoo (Loreen)

Choda:
Bebi nas je navikao na jedan solidan standard, tako je bilo i ovoga puta. Morao je da peva malo dublje jer su Lorinine visine vrlo teške, ali sam očekivao malo više "boje" u refrenu. Sa druge strane, Bebi je ovde definitivno najveći šoumen što se vidi po ukrasima.

Vladimir:
Na momente je ovo stvarno zvučalo skoro pa kao original — bez šale. Imao je dobre vokalne momente, ali je često žurio ispred matrice, kao da je pesma krenula pola sekunde ranije nego što jeste. Kad se to izbalansira, biće još ubedljivije.

Tetsujin:
Osjetilo se da je pjesma bila zahtjevna i da si se ozbiljno uhvatio u borbu s njom. Početak je bio vrlo dobar. Meni u ovoj izvedbi nedostaje više imitacije Loreen. Ipak, posebno mi se sviđa što si obraćao pažnju na sitne detalje karakteristične za njeno pjevanje. To pokazuje da si promišljao interpretaciju i radio na nijansama. 👏

Lefkada Tsunami:
Uzdasi, šaputavo pevanje, ma idi bre dete, najež na samom početku! Jak vokal, uu uu uuu odlično u refrenima. Veoma upečatljivo i imitacija koja zaista liči na Loreen, bravo! Falili su mi nokti, ali čuje se to grebanje na vokalu eeee tako da je to pun pogodak!​

4. igorrogiESCfan - Shum (Go_A)

Choda:
Čini se da dobijamo još jednog favorita iz senke - bravo! Intoniranje je bilo odlično, prilagodio je visinu svom glasu da bi lakše mogao da frazira i pravi ukrase kao Katerina iz Go_A. Možda je falilo malo energije na kraju, ali pripisaćemo to zamoru, ipak nije lako pevati 3 minuta u kontinuitetu.

Vladimir:
Izgovor je stvarno dobro uvežbao i to se čuje — ozbiljan trud. Međutim, matrica je opet bila previše tiha pa je glas previše “iskočio”, što je malo pokvarilo ukupni balans nastupa. Imitacija je tu, ali produkcija ga je ovog puta malo sabotirala.

Tetsujin:
Glavni vokal Go_A-e je doista vrlo specifičan, a vidi se da si se ozbiljno potrudio uhvatiti tu posebnost u interpretaciji. Posebna pohvala za točno i sigurno pjevanje na ukrajinskom kao i za dobro praćenje glazbe i ritma kroz cijelu izvedbu. Umalo sam se ugušio na sami završetak pjesme. :LOL:

Lefkada Tsunami:
Uhhh ovi etno ispevani vokali su moja šoljica čaja! Ukrajinski odličan! Možda još energije u refrenima, ali je poslednji doneo više energije. IIIIIIIIIIIIII kraj savršen! To se čekalo i dobilo se na samom kraju. Bravo!​

5. Vax'ildan - Love Injected (Aminata)

Choda:
Sreća nije pogledala Vaxa što se tiče zadatka. Kada je već tako, stoji komentar kao i prošli put - igraj se, eksperimentiši. Nažalost, bio je, kao i u dosadašnjim emisijama stegnut. Nadam se nekom odgovarajućem zadatku u skorijem periodu.

Vladimir:
Pesma mu očigledno nije najbolje “legla”, posebno u strofi gde je delovalo dosta nesigurno. Refren je bio bolji, tu se već čuje kontrola. Ipak, ono što je važno — napredak postoji i primetan je u odnosu na prethodne epizode.

Tetsujin:
Kod tebe se stvarno osjeti velik potencijal i baš zato postoji dojam da možeš još više pokazati. Energija i trud su primjetno porasli što je veliki plus. Uz dodatno uvježbavanje točnog i jasnog izgovora teksta, izvedba bi mogla zvučati još sigurnije i zaokruženije. Hajde, Vax, čeka se taj potpuni iskorak jer vidi se da ga imaš u sebi. 🤞

Lefkada Tsunami:
Ovo je izazvalo osmeh na mom licu! Senzualno izvođenje, nema šta. Oooo ooo o na nivou, posebnu sa tim fade out završetkom, nadam se da nije Audacity efekat! Teška imitacija, vokalno zahtevna, izazovno, ali na svoj način odrađeno.​

6. zakaya - In corpore sano (Konstrakta)

Choda:
Naizgled lak zadatak - ali, treba izneti Konstraktinu energiju. Boja glasa odlična, fraziranje top, dok sam slušao mogao sam da vidim scene iz RTS-ovog studija ili iz Torina, kada smo poslednji put izdominirali na Evroviziji. Ovaj zadatak je legao kao kec na deset.

Vladimir:
Dobila je možda najprepoznatljiviji (i realno najzahvalniji) zadatak, ali ga je i solidno iznela. Sve je bilo na mestu, prepoznatljivo i stabilno. Jedina mala zamerka — povremeno kašnjenje za matricom, ali ništa što ozbiljno remeti utisak. Korektno i sigurno.

Tetsujin:
Bravo! Ova pjesma ti je stvarno lijepo sjela. Izvedba je bila sigurna, a pjesma i imitacija su ispoštovane na vrlo korektan i uvjerljiv način. U ovoj izvedbi bih jedino dodao malo više pjevanja “kroz nos” što mi je totalno Konstrakta. 🙂

Lefkada Tsunami:
Lepo, damski odrađeno. Za ovu pesmu je nemanje performansa nedostatak, ali se u ovoj imitaciji mogao osetiti izraz Konstrakte, pa na momente i Bojane Vunturišević. Sviđa mi se boja glasa, prijatna za slušati.​

7. Majsta94 - Doomsday Blue (Bambie Thug)

Choda:
Majsta nas je navikao na standard - zadatak je bio jako nezahvalan i uspeo je da ga iznese, pre svega energetski i po pitanju fraziranja u stilu Bambi. Nadam sam se na kraju onom vrisku, ali jasno mi je - pogotovo ako živi u zgradi :) Dobro odrađen zadatak u globalu, pribegao je falsetu na refrenu.

Vladimir:
Kada sam video zadatak mislio sam da će ovo biti prevelik zalogaj. Međutim, Majsta94 je to rešio prilično samouvereno. Pohvatao je ključne momente, atmosferu i energiju nastupa, i uspeo da prenese taj specifičan stil na forumsku binu. Težak zadatak, ali dobra realizacija.

Tetsujin:
Iako je nastup u cjelini bio vrlo dobar, osjetio se veći izazov u dijelovima s visokim, ali i dubljim tonovima. U odnosu na prijašnje izvedbe, povremeno je nedostajalo malo izraženije imitacije koja te inače zna dodatno istaknuti. Ipak, tvoj temelj je i dalje kvalitetan pa očekujem I dalje izvrsne imitacije. 😌

Lefkada Tsunami:
Engleski maternji. Ovo pevanje-veštičarenje mi je fenomenalno, samo da nema veze sa nekom crnom magijom. Raskoš umetničkog izraza najviše se vide u mirnijim delovima pesme. Falilo mi jačeg vriska, ali razumem ipak ima ljudi u komšiluku. Avda Kedavra odlično!​

8. Kakashi - Mon amour (Slimane)

Choda:
U prošloj emisiji sam dao 10 za Britni, i imao sam velika očekivanja. Ne znam šta je sa zvukom, ali čuje se kao da je iz bureta. Sliman ima moćan vokal, ali mislim da je Kakaši mogao bolje, s obzirom na to da ovaj izvođač nije toliko težak za imitiranje kad je reč o ukrasima.

Vladimir:
Za razliku od većine, gde je matrica često tiša nego što bi trebalo — ovde je bila preglasna. Toliko da je na momente “progutala” ono što je Kakashi pripremio. A vidi se da se potrudio i da je imitacija imala potencijal. Sledeći put samo bolje izbalansirati zvuk i efekat će biti mnogo jači.

Tetsujin:
Nisam siguran je li jeka bila namjerna ili tehnička okolnost, ali zbog nje se na trenutke teže moglo jasno čuti tvoje pjevanje. Izvedba u osnovi zvuči korektno, no stil je otišao više prema “light” izrazu, pa je nedostajalo malo snažnije, punije muške energije koja bi pjesmi dala dodatnu težinu. Svakako, zadatak je lijepo odrađen. 👍

Lefkada Tsunami:
Izražena emocija! veoma emotivno, posebno to "režanje" na trenutke. Odlična imitacija Slimana u celoj izvedbi, a poslendji refren...zakucavanje! Moćna i odlična interpretacija, bravo!​

Back