241. FSC - Moja reč - vaša pesma

MilanB

Ekspert
01.jpg

Poštovani forumaši i forumašice, dobro došli na 241. FSC.

Kao što možda možete da naslutite po nazivu - imaćemo zadatke. Ne brinite, ništa komplikovano. :) Svaki učesnik bira broj između 1-45 (ukoliko je broj zauzet dodeljuje mu se naredni slobodni), a iza svakog broja nalazi se jedna reč. Vaš zadatak je da pronađete pesmu koja sadrži tu reč u nazivu. Dozvoljeno je menjanje reči po padežima, plural, sinonimi. Pesma može da bude na bilo kojem jeziku.

Jednostavno, zar ne? Ali to, naravno, nije sve, postoje još neka ograničenja:

- zabranjeni su izvođači koji su učestvovali više od 5 puta;
- zabranjeni su instrumentali;
- zabranjene su pesme koje traju duže od 5 minuta.

Naravno, sva ESC i NF ograničenja ostaju na snazi i na ovom izdanju.

Spisak pesama:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rKa4eQYDvwA_Iob0rZYEkqknHqpYHcALyBhxWPSN4jQ/edit#gid=0

Zahtev za zadatke možete početi da šaljete u 10.00.
Prijave počinju 01. 05. 2023. u 11.00.
Kraj prijava 07. 05. 2023. u 15.00.

Attachments

Last edited:
Zadatke dobili: Bebi, cinque, Destry94, Djole89, dodo, dracarys, Endrega, etica, EvilSmile, Filhy, Ivana, Leo Cezar, liberta, Majsta94, MarkoH, McSteamy, Micky, MilanB, Milos-S, MilosFB, Mrm, Nije sve tako sivo, Niko, Novinar, Petar, Pokahontas, Replay, Ro97, Shum, sparkle, Stefan28, Stefix, Stole, Storm, Tetsujin, Tinte, Vax'ildan, whisky, zeleni

Preostali brojevi: 2, 27, 31, 35, 42, 43

Prijavljeni učesnici: Bebi, cinque, Destry94, Djole89, dodo, dracarys, Endrega, etica, EvilSmile, Filhy, Ivana, Leo Cezar, Majsta94, McSteamy, Micky, MilanB, Milos-S, MilosFB, Mrm, Nije sve tako sivo, Niko, Novinar, Petar, Pokahontas, Replay, Ro97, Shum, sparkle, Stefan28, Stefix, Stole, Storm, Tetsujin, Tinte, Vax'ildan, whisky, zeleni

Last edited:
FINALE

1. Diplo feat. Johnny Blue Skies & Dove Cameron - Use me (Brutal hearts)
2. Meduza ft. Dermot Kennedy - Paradise
3. Alba August - Lights
4. Skillet - Valley of Death
5. Baiuca ft. Rodrigo Cuevas - Veleno
6. Marina and the Diamonds - Lies
7. Krajno - Život
8. Yasmin Levy - Libertad
9. Lenii - White Lie
10. Mimoza - Young Queen
11. Sanja Đorđević - Crveni lak
12. Nico Santos - Play With Fire
13. Nathan Evans - Wellerman (Sea Shanty)
14. Simply Red - Holding Back The Years
15. PALAYE ROYALE - Lifeless Stars
16. Red - Darkest part
17. Agnes - Here Comes The Night
18. Regard, RAYE - Secrets
19. Bojana Vunturišević & Anđela Orelj - Magija

Glasanje počinje 15. 05. 2023. u 21.00, a završava se 18. 05. 2023. u 15.00.

Last edited:
Zamolio bih nekog forumaša da dodeli broj za Ivanu i mene.

Sad s posla i vidim nova tema.
Tema mi se svidja, pomalo se pribojavam sta cu dobiti, ali je skoro pa slobodna.

Mislim da sreća sada nije previše bitan faktor. Nisam stavljao za zadate reči šporet, kombajn, lavabo... gledao sa da budu reči koje se često pominju u nazivima pesama. Nekom će odgovarati više, nekom manje, ali tako je uvek sa zadacima.

Mislim da je ova tema bila moje prvo ucesce na fscu. Tamo neki 70 i neki fsc. I visoko 4 mjesto.

Tema je odlicna, svidja mi se jako.

Ocekujem jos jedno izvandredno izdanje u Milanovoj reziji.

Sviđa mi se tema, a sviđa mi se i reč koju sam dobio 😄

Ovo je valjda bila i moja tema, prelepo!
Ako se ne varam, dobio sam riječ ŠUMA kod tebe i nisam poslao ništa, a onda se sjetio čuvenog stiha: nagovori šuma vuka...

Dobra tema, šaljem broj

Super tema. Već je bila jedna ovakva tema ali ne sa ovakvim ograničenjima. Sviđa mi se!

Ja ne mogu da verujem kako sam dobro prosao sa zadatkom, kao da sam sam sebi birao rec!!
Srecan mi je ipak bio novi broj koji sam uzeo, posto mi je moj omiljeni 25 vec bio otisao u prvom postu :)

Back