probudili smo se na ovaj divan snjezni dan i saznali tragičnu vijest. Napustila nas je naša Jovanka Jolić, predsjednica Svemirdona.
U svom kratkom, ali intenzivnom mandatu ostavila je dubok trag u povijesti naše svete zemlje svemirdonske i cijele jedne ere povijesti foruma. Na tome smo joj vječno zahvalni.
Sada je preteško pisati o njenim zaslugama i njenon životu znajući da više nije s nama u svom zemaljskom obliku.
Ostaje praznina koja nas rsstužuje, ali istovremeno ostaje nada da si na nekom boljem mjestu, u miru i spokoju.
Nadamo se da ti je Perun pokazao otimače Egipta, da ti je Enki pružio ruku i proveo te genetskim nefilskim laboratorijima i na kraju da su te Adam i Eva srdačno dočekali u rajskom vrtu Edenu. 🕊
Je, bio je Masters, ali mislim da nije bio na SSC. Ili je masters bio na SSC, a kup na FSC.
Mislim da je na kupu bilo tipa najboljih 16 s liste i onda se slagalo kao na teniskim turnirima. 1. sa 16., 2. s 15. i tako dalje... Biraš jednu pjesmu.
Uh bila su to vremena na prijašnjem forumu.
Ukoliko niste, glasajte na DŠ, preostalo je još oko 48h do isteka roka!
Ko ima vremena i volje, evo par pitanja da nam brže prođe vreme do nedelje!
1. Koji FSC žanr vam je omiljeni?
a) rok/metal
b) elektronika
c) etno/folk
d) pop sa svojim podvrstama
2. Koji je jezik koji se u nekim FSC pesmama sreće vama omiljeni?
a) španski
b) italijanski
c) francuski
d) ukrajinski
e) turski
f) grčki
3. Kakve FSC teme vam više leže?
a) slobodna tema uslovljena malim brojem ranijih učestvovanja izvođača
b) geografske teme sa različitim državama
c) konkretno žanrovske
d) pojedinačni zadaci
4. Koliko dugo učestvujete na FSC-u i sa kojom pesmom ste se prvi put tada takmičili?
5. Da li više volite kada na FSC-u dobijete npr top poene od samo 5 glasača ili skroz sitne poene od 15 glasača? 6. Kojih 5 fsc forumaša biste odabrali da budu članovi stručnog žirija na PZE-u?
7. Nabrojte 3 fsc forumaša koja po vama imaju specifičan i prepoznatljiv muzički ukus?
8. Koja 2 fsc forumaša biste odabrali da budu DJ u klubu gde izlazite sa svojim društvom?
9. Koja pesma vam je omiljena od onih sa kojim ste vi učestvovali tokom protekle fsc sezone? 10. Šta biste sve promenili u Specijal - FSC izdanjima za ubuduće (vaš predlog)?
1. Koji FSC žanr vam je omiljeni? c) etno/folk
2. Koji je jezik koji se u nekim FSC pesmama sreće vama omiljeni? a) španski
b) italijanski
d) ukrajinski
3. Kakve FSC teme vam više leže? a) slobodna tema uslovljena malim brojem ranijih učestvovanja izvođača
c) konkretno žanrovske
4. Koliko dugo učestvujete na FSC-u i sa kojom pesmom ste se prvi put tada takmičili? Krenuo sam na 66. FSC-u i točno se sjećam da je to bio Stevanov FSC. Bilo je užasno teško jer su bili zadaci, a on je volio brutalno kombinirati. Uglavnom, dobio sam odabrati pjevača iz Južne Koreje koji ima 45+ godina. Tako nešto. Prijavio sam nekog po imenu GACKT s pjesmom Hakuro. Čak sam ok i prošao, bio na rubu prolaza. Nisam očekivao ništa.
5. Da li više volite kada na FSC-u dobijete npr top poene od samo 5 glasača ili skroz sitne poene od 15 glasača? Radije top bodove.
6. Kojih 5 fsc forumaša biste odabrali da budu članovi stručnog žirija na PZE-u? Creature, Stefan28, Leo, etica i recimo Majsta.
7. Nabrojte 3 fsc forumaša koja po vama imaju specifičan i prepoznatljiv muzički ukus? Creature, zeleni i Vax.
8. Koja 2 fsc forumaša biste odabrali da budu DJ u klubu gde izlazite sa svojim društvom? Destry, totalno bi puštao što volim.
9. Koja pesma vam je omiljena od onih sa kojim ste vi učestvovali tokom protekle fsc sezone? Petar Brkljačić - Izgubljeni. Dobila me odmah na prvu. Jako sam bio šokiran da se ljudima nije nešto svidjela i osvojila je tipa 12 bodova u pf što mi je užas jer je pjesma izvrsna. Zato sam ju ponovno prijavio da ima drugu šansu.
10. Šta biste sve promenili u Specijal - FSC izdanjima za ubuduće (vaš predlog)? Napraviti nekakav drugačiji princip čisto da bude interesantnije i da se razlikuje od regularnog FSC-a. Možda napraviti kao što je prije bio Kup ili iskoristiti top 10 LU pa s time krenuti kako je napisao Tinte (ako se ne varam). Svakako ići u drugačijem smjeru.
Ukoliko niste, glasajte na DŠ, preostalo je još oko 48h do isteka roka!
Ko ima vremena i volje, evo par pitanja da nam brže prođe vreme do nedelje!
1. Koji FSC žanr vam je omiljeni? a) rok/metal
b) elektronika
c) etno/folk
a) španski
b) italijanski c) francuski
d) ukrajinski
e) turski
f) grčki
3. Kakve FSC teme vam više leže? a) slobodna tema uslovljena malim brojem ranijih učestvovanja izvođača
c) konkretno žanrovske
d) pojedinačni zadaci
4. Koliko dugo učestvujete na FSC-u i sa kojom pesmom ste se prvi put tada takmičili?
Od 223. Izdanja, a propustio sam ja mislim 5-6 izdanja ukupno.
Prva pesma, a ujedno i prva pobednička
5. Da li više volite kada na FSC-u dobijete npr top poene od samo 5 glasača ili skroz sitne poene od 15 glasača? Top poene od 5 glasača, onda znam da se nekome zapravo svidela pesma xD 6. Kojih 5 fsc forumaša biste odabrali da budu članovi stručnog žirija na PZE-u? Pokahontas, Stole, Cinque, dodo, Dežurni, Creature
Ipak 6
7. Nabrojte 3 fsc forumaša koja po vama imaju specifičan i prepoznatljiv muzički ukus? Storm, Bebi, Majsta 8. Koja 2 fsc forumaša biste odabrali da budu DJ u klubu gde izlazite sa svojim društvom?
Pokahontas i Stole 9. Koja pesma vam je omiljena od onih sa kojim ste vi učestvovali tokom protekle fsc sezone? Ona koja sam i prijavio na DŠ 10. Šta biste sve promenili u Specijal - FSC izdanjima za ubuduće (vaš predlog)?
a) rok/metal
b) elektronika
c) etno/folk d) pop sa svojim podvrstama
a) španski
b) italijanski
c) francuski d) ukrajinski
e) turski
f) grčki
c) konkretno žanrovske
d) pojedinačni zadaci
- Malo više od 2 godine, od 254.FSC-a koji je Liberta organizovao, sa pesmom "Turn me on"
5. Da li više volite kada na FSC-u dobijete npr top poene od samo 5 glasača ili skroz sitne poene od 15 glasača?
- Možda druga opcija jer to je ipak brojčano više ljudi kojima se pesma svidela toliko da uđe u top10 svih pesama (iako bi po poenima bio manji zbir nego recimo 5×12)
a) rok/metal
b) elektronika c) etno/folk d) pop sa svojim podvrstama
a) španski
b) italijanski c) francuski
d) ukrajinski
e) turski
f) grčki
c) konkretno žanrovske
d) pojedinačni zadaci
4. Koliko dugo učestvujete na FSC-u i sa kojom pesmom ste se prvi put tada takmičili? Od 276. izdanja; Dean Lewis - Looks Like Me
5. Da li više volite kada na FSC-u dobijete npr top poene od samo 5 glasača ili skroz sitne poene od 15 glasača? Top poene od samo 5 glasača
6. Kojih 5 fsc forumaša biste odabrali da budu članovi stručnog žirija na PZE-u? Dežurni, Stefan28, Destry, Paučica, Leo Cezar
7. Nabrojte 3 fsc forumaša koja po vama imaju specifičan i prepoznatljiv muzički ukus? Dežurni, Pokahontas, Ivana
8. Koja 2 fsc forumaša biste odabrali da budu DJ u klubu gde izlazite sa svojim društvom? Pokahontas i Stefan28 - garant bi napravili top žurku
9. Koja pesma vam je omiljena od onih sa kojim ste vi učestvovali tokom protekle fsc sezone? Ima ih više, ajde neka bude Камин
10. Šta biste sve promenili u Specijal - FSC izdanjima za ubuduće (vaš predlog)? S obzirom da imamo 30+ pesama, ili dodeljivanje većeg broja poena ili da i ovde imamo polufinala. Stvarno je baš teško izvojiti samo 10 pesama, bar još 5 jako dobrih će ostati oštećene za poene.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.