es Španija 2026

Bilo je jasno da će oni ili Rosalinda pobijediti. Super je ovo pjesma ovako za slušati, za ljeto npr., tako da u ovim okolnostima skroz ok, ali opet bi grešku napravili što se tiče izbora za Eurosong lol.

Pa dobro, da, kad se stavim u tu poziciju, sredina maja, ESC u toku ili završen upravo, mislim da bi ova pesma i uhvatila momentum na konto toga (leto, razbibriga i slično), bez obzira na plasman. Ali za neki jači rezultat na samom ESC, slažem se da nije. Mislim da bi, na slepo plafon bilo neko 15. mesto, mada, opet je i to bolje od dosta onih koje su ostvarivali. :LOL:

Pa dobro, da, kad se stavim u tu poziciju, sredina maja, ESC u toku ili završen upravo, mislim da bi ova pesma i uhvatila momentum na konto toga (leto, razbibriga i slično), bez obzira na plasman. Ali za neki jači rezultat na samom ESC, slažem se da nije. Mislim da bi, na slepo plafon bilo neko 15. mesto, mada, opet je i to bolje od dosta onih koje su ostvarivali. :LOL:

TOP 15 moguće, ali mogli bi lagano biti i nebitni. Kakve su samo pjesme ispustili 2024. da bi na kraju poslali Zorru... 😳 Mišljenja sam da na ovom festivalu one najbolje i najkonkurentnije pjesme ne mogu da dođu do izražaja i pobjede. Uvijek nešto koči, ili žiri kojem smeta drugačiji zvuk ili publika koja mrzi balade i glasa za imena, i na kraju neka zlatna sredina pobijedi koja ne uradi ništa na Eurosongu.

Last edited:
Meni je teško naći pesmu više jury friendly iz skoro cele esc sezone 😂

Miksovanje žanrova (flamenko, hiphop, elektronika / dens...), perfektni vokali i sveden stejdžing (poput ove Ashe koja je iz nekog razloga dobila 40 poena više)

TOP 15 moguće, ali mogli bi lagano biti i nebitni. Kakve su samo pjesme ispustili 2024. da bi na kraju poslali Zorru... 😳 Mišljenja sam da na ovom festivalu one najbolje i najkonkurentnije pjesme ne mogu da dođu do izražaja i pobjede. Uvijek nešto koči, ili žiri kojem smeta drugačiji zvuk ili publika koja mrzi balade i glasa za imena, i na kraju neka zlatna sredina pobijedi koja ne uradi ništa na Eurosongu.

Nismo se razumeli, mada nije ni bitno toliko. Mislila sam da bi u najboljem slučaju bilo 15. mesto, mada ko zna. Svakako sad raspravljamo na temu "šta bi bilo, kad bi bilo."
A slažem se i sa ostatkom.

I ja mislim da bi Mataora prošla dobro kod ESC žirija, kod publike možda ne sjajno ali ok, dovoljno za dobar plasman

A T Amare pojma nemam, da li bi ljudima legla pjesma dovoljno da glasaju ili bi je samo vrtili na telefonu cijeli dan ali da ne glasaju kad treba

mogli bi midtejbl sa ovom pobedničkom i potencijalom da bude viralna, nešto poput Baller i Deslocado prošle godine (pogotovu što imaju celu hispanofonu latinsku Ameriku, koja bi se upecala na ovakav tip pesme reko bih)

Benidrom mi se ove godine konceptualno - producijski i atmosferično jako dopao.

Boli uvce špance, u top 12 su im tri predstavnika iz Andaluzije, četri iz Južne Amerike.
Kod njih uvek slojevito: red istovremenog brbljanja voditelja, zagrejana publika, pa malo drame i suza, pa đuskanje i onda delulu uzbuđenje kod pobednice koja nije uspela da odpeva pesmu na kraju💃
Reakcija publike pri glasanju žirija na Rosalindu govori sve.
Podelili su super nagrade.
Ovo mi je bio THE momenat:

Pohvale za šou!

Rosalinda nije pobedila? Lol. :ROFLMAO: Ova pobednička mi je skroz bezveze, bukvalno još jedan bottom 3 na ESC-u. Ne znam koliko je to što ne učestvuju imalo uticaja na glasanje generalno, ali je ishod krajnje bezvezan, u svakom slučaju.

Meni se pobednička pesma dopada, onako lepa je, letnja i lagana + nastup im je bio još bolji u finalu.

MEĐUTIM

Glavni utisak mi je koliko je prof. žiri ukanalio Rosalindu, to nije normalno. Pesma mi je bila uvek na granici i nisam se konektovao iako volim takve mešavine stilova, međutim nejasno mi je da onakav performans i glas iskuliraju - čisto i*drkava*je. Nastup je sjajno osmišljen, a na snimcima iz publike se vidi koliko je i tehnički zahtevan. Šteta što se takav angažman nije adekvatnije nagradio.

Nadam se njihovom povratku na ESC sledeće godine.

Očekivano, bez povezanosti sa ESC-om, odrazilo se i na podatke o gledanosti. Finale je ispratilo 12,1% publike u "share" kategoriji, što je 1 085 000 gledalaca. U odnosu na 2025. to je pad za 5% u "share" kategoriji (17.1%) i skoro milion gledalaca manje (1 938 000), što ga čini najmanje ispraćenim finalom od svih pet dosadašnjih.

https://www.eldiario.es/vertele/aud...-pierde-millon-ano-eurovision_1_12992192.html

Mada me pomalo iznenađuju ovako mizerne brojke, što se glasanja publike tiče. Stiglo je ukupno 46 hiljada glasova, računajući sve - pozive, SMS i aplikaciju RTVE play (prošle godine 223 094, uglavnom preko pomenute aplikacije). Pobednici dobili 11 hiljada glasova, Rosalinda oko 9 hiljada.
Ljudi su očigledno pratili donekle, ali se nisu trudili da glasaju.

https://www.eldiario.es/vertele/not...-televoto-desploma-eurovision_1_12992463.html

Potvrđeno je održavanje festivala i sledeće godine, informacije o datumima će biti naknadno saopštene.

Ako planiraju da održe festival bez povezanosti sa Evrovizijom, moraju da promijene pristup i privuku cijelu zemlju da gleda - a to baš slabo rade

Trebalo bi da dovuku malo više jačih imena, da možda uključe i disk. kuće. Selekcija je uopšteno gledano u poslednje dve godine baš tanka i vidi se da se često pretumbavaju ljudi zaduženi za odabir.

Ako planiraju da održe festival bez povezanosti sa Evrovizijom, moraju da promijene pristup i privuku cijelu zemlju da gleda - a to baš slabo rade

Pa da, možda da probaju da ubede nekog malo relevantnijeg da se prijavi, neće morati da se brinu oko toga da li treba da ulažu za ESC ili ne. Mislim, ako nemaju u vidu da se vrate 2027. U suprotnom bi lako moglo biti i poslednje izdanje, posebno ako gledanost bude i dalje padala.

Back