se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Na Evroviziji bi svakako bila docekana kao zvezda iako nije u trendu u Svedskoj. Euphoria doslovno najveci evrovizijski hit ikada i tacka.
Možda ovog milenijuma, ako se uzme i period pre 2000ih ipak mislim da od Waterloo nije bilo većeg evrovizijskog hita, ta pesma je toliko popularna da ljudi čak i me znaju da je bila na Evroviziji…

To što je uradila Euphoria u tom periodu, bez uticaja TikToka, Spotifaja i sl. je fantazija, ja u Njemačkoj u avgustu te godine i pjesma je stalno na radiju i u tržnim centrima bila.

Baš se pitam zašto Lorin nije uspela da ostvari neku zapaženiju karijeru? Pokušao sam da nađem neku diskusiju na tu temu na internetu, međutim nisam naišao ni na šta relevantno.

Žena je neverovatno talentovana, kreativna, inteligentna, ima prvoklasni vokal, lepa, zgodna, marketabilna i nastupi su joj uvek vizuelno i estetski zanimljivi. Pobednički nastup za Euforiju je bio potpuno transcendentalan i ušao je u kulturni cajtgajst.

A mene podseća na Dotter sa MF, bukvalno ništa posebno.. Ali obzirom da nema nešto baš kvalitetno poput Mamas i Cornelia Jackobs, moguće i da dobija, meeeh..
Ali ne bih ja to "potpisivao" baš još uvek...

Based on studio versions snippets:

1. Signe & Hjördis – "Edelweiss" 10/10 - ovo je tako minimalistički skandinavski, prelepo, tako delikatna harmonija glasova se čuje, mislim da će cela pesma biti prekrasna! 😍

2. Axel Schylström – "Gorgeous" 10/10 - Auuu koje iznenađenje, podseća me na Darin sa MF u kombinacija sa John Lundvik, nisam očekivao da je balada na osnovu teksta, odličan RnB sound.. 🎶🎵
---------------------------------
3. Smash Into Pieces – "Six Feet Under" 9/10 - malo je MF-ized više nego sam mislio da će biti ali zvuči dobro! 👍

4. Loreen – "Tattoo" 8/10 - kao što sam već rekao, ok je, ali ništa da se pada u nesvest...
--------------------------------
5. Kiana – "Where Did You Go" 6/10 - mali izlet u 90-e ali ne baš najbolji..

6. Emil Henrohn – "Mera mera mera" 5/10 - lol ovo je pomalo silly i detinjasto, znao sam da neće bap biti za mene, ali sam očekivao nešto drugo, može da bude zabavno na sceni.. 😄

7. Mariette – "One Day" 3/10 - ok, ovo je lošije i od očekivanog.. 😒

Ja se nadam i verujem da će pobediti, ona im je jedina dobra opcija. Ali mislim da hoće, nisu ni oni toliko od juče valjda, svesni su da je ove godine 100% televote u PF i da nemaju puno pesama za finale te da nema žirija da ih provuče ako pošalju nešto drugo.

Ja se nadam i verujem da će pobediti, ona im je jedina dobra opcija. Ali mislim da hoće, nisu ni oni toliko od juče valjda, svesni su da je ove godine 100% televote u PF i da nemaju puno pesama za finale te da nema žirija da ih provuče ako pošalju nešto drugo.
Koji oni?
Većina publike ne glasa za ESC ovde..mislim sa projekcijom šta će ići na ESC..
Internacionalni žiri je taj koji bi mogao da bude "svestan"...
Ja se nadam da će internacionalni žiri da se odluči za Marcus & Martinus ovaj put jer mi je daleko zanimljivija od Loreen - "Tattoo", za sada, treba da čujem celu prvu..

Koji oni?
Većina publike ne glasa za ESC ovde..mislim sa projekcijom šta će ići na ESC..
Internacionalni žiri je taj koji bi mogao da bude "svestan"...
Ja se nadam da će internacionalni žiri da se odluči za Marcus & Martinus ovaj put jer mi je daleko zanimljivija od Loreen - "Tattoo", za sada, treba da čujem celu prvu..
Te 2 krindžare mi ne deluju kao pobednici žirija. A ne vidim zašto se Šveđanima ne bi svidela Tattoo?

Te 2 krindžare mi ne deluju kao pobednici žirija. A ne vidim zašto se Šveđanima ne bi svidela Tattoo?
Nisam rekao da im se neće dopasti Loreen - "Tattoo" nego sam rekao da publika ne glasa ni za nju ni za bilo koga drugog da primarnom namenom da idu na ESC, nema preterano tog nadmetanja isključivo sa mislima ko će na ESC.. O tome kažem, nigde nisam kazao da Loreen neće dobiti. 😄

Isječak zvuči dobro, ali sačekat ću cijelu pjesmu da vidim ima li šanse za pobjedu

Odlican je pocetak pesme, sve i da ne uzme televoting nadam se da ce ziri da ispegla to, bila bi tragedija da onaj prosek nad prosecima od Marije Sur pobedi samo na racun tuzne price.

Loreen odlična tj. najbolja. Znamo da će to uživo biti još bolje. U pamet se Šveđani.

Back