242. FSC - Samoglasnici

U koliko sati želite početak velikog finala?

• Total voters
    22
  • Poll closed .
Slog me strefio kad sam čuo ovu All around the world. Ubeđen sam bio da je bila i da ju je slao Kakashi, sećam se da sam mu dao 12 i da je završio u top 10. Međutim, zapravo je bila reč o Lja Buši - Sweet Dreams. O.o Izneverovao sam ali def. mi daju isti vajb, te sam živeo godinama u ubeđenju da je već bila. 🙇

Ja odložio večerašnje planove zbog vremena, mogli smo koncert i večeras. 💀

grupa3.jpg

TREĆA GRUPA PESAMA

Áine ft Courage

MESTO ROĐENJA: Okrug Kavan, Irska:ie: (Áine Cahill)
FUN FACT: Áine svoju inspiraciju povlači od džez muzike 40tih i 50tih godina prošlog veka.

Alan Walker & Ava Max
MESTO ROĐENJA: Northempton, Engleska:gb: (Alan Walker) / Milvoki, Vinskonsin, SAD:row: (Ava Max)
FUN FACT: Oba izvođača su već naširoko poznati, stoga i ne čudi što Alan ima 4 nastupanja na ranijim FSCovima, a Ava 5, što pokazuje koliko blizu je bilo da pošaljioc ove pesme biva poslat na ponovno istraživanje.

Mylène Farmer feat. AaRON
MESTO ROĐENJA: Pjerfonds, Kvebek, Kanada:row: (Mylène Farmer) / Pariz, Francuska:fr: (Simon Buret iz AaRON/a) / Bretinji sir Orž, Francuska:fr: (Olivier Coursier iz AaRON/a)
FUN FACT: Mylène je 1988. odbila da prisustvuje ceremoniji dodele nagrada Victoire de la musique zbog "hipokrizije i neprijatnosti kojoj je prisustvovala" tokom probi ceremonije.

Elley Duhé
MESTO ROĐENJA: Mobil, Alabama, SAD:row:
FUN FACT: Daleko pre početka svoje internacionalne karijere takmičila se na "The Voice" 2012. godine, ali nije prošla dalje. Pevala je čuvenu pesmu od Duffy - "Mercy".

Amna
MESTO ROĐENJA: Grac, Austrija:at:
FUN FACT: Mlada bosanka detinjstvo je provela u Bijeljini, a sa 14 godina sama se preselila u Beograd.

Olivia Rodrigo
MESTO ROĐENJA: Murijeta, Kalifornija, SAD:row:
FUN FACT: Rodrigova ima Filipinsko preko oca i Nemačko i Irsko poreklo preko majke.

Last edited:
Hteo sam da preslusam rekapitulaciju pesama, ali bar kod mene ne moze da se pusti.
jel si probao više puta? Ulazio sam par puta sa incognito/a, prvi put mi nije htelo, a malo kad sam sačekao da se učita sve je bilo top.
Na Tiktoku (ili koja je vec mreza u pitanju) samo prve polovine oba pf-a se moze cuti, dok kod druge polovine nema zvuka.
to sam video, bacili mi dušmani copyright

uploadovaću ponovo, pa ovaj put da probam da izbegnem cenzuru

Jesam. Probao sam preko laptopa i nije htelo. Sad sam probao preko telefona i radi.👍
Sad sam preslusao rekapitulaciju drugog dela oba pf-a i ovakvi su mi utisci. Prva polovina 2. pf-a mi je dosta bolja od 1. pf-a. Druga polovina 1. pf-a mi je dosta bolja od 2. pf-a. Tako da mi se cini da ce mi ovo biti podjednaka pf-a.

Sutra cu sve natenane da iscitam, jer sam sad umoran i odoh na spavanje.

Na prvoj stranici su stavljeni linkovi za Vimeo kanal, gde su RECAPovi drugih polovina polufinala

Na TikToku su RECAPovi prvih polovina, pa koga bude zajebavao Drive neka se uputi na ova dva

Last edited:
grupa4.jpg

ČETVRTA GRUPA PESAMA

Allie X
MESTO ROĐENJA: Oukvil, Ontario, Kanada:row:
FUN FACT: Punog imena Alexandra Ashley Hughes, ona svoje stvaralaštvo opisuje kao "maštoviti pop, na ivici Diznijevske teatralnosti".

ANTONIA x Yoss Bones
MESTO ROĐENJA: Bukurešt, Rumunija:ro: (ANTONIA) / Salamanka, Meksiko:row: (Yoss Bones)
FUN FACT: Uprkos tome što je na početku karijere uglavnom pevala na svom maternjem rumunskom, Antonia Iacobescu - ANTONIA se u daljoj karijeri odlučila da peva na španskom i engleskom jeziku.

Armin van Buuren
MESTO ROĐENJA: Leiden, Holandija:nl:
FUN FACT: Poznati holandski DJ je imao "nezgodnu" okolnost da samo par sati pred nastup na jednom od najvećih svetskih festivala Tomorrowland/u sazna da mu se žena porodila, rađajući sina Remy/ja. 🙂

Adnan Nezirov
MESTO ROĐENJA: Bihać, BiH:ba:
FUN FACT: Takmičio se u muzičkom talent šou "Zvijezda možeš biti ti", gde je osvojio prvo mesto. Takođe, po zanimanju je elektrotehničar.

Ella Eyre
MESTO ROĐENJA: London, Engleska:gb:
FUN FACT: Maja 2015. Ella je bila jedna od kompozitora Nemačke evrovizijske pesme "Black Smoke", koju je pevala Ann Sophie u velikom finalu.

Angelina Jordan
MESTO ROĐENJA: Oslo, Norveška:no:
FUN FACT: Angelina je, pored svog rodnog Osla, živela i na Bliskom Istoku. Takođe je polovinom Šveđanka preko oca, a delom i Iranka i Japanka preko majčinih predaka.

Sećam se da je Ela Er bila jedna od autora Black Smoke i tad kad je bila najpopularnija nadao sam se da će je Britanci poslati, ali nema veze, jedan je Electro Velvet.

grupa5.webp

PETA GRUPA PESAMA

Okta Logue
MESTO ROĐENJA: Grishajm, Nemačka:de:
FUN FACT: Njihov stil muzike opisuje se kao "psihodelični rok 60tih godina prošlog veka" sa primesama modernog indi roka.

Topic, A7S
MESTO ROĐENJA: Solingen, Severna Rajna - Vestfalija, Nemačka:de: (Topic) / Ulrikehamn, Švedska:se: (A7S)
FUN FACT: Ime poznatog DJa Topica proizilazi iz njegovog prezimena "Topić", koje je nasledio od njegovog oca Hrvata.

Evelyn Evelyn
MESTO ROĐENJA: Vala Vala, Vašington, SAD:row:
FUN FACT: Ovaj fiktivni duo predstavlja dve fizički spojene sestre bliznakinje Evu i Lin (stoga i naziv grupe).

Alice Chater
MESTO ROĐENJA: Margate, Engleska:gb:
FUN FACT: Gay Times UK proglasio ju je "Novom Britanskom pop princezom".

Il Volo
MESTA ROĐENJA: Naro, Sicilija, Italija:it: (Piero Barone) / Bolonja, Emilija - Romanja, Italija:it: (Ignazio Boschetto) / Roseto delji Abruci, Abruco, Italija:it: (Gianluca Ginbole)
FUN FACT: Poznati su po svojoj pesmi sa Evrovizije 2015. "Grande Amore", koja je bila čak 4. po procentu osvojenih poena od publike u konkurenciji svih evrovizijskih pesama od 2008. do danas.

Emel
MESTO ROĐENJA: Bijelo Polje, Crna Gora:me:
FUN FACT: Pored svog nastupanja na regionalno popularnom IDJ show/u, Emel je takođe bio deo grupe D-mol koja je 2019. predstavljala Crnu Goru na Evroviziji sa pesmom "Heaven".

Back