240. FSC - Collabs

Nakon ovog izdanja ako se ne uvede pravilo da pesma može da traje maksimalno 5 minuta, ja ne znam... Nije fer da nečiji predlog traje 3 minuta, a nečiji rekordnih 18 🤡, na takmičenju. Da je ovo neka revija hitova, pa i da razumem. Nije slučajno na ESC-u postavljen limit.

Mada s druge strane, svih 18 minuta će poslušati možda dve, tri osobe, tako da je to na neki način FSC samoubistvo.

Komentar i za tu pesmu od 18 minuta ću napisati kad budem pisao komentare za sve pesme. Ali se slažem sa time da neko ograničenje mora da postoji. I ako meni lično nije problem dužina pesme smatram da je 18 minuta previše za bilo koje takmičenje. Što reče Petar, postoji razlog zašto na ESC-u imamo ograničenje pa nek se to uvede i ovde. Ne duže od 5:59 i to je to.

Ja sam sinoć baš uzeo da preslušam u pozadini ovu osamnaestominutajku dok sam nešto radio i baš mi je prijala. Deluje kao sedativ.
E sad, u kontekstu samog takmičenja ovog tipa, tu već može da se diskutuje da li je takav potez slanja (generalno) u redu.
Što se mene tiče, pesma je ispunila sve zadate kriterijume ove FSC teme i njeno trajanje neće uticati na ocenu i glasove.

Pa super, taman nam je dao povod da izglasamo ovo pravilo. :D

Ja sam sinoć baš uzeo da preslušam u pozadini ovu osamnaestominutajku dok sam nešto radio i baš mi je prijala. Deluje kao sedativ.
E sad, u kontekstu samog takmičenja ovog tipa, tu već može da se diskutuje da li je takav potez slanja (generalno) u redu.
Što se mene tiče, pesma je ispunila sve zadate kriterijume ove FSC teme i njeno trajanje neće uticati na ocenu i glasove.
znači u prenesenom značenju 12p (y)

Naj dobrata firma :love:, posaljilac ima IQ 200
Imam vec zaradjen IQ 200, ali ...
Nakon ovog izdanja ako se ne uvede pravilo da pesma može da traje maksimalno 5 minuta, ja ne znam... Nije fer da nečiji predlog traje 3 minuta, a nečiji rekordnih 18 🤡, na takmičenju. Da je ovo neka revija hitova, pa i da razumem. Nije slučajno na ESC-u postavljen limit.

Mada s druge strane, svih 18 minuta će poslušati možda dve, tri osobe, tako da je to na neki način FSC samoubistvo.
Sinoc sam poslusao 2 puta. 😁 Kao i Destry94, pisacu o toj pesmi kada budem pisao komentare.

Iako meni generalno ne smeta duzina pesama, ali neka granica bi mogla da postoji.

znači u prenesenom značenju 12p (y)
To već nikako ne mogu da garantujem. Prvo, ako nije sa mnom u polufinalu, onda ne može dobiti ništa jer s obzirom na ovakav feedback, jako teško da će se naći u finalu. A preslušao sam nekoliko pesama onako na blef i za par njih mi se za sada čini da su još bolje (nisam ni za njih na kraju video u kom polufinalu su raspoređene), ali ko zna, nije nemoguće. :D

PS: Tetsujine,
Baneri su mi izuzetno zanimljivi i prija ova vizuelna izmena. 👏 👌👍🏻
Samo molim još da se Destryjeve plejliste ubace u prvi post.

qUX1pBG.png

Nedelja u 16h

Polufinale 240. FSC-a

Preslusao ovde rekapitulaciju i ova pesma od Kami Friends, Brunette nije to ta. Ovde je naziv "Arevits" a zapravo je "Arevin mot".
Ostalo je ok, uz Destryjevo objasnjenje za pesmu "Anduins Theme".

Preslusao ovde rekapitulaciju i ova pesma od Kami Friends, Brunette nije to ta. Ovde je naziv "Arevits" a zapravo je "Arevin mot".
Ostalo je ok, uz Destryjevo objasnjenje za pesmu "Anduins Theme".

Sad ću izmeniti 😊

Nakon dosta dugo vremena da napišem komentare, a i svaka pjesma će dobit emoji
Ovo su reakcije na prvo slušanje

1. POLUFINALE

1. Amaranthe feat. Noora Louhimo - Strong - Pjesma koja mi je skinuta sa spiska, fenomenalna stvar, kida od prve do zadnje minute 🤘

2. Burak Yeter feat. Danelle Sandoval - Tuesday - Čuo već bezbroj puta, tako da mi nije ništa wow, ali ok, solidna je pjesma svakako 🙏

3. Doja Cat feat. SZA - Kiss Me More - Ovo i da mi je loše, ja ne bi napisao da mi je loše, zna se zašto! Šaljem ljubav i lijepe želje ❤

4. Evangelia & Kelvin Jones - Diving - Vidi ovu floparu, Endrega joj zauvijek ukaljao ime, e tuge li. Što se tiče ove pjesme jako mi se sviđa melodija, pogotovo u refrenu, dobra stvar 👌

5. From Ashes To New feat. Eva Under Fire - Every Second - Dobar zvuk, nešto što mi po ukusu skroz odgovara, s vremenom vjerujem da će mi se svidjet još i više 👍

6. Goldfrapp feat. Dave Gahan - Ocean - Ova pjesma se gradi i gradi, ali mi se ne izgradi do kraja i nema tog booma, osjeti se taj Depeche Mode vajb, njegov glas mi je uvijek bio fin za slušanje, ali mi pjesma zasad nije sjela, točnije ravnodušan sam 😐

7. Jena Lee, Eskemo - Ensemble - Rock na francuskom, ma ajdeee!? Vrlo zanimljiv izbor, a i pjesma je baš dobra 👏

8. Labrinth, Zendaya - All For Us - Ne radi me uopće, došla i prošla, ovako na prvu baš osrednje 😒

9. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Can't Hold Us - Isto previše puta čuo da bi mi bilo nešto uzbudljivo sad za slušat, tad mi je bila super, tako da ipak prolazna ocjena 🤝

10. Neal Acree ft. Julie Elven- Anduin's Theme - Neka hvala, drugi put(nikad)👎

11. Safety Trance feat. Arca - El Alma Que Te Trajo - Šta je ovo jebate? Čak i vozi 😳

12. Sasha Lopez feat. Misha Miller - Smoke Me - Bliski istok vajb, ne znam, nisam nešto ostao oduševljen iskreno, meh mi je na prvu 🙃

13. Sigrid, Bring Me The Horizon - Bad Life - Nisam po imenu odma mogao znat, ali kad sam pokrenuo pjesmu vidjeh da je to ova mala Norvežanka, dobar izbor, lijepa pjesma i sviđa mi se tekst, bravo 🥰

14. Stefanie Heinzmann feat. Jake Isaac - All We Need Is Love - Neinspirativna mi je pjesma, kao i njen naslov, mislim nemam neke zamjerke, ali nemam ni pohvale, samo postoji i to je to 😅

15. The Kid Laroi, Justin Bieber - Stay - Joj ovu pjesmu baš volim, tako mi je nekako draga, povezao sam se s njom bio na prvo slušanje kad je izašla tek 😍

16. TheFatRat ft. Maisy Kay - The Storm - Jedna od zanimljivijih pjesama ovog polufinala, prošla mi u sekundi, pohvale za izbor 🙂

17. Unlike Pluto feat. Mike Taylor - Everything Black - Sviđa mi se crna boja. Evo da bi riječ rekao, korektna pjesma, sve na mjestu ☝

18. Voyage x Nucci - Balkan - Toooo breee, daj mi da se našmrčem droge, daj mi lake žene, daj da ubijem nekog od batina, daj dečko smiri se, imaš 21 godinu, nemoj mi kenjat tu, cringe su mi ovakvi tekstovi, ali ona party duša u meni mi ne dopušta da me ovo ne izvoza bar malo, jbg, previše klubova sam obišao u životu 🥲

2. POLUFINALE

1. Awolnation feat. Alice Merton - The Best - Super mi je ova kombinacija, a usput i jako zanimljiva. Pjesma je isto vrlo melodična i zarazna 🤗

2. Cheri feat. Joanna - Torrents de Larmes - Kakav biser od pjesme, predivnoća, uživancija, spoj francuskog i španjolskog genijalan, tako se fino nadopunjuju, super stvar 🤩

3. Elderbrook with Bob Moses - Inner Light - Ovo može nekoga i hipnotizirat, baš audio-vizualna hipnotizacija, samo mi je okej 🤨

4. Fred de Palma feat. Ana Mena - Una volta ancora - Žao mi je, neće moći, malo me živcira pjesma 😣

5. Gesaffelstein feat. HAIM - So Bad - Ovo mi je baš uspavanka, odlutao sam mislima u pola pjesme, sssspavaj 😴

6. Hardy feat. Lainey Wilson - Wait In The Truck - Fina country pjesmica, ali da bi prošlo mislim da treba bit jače od samo finoga 🤠

7. Kami Friends, Brunette - Arevin Mot - Slatka brunetica, kul je ovo, armenski je baš zanimljiv za slušat, ovo bi trebao bit Stole, on je njen novi najveći fan, jel? 😊

8. Maan ft. Goldman - Stiekem - Još jedna kul pjesmica, i opet zanimljiv jezik, ovo pf mi se čini puno raznovrsnije 🙌

9. Miracle of Sound ft. Peyton Parrish - Valhalla Calling - Mmm nordijska mitologija, a izgleda imamo i fana AC igrice, ne smije se protiv ovog ni riječ reći 🤫

10. Robin Packalen feat. Maejor - Magic - Lagao bi kad bi rekao da me lik ne smara, ali protiv pjesme nemam ništa, mislim ništa spektakularno, ali može se poslušat 😌

11. Sandro Cavazza, Georgia Ku - Love To Lose - Volim glas od ovog Sandra, ima i pjesmu s Aviciiem, tad sam ga prvi put čuo ja mislim, stvarno kida lik, a ni ova ženska nije loša, i još uz to sve i pjesma dobra 🎯

12. Sevak Khanagyan feat. Gaya Arzumanyan - Ayai Erkir Artsakh - Čim sam ga vidio odma sam zapjevao Qamiiii(nikad prežaljena pjesma), dramatična je ova pjesma nema šta, baš su se unijeli 😬

13. Sofi Tukker feat. Charlie Barker - Good Time Girl - Bezbrižno, mozak na pašu, pjesma bez ikakve dubine, poruke itd., samo pusti i treskaj glavom 😂

14. Teodora x Hurricane - Kontroverzne - Kad bi se ocijenjivao spot, onda bi dao 10, nema sumnje, ovako će bit malo manje, ali znam poslušat s vremena na vrijeme, meni je okej 😘

15. The Kolors, Elodie - Pensare male - Ovu pjesmu sam slao na jedan drugi forum, sad ima tome već par godina, tako da ne moram ništa dodatno pisat, sviđa mi se 🤌

16. Toni Storaro feat. Djamaikata - Nai-dobrata firma - Ostao sam bez teksta, samo sam blenuo i tako ostao kroz cijelu pjesmu, zanimljivo iskustvo 😲

17. Vanotek feat. Denitia - Someone - Dosadnjikavo na prvu, ali polako, ima tu nešto imam osjećaj, slušat će se još, kvaliteta je tu, ali trenutno 🥱

18. We Came As Romans ft. Caleb Shomo - Black Hole - A ovo mi je savršeno došlo da se razbudim, odličan tajming, hvala puno 😇

19. Xelfer feat. Cicco Sanchez - Una fine diversa - Super pjesma za kraj, baš mi je sjela 💥

Ro mi je prokomentarisao pesmu. Lepo.:)

Za sada mi je u TOP 5 pet razlicitih pesama, zanrovski. Ne znam da li mi se do sada to desavalo.

Back