232. FSC - Roadtrip to Africa

libertà

Ekspert
3vRU66H_d.webp

Dragi forumaši i forumašice,

Dobrodošli na 232. izdanje pod nazivom "Roadtrip to Africa". Uveliko nam stižu hladni dani ,stoga sam odlučio da vas povedem na put ka toplijim krajevima.
Želeo sam da tema bude koliko-toliko slobodna ( moram opravdati svoj nick) ali da postoje važna dva pravila.
Prvo je da izvođač bude rođen u jednoj od Afričkih zemalja. Ukoliko je u pitanju bend ili duet da barem jedna osoba ima Afričko državljanstvo.
Drugo važno pravilo je da ne može učestvovati izvođač koji je već pobedio na forumskom takmičenju.
Spisak Afričkih zemalja možete pogledati ovde.

Uz navedene uslove, važe i standardna pravila koja se tiču pesama sa nacionalnih izbora i same Evrovizije. Drugih ograničenja nema.
Prijave počinju 09.11.2022 u 20:00 i traju do 15.11.2022 u 20:00.

Spisak pesama:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rKa4eQYDvwA_Iob0rZYEkqknHqpYHcALyBhxWPSN4jQ/edit#gid=0

Last edited:
Učesnici (34):
Anhel, Boxy, Destry94, Dodo, Djole89, EvilSmile, èürôník, Erin Navan, Endrega, etica, Filhy,
Hans Moleman, Ivana, libertà, Leo Cezar, Mrm, Милан, MilanB , Majsta94, maxiens, Marko, Margy, McSteamy, Nije sve tako sivo, Petar, Rintintin, Ro97, Replay, Stole, Stefan28, Storm, Tinte, Tetsujin, Vax'ildan.
Povratnici : Милан i Mrm
Povukli se: Niko,Micky,Milos-S i sparkle.

STATISTIKA - DRŽAVE:
  • Južna Afrika – 11 puta
  • Angola – 3 puta
  • Maroko – 3 puta
  • Nigerija – 3 puta
  • Mozambik – 2 puta
  • Kongo – 2 puta
  • Sao Tome i Principe – 1 put
  • Niger – 1 put
  • Senegal – 1 put
  • Kenija – 1 put
  • Benin – 1 put
  • Alžir – 1 put
  • Ostrvo Santiago – 1 put
  • Gambija – 1 put
  • Mali – 1 put

JEZICI:
  • Engleski – 15 puta
  • Portugalski – 6 puta
  • Kriolski (Kreolski) – 4 puta
  • Afrikaans – 2 puta
  • Arapski – 2 puta
  • Francuski – 2 puta
  • Wolof (volofski) – 1 put (Senegal)
  • Lingala – 1 put (centralnoafrički bantu jezik, DR Kongo)
  • Srpski – 1 put
  • IsiZulu – 1 put (južnoafrički bantu jezik)
  • Fon i Joruba – 1 put (bantu jezici iz Benina / Nigerije; tačnije, Fon je jezik iz Benina, a Yoruba iz Nigerije, nisu bantu jezici, nego nigero-kongoske porodice)
  • Kapverdanski kreolski (Kriolu) – 1 put (Zelenortska ostrva)
  • Španski – 1 put
  • NAPOMENA:
  • „Kriolski“ je opšti naziv, može se odnositi na različite kreolske jezike (kapverdanski, angolski itd.)

Last edited:

Last edited:
Imam pjesmu, odma ću je prijavit jer nemam vremena pretraživat

Tema onako, vidjet ćemo 😁

Ja sam izvukao pesmu iz nekog starijeg spiska i sad čekam 20h da mi je neko ne ukrade. 😡 Ali ostalim pesmama se ne radujem nešto naročito.

Bolj da se tema preimenuje u Roadtrip to SOUTH Africa, obzirom da ce 99posto pesama biti iz Južnoafričke republike.

aki-and-pawpaw-thinking.gif

Doslovno ja, nestrpljivo čekajući 20h da se po prvi put guram kako bih prijavio jedinu pesmu sa liste koja odgovara :rolleyes::LOL:

Tema mi je zanimljiva + ovo je idealna prilika da pozovemo @Mrm da se vrati u igru, budući da je izjavljivao kako obožava Afriku.

Pozivam i one koji do sada nisu da debituju. Bilo bi mi drago da se što više vas prijavi. Znao sam da mnogima neće biti po ukusu ali hteo sam totalno nešto drugačije ovaj put. Budite kreativni 🥳

Back