se Švedska 2026: Felicia - My System

Biće svakako top 10 samo zato što je švedska 🙄
Bitno da se za Tamaru strepi hoće li uopšte u finale, a slična pesma i bolji vokal.

Ma meni ovo miriše na tvt flop od prvog dana. Tu je da razdrma gledaoce, solidan EDM, ali previše bezlična i predvidiva pesma za neki jak tvt. Svima je u top 10, retko kome pobednica.

Edit: Tamarina pesma je donja u odnosu na ovu kad ih već poredimo, a budžet za stejdž nepostojeći tako je kako je.

Godina je odlična, a pesma je generičan shit, kao i sve švedsko zadnjih 20 godina, izuzev BBB.

Slažem sa creature oko ovoga.
Tvt verovatno neće biti jak u finalu, ali mislim da ukupan top10 ne dolazi u pitanje (samo možda bude neka niža pozicija tipa 8.)

Baš smara kad hejtujete Švedsku jer je Švedska.
Za razliku od hejtanja Italije ovde 😛
Hejtam ih jer sa glupim i osrednjim pesmicama sa kojima bi druge države ostale u pf se uvek proguraju visoko. Prošle godine su mi bili top jer su za promenu poslali nešto originalno i na svom jeziku. Sada su se opet vratili u generičnu formulu. Nek ih barem ubace u Big 5 kao direktnog finalistu da prestanu da nezasluženo uzimaju finale boljima od njih.

Kao neko kome je Švedska često u top 10 ove decenije (osim ove godine i 2021. pa čak i 2024. bila jedan od guilty pleasure😭): ne slažem se da je ovo forsirani hejt samo zato što je Švedska.
Neki od nas nemaju ništa protiv da priznaju da je Švedska velesila u pop muzici, što se često vidi i na ESC. Ali više nisu inovativni, štaviše mnoge druge zemlje su ih pretekle u modernosti i inovativnosti što se tiče samih pesama.

My system je srećna nova 2012. i to je tako. Već godinama unazad sad ih vade skupo producirani nastupi sa nabudženim vizualima, a to nema svaka zemlja da priušti. Takođe, ova izvođačica je na sceni kuvana noga i ima prosečan vokal. Nothing burger.

Last edited:
Švedska je postavila standarde i sticala reputaciju dugi niz godina, i iako se ni meni to često ne sviđa, za njih se ne može reći da su konstantno nezasluženo u vrhu, za razliku od Italije koja šalje pesmu prigodnu za penzionerski klub bez trunke produkcijskog kvaliteta i zaglavljene u vremenu, pa svi padaju u nesvest. Produkcijski su Šveđani najjači u Evropi i to se očigledno ceni i vrednuje, vrlo često i kroz generične i neinspirativne pesme. Ja sam ovaj put nekako siguran da Felicia neće postići toliko dobar plasman koliko se možda očekuje, pesma jeste prevaziđena i prosečno interpretirana, te mislim da neće naići na sjajnu podršku publike, naprotiv.

Ja bogami divljam uz Feliciu jako, šta me briga meni je lepoo

pop rave GIF

Meni je Švedska ove godine u rangu M&M od pre dve sezone, čak me i diskusija na temi podseća na tadašnju. Njihova pesma mi se više dopala. Ni ta, a ni ova nisu baš najinventivnije pesme, ali moderno producirane i jako lepo zapakovane u paket kako samo oni umeju.

Švedi su izmislili generiku i sladunjavost tako da teško može da im se ospori to što šalju skoro svake godine. Više su problem države bez identiteta na esc koje šalju švedske reciklirane pesme i osetiš da nešto nije na mestu.

Meni je Švedska ove godine u rangu M&M od pre dve sezone, čak me i diskusija na temi podseća na tadašnju. Njihova pesma mi se više dopala. Ni ta, a ni ova nisu baš najinventivnije pesme, ali moderno producirane i jako lepo zapakovane u paket kako samo oni umeju.
Mislim da će tako i proći

Ali meni se više Felicia sviđa

Nakon odgledanog nastupa, uz preduslov da je žiri po šablonu ne natrpa bodovima, mišljenja sam da bi Švedska mogla van top 10 nakon dužeg perioda. Ovo je baš bilo onako neubedljivo u svakom smislu, nastup na Melodiju za koplje ispred ovoga.

Mislim da su je samo oni uništili, a da je htela identičan nastup sa Melodifestivalena.
Nisam njen fan, al očito je

se Švedska 2026: Felicia - My System
Back