230. FSC - Orient Express

dodo

Ekspert
i2.jpg
© Scott Plumbe

Drage forumašice i forumaši,

Dobro došli na 230. FSC izdanje i prvo u mojoj organizaciji. Pozivam vas da se zajedno provozamo evropskim predelima u legendarnom Orient Expressu, a to je ujedno i tema ovog izdanja.

Ovaj legendarni putnički voz počeo je da saobraća 1883. godine na pravcu Pariz-Istanbul. Isprva sasvim uobičajen, Orient Express kasnije postaje sinonim za luksuzno putovanje železnicom. Početkom XX veka železničke kompanije aktiviraju nove rute sa imenom Orient Express, a koje su nešto drugačijim pravcima povezivale evropske metropole i Evropu sa Turskom.​

U forumskoj verziji to znači da, gle čuda, ponovo slušamo pesme na evropskim jezicima i turskom.

Pravila su (nadam se) jednostavna:

Kao i na svakom putovanju vozom i za ovo naše putešestvije je potrebno izvršiti rezervaciju tako što ćete mi poslati privatnu poruku sa brojem od 1 do 40. Ukoliko izabrani broj nije slobodan, dodeliću vam prvi naredni koji jeste. 30 rezervacija označava jednu od tri izabrane
Orient Express rute kojom ćete putovati: originalni Orient Express pravac, Simplon Orient Express i Arlberg Orient Express. Preostalih 10 su Zlatne karte.

U zavisnosti od grupe koju dobijete, vaša vozna karta je PESMA NA JEDNOM OD NAVEDENIH JEZIKA SOLO IZVOĐAČA IZ DRŽAVE SA RUTE KOJU STE REZERVISALI.

Orient Express :fr: :de: :at: :sk: :hu: :ro: :bg: :tr:
Dozvoljeni su francuski / nemački / slovački / mađarski / rumunski / bugarski / turski jezik i izvođač iz navedenih zemalja koji nije završio u top 3 na prethodnim izdanjima.
Simplon Orient Express :fr: :ch: :it: :si: :hr: :rs: :bg: :tr:
U obzir dolaze francuski / italijanski / nemački / slovenački / hrvatski / srpski / bugarski / turski i izvođač iz navedenih država koji nema top 5 plasman na ranijim takmičenjima.
Arlberg Orient Express :gb: :fr: :ch: :at: :hu: :ro: :rs: :mk: :gr:
U igri su engleski / francuski / italijanski / nemački / mađarski / rumunski / srpski / makedonski / grčki jezik i izvođač iz jedne od pomenutih država bez top 5 plasmana na prethodnim izdanjima.
Zlatna karta
U mogućnosti ste da pošaljete pesmu na bilo kom od navedenih jezika i izvođača iz svih pomenutih zemalja, ali da je bez top 10 plasmana na dosadašnjim FSC.

Prihvatljivo je poslati solistu koji je u nekom momentu kao deo grupe/dueta ostvario top 10 (Zlatna karta), top 5 plasman (Simplon i Arlberg), ili top 3 (u slučaju prve grupe) na prethodnim izdanjima. Izuzev Švajcarske, iz svake zemlje je uzet samo po jedan (glavni) jezik.

Uz navedene uslove, važe i standardna pravila koja se tiču pesama sa nacionalnih izbora i same Evrovizije. Drugih ograničenja nema.

Iskoristio bih priliku da vas kao i prethodni organizatori zamolim da sva prepiska oko zadataka, prijava i glasanja ostanu u jednoj konverzaciji. :)

Virtuelni šalter za rezervacije otvara se u 21h.

Prijave počinju 07.10.2022. u 10h i traju do 13.10.2022. u 12h.

Glasanje u polufinalu počinje u petak, 14.10.2022. u 07:00h i traje do četvrtka, 20.10.2022. u 12:00h.

Glasanje u finalu počinje u četvrtak, 20.10.2022. u 20:00h i traje do nedelje, 23.10.2022. u 20:00h.

BON VOYAGE I SREĆNO!

Spisak pesama:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rKa4eQYDvwA_Iob0rZYEkqknHqpYHcALyBhxWPSN4jQ/edit#gid=0

Attachments

Last edited:
Putovanje rezervisali (zadatak dobili):

Anhel, Boxy, Choda, Destry94, Djole89, dodo, Endrega, etica, Erin Navan, èürôník, Filhy, Hans Moleman, Ivana, Leo Cezar, libertà, Majsta94, Margy, Marko, MarkoH, maxiens, McSteamy, MilanB, Nije sve tako sivo, Niko, Petar, Replay, rintintin, Ro97, sparkle, Stefan28, Stole, Storm, Tetsujin, Tinte, Vax'ildan, zeleni.

Ukupno: 36​

Pesme poslali:

Anhel, Boxy, Choda, Destry94, Djole89, dodo, Endrega, etica, Erin Navan, èürôník, Filhy, Hans Moleman, Ivana, Leo Cezar, libertà, Majsta94, Margy, Marko, MarkoH, maxiens, McSteamy, MilanB, Nije sve tako sivo, Niko, Petar, Replay, rintintin, Ro97, sparkle, Stefan28, Stole, Storm, Tetsujin, Tinte, Vax'ildan, zeleni.

Ukupno: 36​

Last edited:
GLASANJE U FINALU POČINJE VEČERAS, 20.10.2022. U 20:00h I TRAJE DO NEDELJE, 23.10.2022. u 20:00h.

FINALE:

Adel Tawil - Ist da jemand
Barbara Pravi - Deda
Celeste - Stop This Flame
Delia - OTZL GLTZ
Ekin Beril - Uzayın Dibi
Jacob Banks - Unknown (To You)
Jamie Miller - Here's Your Perfect
Lu Jakelić - Zidovi
Lukas Abdul - Les Maux Bleus
Marghe - Au bout du monde
Nilusi - À des vies de toi
Ogi B - Ostavi Sve
Petar Grašo - Ako te pitaju
Philippine - C'est beau, c'est toi
Rina Sawayama - Hold The Girl
Sara Jo - Divlja
Suzan Hacigarip - Değmez
TAL - Le temps qu'il faut
ZIAN - Grateful

Spotify FINALE (nedostaje Ogi B - Ostavi Sve)

POLUFINALE 1:
POLUFINALE 2:
GLASANJE U POLUFINALU POČINJE U PETAK, 14.10.2022. U 07:00h I ZAVRŠAVA SE U ČETVRTAK, 20.10.2022. U 12h.

Last edited:
Zamoliću nekoga da mi dodeli broj rezervacije :giggle:

Na prvu sam se presekao kad sam procitao naziv teme, mislio sam da saljemo orijentalne pesme 😂
Ali odlicna tema, koju god da grupu izvucem ne znam sta bih pre poslao.

Drago mi je da vam se dopada, kapiram da će svako moći da pronađe nešto u okviru grupe koju dobije i da ograničenja nisu toliko restriktivna.

Obožavam temu!!!1 Po prvi put od valjda tamo nekog 180. FSC-a imam priliku poslati pjesmu sa svog spiska🙏

Sinula mi ideja za banere - karta za voz, na njoj relacija, neka zastavica, polufinale, joj kako cute <3 Možda inspirišem organizatora. :D
Ideje imam, ali mi fali jedan Stole da ih i ostvarim. :ROFLMAO:
Šalim se, ali ipak očekivanja držite na minimumu :LOL::rolleyes:

Nekako imam utisak da bi Stole i pristao da pomogne koliko voli to da radi. :D

Back