se Švedska 2023: Loreen - Tattoo

Ne sjećam se da sam ikad imao slučaj da moj top2, u ovom slučaju Finska i Švedska(ako Loreen pobijedi na MF), će ujedno bit i 2 glavna kandidata za pobjedu, to mi je vrlo zanimljivo. Koliko god ja volio i Švedsku kao esc državu i Loreen, mišljenja sam da Kaarija uzima publiku, a vjerujem i u podršku žirija, jednostavno su i pjesma i nastup preposebni, te ću se do 13.5. držat toga da Finska osvaja ove godine 🏆

Šteta što Air nije bila u Norveškoj, mnogo mi je bolja od izabrane norveške pjesme, ali protiv Loreen su mi svakako #2.

Od sve ove diskusije nije mi jasno zašto Loren nazivati Lorin, kad ona samu sebe zove Loren?

Meni je ona vazda Lorin, kao dva e pa mi automatski i (na eng, ne znam kako je na švedskom), plus se zove Lorin(e) zapravo tako da mi u glavi uvijek i 😅

Baš neki dan sam gledao, svi je oslovljavaju sa Loren.
Onako sam primjetio valjda se neko neće ljutiti.

Meni je ona vazda Lorin, kao dva e pa mi automatski i (na eng, ne znam kako je na švedskom), plus se zove Lorin(e) zapravo tako da mi u glavi uvijek i 😅
Plus je i stranci tako zovu, pa smo 100x čuli Lorin.

Čuo sam i Lorijen, a to mi je tek ono strano.

Više ide e nego i, ali nije čisto niti jedno, niti drugo..

Učio sam švedski naravno celo detinjstvo, ali ne volim germanske jezike, volim slovenske i romanske ( - francuski)..
Najviše volim španski, italijanski, bugarski, makedonski, ruski, ukrajinski, slovački..

Koga ovo uopšte interesuje.. 🤐🤭🤭

Last edited:
To su Šveđani.

Postoji i u nekim jezicima poput srpskog nešto što se zove transkripcija, pa u zavisnosti od pravila ime može i skroz drugačije da zvuči.

Nebitno, meni ostaje Lorin jer je Lorin već 11 godina hehe

Uvreženo je Lorin kod nas, ali ja nikad neću tako izgovoriti, već kao što Šveđani izgovaraju...

• Like
Reactions: Mrm
Brojni autori danas koriste najnovije platforme za stvaranje nove pesme jednostavnim principom, AI muzički generator uzima veliki broj audio varijabli, prostih memorijskih lokacija i kompresuje ih u manji broj. Budući da sekunda zvuka uključuje 44'100 varijabli, online automatizovani muzički generator pravi muziku u manjem broju varijabli prije nego što se vrati na svoje originalne varijable. Koriste se različiti izvorni materijali, koje platforma analizira kako bi generisala različite tekstove, tempo i muziku koja uključuje zvukove različitih muzičkih instrumenata. Zato vam veliki broj pesama danas liči na nešto. Radi po principu ponuđenih ili generisanih melodija koje korisnik može da modeluje i menja, ali takođe dobije i povratnu informaciju od programa koji, na osnovu mašinskog učenja, predlaže nastavak melodije. Zato ova pesma liči na svašta nešto, generisana je , odrađena na način koji ne stvara plagijat, ali stvara nešto slično. To vam je švedska produkcija.

Skoro da nema te evrovizijske pesme koja nije optužena da je plagijat 😂 Bila je pre nekoliko nedelja priča kako je Cha Cha Cha plagijat neke pesme grupe Ramštajn.

Back