Nije semafor, ali nesto jeste od mene.
1. POLUFINALE
Adel Tawil - Ist da jemand 8
Andrea Bučko - PÚŠŤAM ŤA 8 Za mene, ova pesma je mogla da ponudi mnogo vise. Mislim dopada mi se, ali aranzman mi kvari utisak o pesmi. Ta neka dinamika, ne znam. Ne mogu se skroz prepustiti pesmi. Krivo mi je zbog toga.
AYLIVA – Schmetterlinge 10 Svidja mi se taj mix nemacko-turski; refren je bolji od strofa, ali sve ukupno dopada mi se.
Celeste - Stop This Flame 8 Odlican glas, a pesmi cu dati jos sanse.
CLAUDIA BENI - U Noći Punog Mjeseca 10 Moze ovako nesto, starije i volim ovakve pesme iz tog perioda. Bas godi mi…
Ekin Beril - Uzayın Dibi 6 Iako nije po mom ukusu i ta neka atmosfera u pesmi mi ne odgovara; opet ima neki kvalitet koji moze da se progura u finale.
Jacob Banks - Unknown (To You) 10
KSENIA – HIR 7 Za Kseniju sasvim dobra pesma.
Lukas Abdul - Les Maux Bleus 10 Uvodni refren me podseca na
Thierry Amiel - Les mots bleus sto je veliki plus.
Marghe - Au bout du monde 8
NEJ' – Paro 8 Pesma koja je napredovala od prvog slusanja. Jedino je problem sto nije nametljiva, pa je nekako izostavim. Necu se iznenaditi ako je vidim u finalu, a kod mene jos napreduje.
Ogi B - Ostavi Sve 10 Meni je cudno da se meni ovo dopada. Iako je repetativno u refrenu, ne smeta mi.
Philippine - C'est beau, c'est toi 8 Fino je ovo.
Sanja Vučič – Omađijan 7 Sasvim ok. Volim njen glas, ali pesma ne ostavljam neki utisak.
Slimane – Sentimental 8
Suzan Hacigarip – Değmez 9 Jako lepo, emotivno, nezno; ovde mi fali jaci zakljucak da bi to bilo savrseno.
THEA – GORI 8
Volkan Konak - Doğrudur 6
2. POLUFINALE
AIELLO - VIENIMI (a ballare) 10 Odlicno otvaranje pf-a, refren je bas bas odlican. Meni deluje neka veselica.
Axel Tony - J'Y CROIS ENCORE 10
Barbara Pravi – Deda 9 Ova ocena nije zbog same pesme, nego zbog Barbare koja mi ima odlican glas i svidja mi se njen nacin pevanja; tako da je doprinela da ova pesma ima dusu.
Cem Adrian – Salvatore 6 Slicno kao Ekin iz 1. Pf-a; atmosfera mi ne odgovaa, ali moze se naci u finale.
Delia - OTZL GLTZ 7
Георги Станчев - Ти ужасно закъсня 10 Pomislio sam da zensko peva na prvo slusanje. Iako dugo traje, uopste nemam osecaj da je tako. Moglo bi duze. Bas mi godi ova pesma.
Jamie Miller - Here's Your Perfect 10 Bas je lepo ovo. Popravilo mi se u odnosu na prvo slusanje.
Lu Jakelić – Zidovi 9 Njen glas bas nekako ide uz ovu pesmu.
Madame – ISTINTO 7
Nataša Guberinić – KILLED 6
Nilusi - À des vies de toi 10
Petar Grašo - Ako te pitaju 10 Kada sam je cuo prvih puta, bila mi je samo ok. A sad mi je odlicna i bas me nekako raznezi. Retko da mi se desi da pesma koja mi je bila samo ok, da posle godinama bude mi bas odlicna.
Rina Sawayama - Hold This Girl 9
Sara Jo – Divlja 9 Ovo mi je najbolje do sada sto sam cuo od nje. Pre svega sto mi po prvi put njen glas prija, ne smeta mi. Ovakva Sara moze.
Snežana Kopunović - Da li osećaš 10 Ne znam sta reci, nego savrsenstvo. Za mene je ovo otkrice. Jos u najavi, koju je dodo lepo opisao, sam najvise prizeljkivao da cujem ovo. Jos cu samo ovo da dodam, ko god da je ovo poslao, imao puno srece u narednim FSC-ima i ako nije pobedjivao dosad ili nije odavno, da ostvari pobedu u skorije vreme.
TAL - Le temps qu'il faut 8 Imam utisak kao da je duet u pitanju. Nije losa ova kombinacija jezika. Refren je jaca strana.
VEGEDREAM - RAMENEZ LA COUPE A LA MAISON 7 Podseca me na navijacku pesmu. Nije lose, ali se ne pronalazim u njoj.
ZIAN - Grateful 8
Tokom puta, zbog neprilagodjene voznje, sam doziveo povredu, tako da cu odorganizatora traziti odstetu ukoliko ne prodjem u finale.
Znaci, sutra stizemo na pogranicnu stanicu i saznacemo ko ce ostati na njoj. Ko nema odgovarajuce papire, dokumenta.