es Španija 2026

Možda bih donekle i ispratio, ali baš su slabašne pesme ove godine.
Slabašne su,jer je još od septembra,kada su najavili da će se povući ako učestvuje Izrael,Špancima bilo jasno da nema nikakve šanse da se izbaci Izrael,te da zato neće ići u Beč. Ishod generalne skupštine EBU-a u decembru se mogao naslutiti još od septembra.

Preslušao sam pjesme i vidno je slabije izdanje, mada, ima nekoliko pjesama koje su ok ovako za slušanje i dvije pjesme koje su mi se izdvojile:

Ne razumijem zašto toliko hejtuju pjesmu, da li je možda vulgaran tekst ili šta, iako ovo nije uopšte moj žanr mene ova pjesma pravo vozi i sa dobrim nastupom mislim da bi baš privukla pažnju da ide na Eurosong

Ova pjesma će vjerovatno i pobijediti, baš se izdavaja od ostalih i čak mislim da bi dobar rezultat postigla na Evroviziji, baš šteta.

Nisam pratio, pa ne znam da li je ona favorit fanova ili uopšteno, ali mislim da bi posle Blancinog debakla Španci dva puta razmislili o slanju nekakve neo flamenco opcije. Možda izglasaju nešto na taj fazon onako za svoju dušu ove godine, mada ni Maria Pelae se nije proslavila sa plasmanom pre dve godine.

Jao, pa Španci imaju sličan love-hate fazon prema svojim izvođačima i previše su strogi a još više strastveni i obožavaju drame! Reklo bi se, baš kao i mi.
@EvroBosna, prva pesma jeste kao navodno dvosmislena i uličarsko vulgarna.

Odgledaću možda 2-3 nastupa, pjesme su mi baš nebitne, prethodnih godina sam masu pjesama vrtio do samog festivala, sad 0

Kitai – Nisu loši, energičan nastup, ali filler pjesma

María León & Julia Medina – Pjesma mi je super, ali nastup nepostojeći lol

Luna Ki – Nažalost flop, nastup ono izgleda kao da je uložila 10 eura ukupno

Greg Taro – Ok pjesma, ali nastup užas, ne znam šta je ove godine sa nastupima, niko se izgleda nije potrudio 😭

Izan Llunas - Konačno da se neko potrudio oko nastupa, iako je pjesma nonevent, ali dosta je nastup poboljšao cijeli paket

Dora & Marlon Collins – Meni je nastup super lol

Bacio sam pogled na ovo i ne mogu da verujem koliko je dobra produkcija. Izgleda bas skupo

Meni su večeras najbolji bili Tony Grox i Lucycalys.
Herzog se izdrao za sve pare, lepša mi je studijska verzija.
Kitai stvarno simpatični.
Kenneth ostavlja mnogo bolji utisak uz nastup, bilo je dobro.

Tony Grox & LUCYCALYS - Najbolji nastup do sada definitivno

Mikel Herzog Jr. – Lijepo izgleda nastup, čisti kadrovi, vokalno nije dobar ali mislim da je njegova pjesma jedna od favorita žirija

Kenneth – Mislim da je ovo bio najkompletniji paket večeras uz pjesmu + nastup

Kitai
María León & Julia Medina
Tony Grox & LUCYCALYS
Kenneth
Dora & Marlon Collins

Moji finalisti ja msm, ali ne vjerujem da će Dora i Marlon proći u finale

Last edited:
Back