Razmišljala sam da li da se oglašavam i nešto pišem po pitanju tog predloga koji je, mislim još Tinte napisao ali ajde ipak ću napisati. Sam koncept Druge šanse je i zamišljen na početku da bude drugačiji od regularnih izdanja koje imamo tokom godine, pa bi se samim tim uvođenjem polufinala i ovde (sad nebitno što bi ovde bilo, pretpostavljam jedno) izjednačio sa FSC-ovima koje imamo tokom godine. Da ne govorim o tome i što mi je problematično ovo da se finalisti određuju po tome da TOP10 sa LU budu ti jer ne mislim da su svi forumaši (hteli to ili ne da priznamo) u podjednakom položaju da do njega i dođu. Dobro, nekima možda nije ni u prvom planu da jure dobre plasmane, što automatski znači veću šansu, ali to ne znači da ne treba da im omogućimo priliku da budu u finalu.
Meni se, da budem iskrena sviđao kup sistem koji smo imali na, malo kasnije uvedenom takvom specijalu u sklopu Srbovizije, jedino što je dinamičniji i ne ostavlja mnogo prostora za eventualna čekanja ukoliko se desi da neko ne glasa u zadatom roku, pa mislim da je bilo slučajeva gde je pesma gubila duel upravo zbog tog razloga iako je trebala da ide dalje. Videćemo možda oko sistema glasanja, ali ja lično ne bih povećavala broj pesama za koje se glasa već ili da se rangiraju sve (koliko god da ih bude) ili da ostane ovako. Neko (čini mi se creature) je napisao da je TOP10 sistem uklesan u kamen, pa šta da vam kažem, forum nam prvenstveno ima veze sa ESC, a zna se kakav je sistem glasanja tamo.

I pre nego što se povede priča o eksperimentima na samom takmičenju, oni su samo menjali princip po kome su dobijali taj famozni TOP10, sistem glasanja nisu menjali.
1. Omiljeni žanr na FSC: pop sa svim njegovim podžanrovima, mada može i etno/folk
2. Omiljeni jezici: španski, italijanski, grčki, turski.
3. Kakve teme mi više leže: iskreno ne biram, mada volim kreativne teme sa zadacima, tipa dodov Orient express, pa Stoletova koja se ticala Hogvortsa, prošlogodišnje sa temama Igre gladi, psihološkim poremećajima...
4. Prvo učešće: 20. FSC, sada već davne 2010. godine, tema je bila instrumentalna muzika, učestvovala sam sa Vivaldijem i segmentom iz Četiri godišnja doba, koji se odnosi na zimu.
5. Da li više volite kada na FSC-u dobijete npr top poene od samo 5 glasača ili skroz sitne poene od 15 glasača?
Pa možda ova druga opcija.
6. Kojih 5 fsc forumaša biste odabrali da budu članovi stručnog žirija na PZE-u?
Složila bih se ovde sa Vaxom, definitivno bi većina odradila bolje posao.
7. Nabrojte 3 fsc forumaša koja po vama imaju specifičan i prepoznatljiv muzički ukus?

Storm

, cinque, rintintin.
8. Koja 2 fsc forumaša biste odabrali da budu DJ u klubu gde izlazite sa svojim društvom?
Teško pitanje, mogla bih da nabrajam sad kilometarski.

9. Koja pesma vam je omiljena od onih sa kojim ste vi učestvovali tokom protekle fsc sezone?
Ova koju sam prijavila, ima još dve, tri koje su mi podjednako drage, ali neka bude ona.
10. Šta biste sve promenili u Specijal - FSC izdanjima za ubuduće (vaš predlog)?
Pomalo nezahvalno da ja odgovaram, mada mislim da sam i u pasusima pre odgovora na pitanja dala svoje mišljenje o ovome.