223. FSC - Welcome back!

Donna Paulsen Sigh GIF by Suits

Znaci lepa pesma na engleskom sa preko 5 miliona pregleda, izvodjac nije debitant i na nekom od FSC-a je bio u TOP 5. 🤔 Interesting.
I verovatno je kod mene negde od 25-38 mesta. 😁

Svidja mi se ova igra "Sta je Leo poslao na povratnickom FSC-u?"😃

Glasao. Nisu loše pjesme, ali moj favorit nije u mom pfu i apeliram glasace suprotnog pfa da glasaju za mog favorita da mu mogu dati 12icu 😁

Znaci lepa pesma na engleskom sa preko 5 miliona pregleda, izvodjac nije debitant i na nekom od FSC-a je bio u TOP 5. 🤔 Interesting.
I verovatno je kod mene negde od 25-38 mesta. 😁

Svidja mi se ova igra "Sta je Leo poslao na povratnickom FSC-u?"😃
I meni se sviđa :love: . Ni posle dve godine na zapadu ništa novo i dalje sam u trendingu :LOL: Mada mi je krivo što će neke dobre pesme da izvise zbog bojkota jer sam ih navodno ja poslao :ROFLMAO:

Znam. Medju njima je i moja (bar da se utesim). 😞
Mada ja ovako uopste ne razmisljam ko je sta poslao. A i cak kad pokusam, totalno pogresim.

Sto se tice komentara za svaku pohvalu, jer ne pamtim da je bilo u ovolikom broju od kada ja ucestvujem. Najmanje 1/3 je komentarisala i dalu neku ocenu. Sutra cu i ja postaviti nesto (verovatno ujutru kad se vratim sa posla), ali totalno na drugaciji nacin, pa ko se snadje. 😁

Moji glasovi na papiru stoje već par dana, ali sam bila prilično neodlučna dok sam rangirala tako da ću preslušati svoje pf još jednom. Top10 mi je definitivno taj, ali su mi pesme dosta ujednačene da nema velike razlike između 7 ili 3 poena. Na to će uticati najviše trenutno raspoloženje :)
Nadam se finalu za svoju pesmu, mada se neću iznenaditi ako budem bila i ispod crte, komentari su bili raznoliki.

Evo napokon i mojih komentara, doduse u totalno drugacijem izdanju. Otprilike podelio sam ih u 5 grupa i u svakoj grupi rangirao. Grupe su podeljene da cine jednu celinu, sem par izuzetaka da bi bilo sto ravnomernije uklapanje iz oba pf-a. Tako je recimo Konstrakta upala u "GRUPE" ili Glockenbach ft. ClockClock koje bih mogao svrstati u fitove. Ovi koeficijenti znace da sto manje to bolje. Grupe su rangirane od najbolje do najslabije. I jos samo ovo, 1. pf-e mi je dosta bolje od 2. pf-a. Pa izvolite. 🥳

BALKAN SINGLE MIX 1.00

1.
Milica Todorović - Izgubila sam sebe; podseca me na Alejandro Fernández ft. Christina Aguilera – Hoy tengo ganas de ti, sto je odlicno
2. Aleksandra Janeva - Denot što ni nosi
3. AMI - Dulce Sinfonie; lepo i prijatno za slusanje uz neku laganu voznju van grada
4. Nikos Oikonomopoulos - Pali girisa
5. Antonia Gigovska - Magla
6. Konstantinos Argyros - Eleftheros
7. Tea Tairović - Boy Boy; ona kao ona, lepo izgleda, ali spot mi je nekako bezvezan

GRUPE 1.20

1.
Shouse - Won't Forget You; ovo me podseca kao da je ispalo iz nekog mjuzikla tipa “Hair”, paaa, moze, moze
2. Maneskin - Coraline; bolja mi je nego njihova sa Evrovizije; ovu pesmu sam cuo ranije, a mislio sam da nisam
3. Battle Beast - Eye Of The Storm; u sustini mi se dopada; pocetna energija mi se dopada, ali do kraja mi malo izbledi, iako ne deluje tako; volim ovako nesto cuti
4. Fricska - Túlélők; najteze za procenu, jer ima dosta “igrackih” deonica, koje mi se dopadaju za videti; da je bilo vise pevanja, bilo bi mi bolje
5. Glockenbach ft. ClockClock - Brooklyn
6. Bad Omens - The Death Of Peace Of Mind
7. Tanxugueiras - Figa; bolja mi je nego na spanskom izboru, s tim sto su mi strofe bolje; i ovoj pesmi cu ostaviti prostora za napredak u finalu
8. Konstrakta - Mekano

DUETI I FITOVI 1.25

1. Filatov & Karas, Busy Reno - Au revoir
2. Daria & Kush Kush - Never Ending Story; meni se cini kao da je ovo nastavak na “Paranoia”; da mahinalno ucestvuje, rekao bih da je to on poslao
3. Holly Molly ft. Tata Vlad - Ploua; poslati nesto sto ima ili podseca na “rap” deonicu na FSC-u je greska, osim ukoliko je poslato iz cistog zadovoljstva
4. Eni Jurišić ft. Matija Cvek - Trebaš li me; pocetak pesme, melodijski, instrumentalski mi je jako dobro i svaki put mi privuce paznju, sto ne znaci da mi se i ostatak ne svidja, ali taj pocetak mi je najbolji deo pesme
5. Nicki Minaj ft. Lil Baby - Do We Have a Problem?; isto kao sto sam malo iznad pisao; na nesudjenom proslom 223. FSC-u jedna cela “rap” pesma je lose prosla, iako mi se bas dopalo; cuo sam za Minaj, ali ne znam skoro nijednu njenu pesmu; ova mi nije uopste losa, instrumentalna podloga mi se jako dopada i dosta mi se popravilo od prvog slusanja; jedino sto bih izbacio zadnjih pola minuta koje su suvisne; ovoj pesmi cu sigurno dati sansu u finalu, ako prodje, da se popravi utisak
6. Mahrina ft. Ana Kokić - Lololo
7. Little Big ft. Netta - Moustache; jednom sam pogledao spot i dosta mi je, nemam zelkju da vise pogledam; dok pesma moze da prodje; spoj pobednice Evrovizije i nesudjenih pobednika Evrovizije
8. Preslava ft. Lidia - Gorchivi istini

BIG 5 GIRLS 1.43

1. Minelli - Rampampam; nadao sam se da ce neko poslati ovo i bas mi je drago
2. Clara Luciani - Respire encore; dopada mi se refren, a i ostalo je na svom mestu; glas mi se svidja
3. Morissette - Love You Still
4. Sofia Carson - Como, Cuando y Donde; samo lepo bez nekog jaceg efekta na mene
5. Ylona Garcia - Entertain Me
6. MØ - Goosebumps
7. Selah Sue - Free Fall

MUSKI SINGL 1.73

1. Conan Gray - Yours; poredilo se sa Semom iz Australije, meni je Semova bolja pesma (5. mesto na mojoj listi), ali i ova ne zaostaje mnogo; jako lep pocetak
2. Filip Rudan - He's Not The One
3. Anthony Ramos - Lose My Mind; mislio sam da je Grk, tj. Antonis Remos i zacudio se sto peva na engleskom hahaha nije lose, neka veselica mi deluje
4. Josef Salvat - The Drum; pesma koja mi se zaglavila medju poslednjima, a kada je cujem zapitam se “sta ce ona ovde?” i tako se fino pomerila prema gore;
5. Rag'N'Bone Man - All You Ever Wanted; ipak mi je “Human” njegova najbolja pesma; ima dobar glas, ali pesma mi je samo ok
6. Volbeat - Wait a Minute My Girl; i ovde mi se spot ne dopada; pesma brza, kratka, prohuji za tren, sto je dobro i ima sanse da se progura u finale; ne mogu reci da mi se ne dopada
7. Harry Styles - As It Was
8. Jake Wesley Rogers - Wedding and Funerals; ne obracam paznju na tekst, ali ovde sam morao i slazem se da je bas dobar; pesma kao pesma je dobra; najveca mana mi je pevac, jer po mom misljenju je pogresan izvodjac; nekako mi je njegov glas nezgrapan za ovakvu pesmu i kvari mi utisak

Posto sam pobegao sa raznja, cisto da kazem da je dobro je kod Tintea, kako sam i ocekivao :D Mislio sam da ce biti jos i bolje ali dobro je :D Mislim da si ranije vec komentarisao u ovakvom stilu. Svidja mi se, zanimljivo je.

Jesam. Sad mi je ovako vise odgovaralo i zbog vremena i ostalih okolnosti. Mozda sledeci put budu samo ocene ili konkretniji komentari.
Volim da malo saram.

Posto je ovo sad reprezentativni uzorak, sto se tice broja komentatora, ne znam koja ludacka sreca treba da bude, pa da prodjem. Ako sam se od samog pocetka nadao finalu, sad mi je uspeh ako ne budem ispod 15. mesta u pf-u. U svakom slucaju

Ne znam. Mozda treba da se obratis Tetsujinu. ;) U poslednjoj sezoni FSC-a u pf-u smo se sreli samo 4. puta i svaki put dao poene u proseku 8p. Po tom pitanju, bi ti odgovaralo.

Back