Evo napokon i mojih komentara, doduse u totalno drugacijem izdanju. Otprilike podelio sam ih u 5 grupa i u svakoj grupi rangirao. Grupe su podeljene da cine jednu celinu, sem par izuzetaka da bi bilo sto ravnomernije uklapanje iz oba pf-a. Tako je recimo
Konstrakta upala u "GRUPE" ili
Glockenbach ft. ClockClock koje bih mogao svrstati u fitove
. Ovi koeficijenti znace da sto manje to bolje. Grupe su rangirane od najbolje do najslabije. I jos samo ovo, 1. pf-e mi je dosta bolje od 2. pf-a. Pa izvolite.

BALKAN SINGLE MIX 1.00
1. Milica Todorović - Izgubila sam sebe; podseca me na
Alejandro Fernández ft.
Christina Aguilera – Hoy tengo ganas de ti, sto je odlicno
2. Aleksandra Janeva - Denot što ni nosi
3. AMI - Dulce Sinfonie; lepo i prijatno za slusanje uz neku laganu voznju van grada
4. Nikos Oikonomopoulos - Pali girisa
5. Antonia Gigovska - Magla
6. Konstantinos Argyros - Eleftheros
7. Tea Tairović - Boy Boy; ona kao ona, lepo izgleda, ali spot mi je nekako bezvezan
GRUPE 1.20
1. Shouse - Won't Forget You; ovo me podseca kao da je ispalo iz nekog mjuzikla tipa “Hair”, paaa, moze, moze
2. Maneskin - Coraline; bolja mi je nego njihova sa Evrovizije; ovu pesmu sam cuo ranije, a mislio sam da nisam
3. Battle Beast - Eye Of The Storm; u sustini mi se dopada; pocetna energija mi se dopada, ali do kraja mi malo izbledi, iako ne deluje tako; volim ovako nesto cuti
4. Fricska - Túlélők; najteze za procenu, jer ima dosta “igrackih” deonica, koje mi se dopadaju za videti; da je bilo vise pevanja, bilo bi mi bolje
5. Glockenbach ft. ClockClock - Brooklyn
6. Bad Omens - The Death Of Peace Of Mind
7. Tanxugueiras - Figa; bolja mi je nego na spanskom izboru, s tim sto su mi strofe bolje; i ovoj pesmi cu ostaviti prostora za napredak u finalu
8. Konstrakta - Mekano
DUETI I FITOVI 1.25
1. Filatov & Karas, Busy Reno - Au revoir
2. Daria & Kush Kush - Never Ending Story; meni se cini kao da je ovo nastavak na “Paranoia”; da mahinalno ucestvuje, rekao bih da je to on poslao
3. Holly Molly ft. Tata Vlad - Ploua; poslati nesto sto ima ili podseca na “rap” deonicu na FSC-u je greska, osim ukoliko je poslato iz cistog zadovoljstva
4. Eni Jurišić ft. Matija Cvek - Trebaš li me; pocetak pesme, melodijski, instrumentalski mi je jako dobro i svaki put mi privuce paznju, sto ne znaci da mi se i ostatak ne svidja, ali taj pocetak mi je najbolji deo pesme
5. Nicki Minaj ft. Lil Baby - Do We Have a Problem?; isto kao sto sam malo iznad pisao; na nesudjenom proslom 223. FSC-u jedna cela “rap” pesma je lose prosla, iako mi se bas dopalo; cuo sam za Minaj, ali ne znam skoro nijednu njenu pesmu; ova mi nije uopste losa, instrumentalna podloga mi se jako dopada i dosta mi se popravilo od prvog slusanja; jedino sto bih izbacio zadnjih pola minuta koje su suvisne; ovoj pesmi cu sigurno dati sansu u finalu, ako prodje, da se popravi utisak
6. Mahrina ft. Ana Kokić - Lololo
7. Little Big ft. Netta - Moustache; jednom sam pogledao spot i dosta mi je, nemam zelkju da vise pogledam; dok pesma moze da prodje; spoj pobednice Evrovizije i nesudjenih pobednika Evrovizije
8. Preslava ft. Lidia - Gorchivi istini
BIG 5 GIRLS 1.43
1. Minelli - Rampampam; nadao sam se da ce neko poslati ovo i bas mi je drago
2. Clara Luciani - Respire encore; dopada mi se refren, a i ostalo je na svom mestu; glas mi se svidja
3. Morissette - Love You Still
4. Sofia Carson - Como, Cuando y Donde; samo lepo bez nekog jaceg efekta na mene
5. Ylona Garcia - Entertain Me
6. MØ - Goosebumps
7. Selah Sue - Free Fall
MUSKI SINGL 1.73
1. Conan Gray - Yours; poredilo se sa Semom iz Australije, meni je Semova bolja pesma (5. mesto na mojoj listi), ali i ova ne zaostaje mnogo; jako lep pocetak
2. Filip Rudan - He's Not The One
3. Anthony Ramos - Lose My Mind; mislio sam da je Grk, tj. Antonis Remos i zacudio se sto peva na engleskom hahaha nije lose, neka veselica mi deluje
4. Josef Salvat - The Drum; pesma koja mi se zaglavila medju poslednjima, a kada je cujem zapitam se “sta ce ona ovde?” i tako se fino pomerila prema gore;
5. Rag'N'Bone Man - All You Ever Wanted; ipak mi je “Human” njegova najbolja pesma; ima dobar glas, ali pesma mi je samo ok
6. Volbeat - Wait a Minute My Girl; i ovde mi se spot ne dopada; pesma brza, kratka, prohuji za tren, sto je dobro i ima sanse da se progura u finale; ne mogu reci da mi se ne dopada
7. Harry Styles - As It Was
8. Jake Wesley Rogers - Wedding and Funerals; ne obracam paznju na tekst, ali ovde sam morao i slazem se da je bas dobar; pesma kao pesma je dobra; najveca mana mi je pevac, jer po mom misljenju je pogresan izvodjac; nekako mi je njegov glas nezgrapan za ovakvu pesmu i kvari mi utisak