241. FSC - Moja reč - vaša pesma

Ajde, ja nisam dobar u tim komentarima, ali bih rado necije procitao, ali i da ozivimo nas dobri stari festival, da se skrene malo sa ove teme ESC-a i analiziranja sta ni bilo kad bi bilo 🤣🤭
A i zanima me kako cu proci, kao Srbija ili kao recimo Estonija (obe u pf 10), Estonija razvali, a Srbija lize patos 🤣🤭

Pa ništa, onda možeš opet:
Alphabet Distortion GIF by Olle Engstrom

Ja sam glasao poprilično lako, ali mislim da će u finalu biti gusto ako mi prođe sve što mi se sviđa.

Podsetnici poslati na 21 adresu. Nije 39 kao na icebergu, ali ne zaostajemo mnogo. :D

Glasovi nakon 17.00 neće biti prihvaćeni. Proglašenje finalista otprilike dva sata po završetku glasanja, tj. oko 19.00.

I POLUFINALE

1. ANKOR - Holy Wolf - Volim što su makar iskreni u svojim tekstovima pa makar se ne slagao s onim što pevaju. Pesma kao pesma je dobra. Sviđa mi se melodija i instrumenti. Inače volim ovakav žanr muzike ali mi ovde ne prija prosto to o čemu pevaju i onda mi sama pesma manje leži. Kao što rekoh na početku komentara, makar su iskreni i to cenim. Volim kad čujem pesme koje su očigledno pisane iz nekog proživljenog iskustva. Ocena bi bila 3/5
2. Vendredi sur Mer - Larme à Gauche - Ne sviđa mi se jer mi je nekako ravno. Ne uživim se u pesmu. 2/5
3. Bella Poarch - Living Hell - Tekst je definitivno snažan, svi smo mi imali momente gde nam je život bio a living hell. Glas, melodija, sve na mestu. 4/5
4. Agnes - Here Comes The Night - Kad je refren došao, znao sam da mi se pesma ipak sviđa. Trebalo je samo čuti pesmu više puta 4/5
5. Nina Chuba x Chapo102 - Ich hass dich - Vozi nemački rep. Ne razumem ič šta kažu ali možda i prevedem tekst pa da vidimo. Fali mi nešto da me skroz oduva iz pantalona ali opet je dovoljno dobra da mi godi da slušam. 3/5
6. Skillet - Valley of Death - Odlična stvar. Omiljena u ovom pfu. Još kad znam odakle je uzet tekst, i o čemu čovek peva.. Utisak još bolji. Hvala onom ko je ovo poslao. Jako je važno kad čovek shvati "I am not alone." 5/5
7. ZHU, Nero - Dreams - IZUVAČINA, KIDALICA, DRM DRM! 5/5
8. Diplo feat. Johnny Blue Skies & Dove Cameron - Use me (Brutal hearts) - Ovo dvoje oimaju zanimljive glasove, kombinacija je ekstra! Raspoloženje mi je takvo da ocena skače automatski za 1 plus. 4/5
9. Santiano - Hoch im Norde - A ok pesmica ali svaka im je skoro na isti fazon. Lepa ali ništa mi se ne izdvaja ovde. 3.5/5
10. Meduza ft. Dermot Kennedy - Paradise - We are all scared to fly still we try. Tačno udara u sreduuuuu! Lepa pesmica. 4/5
11. Luis Miguel - Fría Como El Viento - Lepa balada ali fali joj bre nešto. Znači svidi mi se ali džaba kad ne udara u srce. 3/5
12. Red - Darkest part - Opet oni? Neko pokusava da pobedi na fscu izgleda i to baš baš pokušava. Šalim se naravno, pesma je dobra. Imaju oni bolje pesme ali ova može da prođe. Ima u sebi to nešto što meni godi. 4/5
13. Nathan Evans - Wellerman (Sea Shanty) - Zabavna pesma za koju ne mogu da verujem da nikad pre nije bila na fscu. 4/5
14. PALAYE ROYALE - Lifeless Stars - Brate što volim kad čujem nešto što nikad pre nisam čuo i to me prosto izuje! 5/5
15. Krajno - Život - Definitivno pesma koja se najviše izdvaja na čitavom izdanju. Fali joj nešto da bi mi na vrhu bila ali je definitivno nešto što vozi na prvu i verujem da će kupiti mnoge ovde. 4/5
16. Baiuca ft. Rodrigo Cuevas - Veleno - LELE. Kad je počeo da peva iznenadio me je skroz. Prijatno iznenađenje. Mora da je do mog raspoloženja ali baš mi godi pesma. 4/5
17. Grupa JNA - Vraćaju se dani pobede - Ja sam Zvezdaš i kao takav ja ovo sebi nikad ne bih pustio ovako privatno ali kad je već poslato to mora da se posluša. Dobra je pesma. Tekst o vernosti prema klubu, svako ko je ikada navijao za neki sportski klub razume emociju u ovome, a ko nije toliko u sportu, ovo bi ocrnio. Ja neću. 4/5 PS: PODIGNITE ŽELJKU SPOMENIK ZASLUŽIO JE!
18. Sa Dingding - Hua - Lep mi je glas, baš kida kako peva... I melodija je lepa, osećam se kao da sam trenutno u Aziji. 4/5
19. Simply Red - Holding Back The Years - Good old, old school. 3.5/5

II POLUFINALE

1. Nina Kraljić - Snijeg - Zaljubljen sam u njen glas i ovu pesmu. Prvi put kad sam je poslušao suze su mi pošle. A ja nisam neko ko plače na sve, baš mora nešto da me dodirne. A ovo me je dotuklo skoro. Hvala forumašu koji je poslao ovu magiju. Ako ovo ne pobedi to će biti tragedija ali ću je ja i dalje konstantno vrteti kod sebe kući i puštati je ljudima u svom okruženju. SMIRI ME MIROM VOLI TIŠINOM! 5/5
2. Bojana Vunturišević & Anđela Orelj - Magija - Nasmejala me ova pesma pošto tačno vidim neke situacije iz svog života u ovom tekstu. Ludilo haha. Nemam ništa negativno za reći. 4/5
3. Marina and the Diamonds - Lies - Lepo. Za sad svaka pesma u ovom pfu ima nešto što mi se sviđa! 4/5
4. Tessa B. - Adieu Tristesse - Prija! Prelep glas ima, mogla bi pesma samo malo duže da traje ali ni ovo nije loše 5/5
5. Sebastian Raetzel - Der Himmel leuchtet - Baš mi je ono ravno. Nisam oduševljen. 2/5
6. James TW - When you love someone - Moj fax. Nema šta. Baš mi prija dok slušam! Nekome je ovo dosadno a ja uživam. Možda prosto jedva čekam da postanem tata pa me ova pesma još više dira u srce, ne znam.. Bilo kako bilo, volim! 5/5
7. Mimoza - Young Queen - Sviđa mi se melodija, ona ima kul glas, baš onako sve mi se uklapa i ne mogu ništa da kažem e ne sviđa mi se. Lepo baš! 5/5
8. Nico Santos - Play With Fire - Kako je počelo bio sam uveren da će mi ovo biti hit, međutim kako je odmicala pesma sve manje i manje sam bio involved. 3/5
9. Lenii - White Lie - Nije ovo nešto što ću sebi ikada pustiti posle ovog fsca. Još je malo falilo da me iznervira pesma. 2/5
10. Sinan Sakić - Sunce moje - Neka hvala. Sinan i ja se nikad razumeli nismo 2/5
11. Bakermat - Madan (King) - Konačno nešto da mi se svidi nakon niza pesama koje mi uopšte nisu legle. Ovo me vozi! I ako baš ne kontam o čemu peva, melodija je zarazna. Instrumenti fenomenalni 4/5
12. Alba August - Lights - Ju brate ala je ovo dobra stvar! Pevaj Alba pevaj! 5/5
13. Sanja Đorđević - Crveni lak - Rekoh i na slušamo da mi pvo za divno čudo prija hahaha. Msm opet mi se ne izdvaja sad nešto niti ću ikada da budem kao WOW OVO JE NEŠTO ŠTO NIKAD PRE NISAM ČUO. Ali mi bar bubne opne ne krvare! 3/5
14. Paul Oakenfold feat. Carla Werner - Southern Sun - Sredina pesme izvlači celu stvar skroz. 3.5/5
15. Yasmin Levy - Libertad - Ravnodušan sam. 3/5
16. Anna Oxa - L'Uomo Che Gioca - Prvo sam mislio da je pesma ravna ali ju je sredina izvukla. I dalje mi nije na vrhu ali mi nije ni na dnu. 3/5
17. Doja Cat - Woman - Ovo sam čuo negde ranije, da li na radiju da li u tržnom centru, ne znam. Samo znam da se vrtela. Doja ima neke pesme koje mi prijaju.. Ova ima nešto u sebi što vozi definitivno. 4/5
18. Regard, RAYE - Secrets - Vrti se vrti se i ništa da me udari. Dosadnjikavo i generično. 2.5/5

Bolje da nisam trazio komentare! 🤣🤭
U stvari, osrednja ocena, nije bas tako lose 🤗

Bolje da nisam trazio komentare! 🤣🤭
U stvari, osrednja ocena, nije bas tako lose 🤗
Meni nekad treba vremena da se zagrejem za neku pesmu a komentare kad pišem, faktor ima i trenutno raspoloženje dok slušam nešto :ROFLMAO:

Šokiran sam dobrim komentarom, ali mi je faca i dalje “and suddenly i felt nothing”.

Back