se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Kad je "Statements" ušla u second chance, pa i odatle ispala od nekog klinca ne bih bio siguran. Po mom mišljenju ta pesma bi oduvala glasanje i žirija i publike na Evroviziji, Sobral ne bi imao šanse. Šveđani su čudni, ovo pf deluje i pristojno, ne bi me iznenadilo da ne prođe posle debakla onakve pesmetine.

Kad je "Statements" ušla u second chance, pa i odatle ispala od nekog klinca ne bih bio siguran. Po mom mišljenju ta pesma bi oduvala glasanje i žirija i publike na Evroviziji, Sobral ne bi imao šanse. Šveđani su čudni, ovo pf deluje i pristojno, ne bi me iznenadilo da ne prođe posle debakla onakve pesmetine.
"Statements" je u AC tada bila tek 6. mesto od 8..Axel Schylström koji je i sada ovde, a tada je u polufinalnoj grupi bio iza Loreen, bi je u AC izbacio tada i to ubedljivo...

I nakon sam čuo isečak Signe & Hjördis – "Edelweiss" i dalje mislim da ovo može biti Clara Klingenström 2023...
"Edelweiss" zvuči prelepo.. 😍 Ovo mi može biti i MF 2023 favorite, čekam celu..

Last edited:
Nisam ni jednu pesmu čuo, tek ću nakon sledeće subote da vidim i čujem koje su sve pesme u finalu.
Iako mi je Švedska jedna od najnevoljenijih esc država (prvenstveno jer šalju iste pesme iz godine u godinu, neke malo sporije, neke brže), ali ipak svaka im čast, biraju ono što se njima sviđa, ne kalkulišu šta bi moglo fanovima da se svidi i kako bi na kraju završili.
Lako odbacaju esc povratnike i pobednike, dok kod nas kada bi se Marija ili Željko prijavili za pze, i izašli i zevali 3 minuta bez da išta pevaju, naša publika bi pala u trans i njih slala (vrlo moguće i naš žiri), jer pobogu to su naše esc legende, jednom su bili 1. i 2. mesto, i opet će.

Bilo bi divno da se vrati stari regionalni MF žiri kao nekada, umesto ovog nestručnog (malte ne OGAE) internacionalnog žirija..

Što se tiče povratnika, nisam ni za švedsko, eventualno, odbijanje, a ni za naše favoriziranje pobjednika i velikih zvijezda. Treba suditi po paketu koji osoba nudi. Jer, recimo, Dženan nam kao neko veliko ime nije dao ništa, a Filip Baloš skoro nepoznata osoba nam dao fantastičnu pjesmu.

Lorinin isečak obećava, ali sačekaću celu pesmu i nastup 🤷🏼

Deluje pristupačnije i manje eksperimentalno Statemenets, koju sam takođe voleo. Ljudi koji očekuju Euphoria 2.0 će biti razočarani, jer je ta pesma priča za sebe i sama Lorin više nije ista osoba i izvođač koji je tad bila, tako da je besmisleno porediti svaku njenu pesmu sa Euforijom, iako je neizbežno da će to ljudi da rade.

Ja sam potpuno u stanju da prihvatim drugačiji u novi zvuk od nje, čak i neku komercaijalniju laganiju pop limunadicu (kako mi za sada deluje na osnovu isečka), dokle god je pesma dobra i dokle god je iznese na zanimljiv način.

Six Feet Under i Loreen miljama ispred drugih

Mariette švedska Tijana Dapčević, ko razume shvatiće

kada će SVT dozvoliti svima da okače svoje pesme na streaming platforme? kako je to obično bilo na prethodnim Melfestima?

A ja se već nekoliko puta vraćam na Signe & Hjördis – "Edelweiss" i mogu da kažem da je ovo toliko fino i dobro, ne podseća me na MF uopšte.. Toliko deluje čarobno, a najzanimljivije, poslušajte pažljivoooo, sam početak isečka me podseća dosta na Nađu sa PZE.. 😄🤭

Loreen je od 3 pokušaja prethodna prošla samo jednom u finale i pobijedila, a 2011. je komotno mogla da trijumfuje u Diseldorfu a 2017. da bude top 2 da su je izglasali. Žena zna znanje.

Loreen je od 3 pokušaja prethodna prošla samo jednom u finale i pobijedila, a 2011. je komotno mogla da trijumfuje u Diseldorfu a 2017. da bude top 2 da su je izglasali. Žena zna znanje.
Zanimljivo da je i 2012. godine, Danny Saucedo imao u prvom delu takmičenja, po polufinalima 60 000+ više glasova od Loreen - "Euphoria", a to je tada bila OGROMNA razlika jer je bilo totalno drugojačije glasanje nego sada sa aplikacijom, ona je tek kasnije kako se bližilo finale preuzela primat..

Back