244. FSC | 3. jFSC | Tražimo novu zvezdu!

Podsećamo vas da polufinala jFSC-a slušamo sutra u 20h! Publiku će zagrejati prethodni predstavnici Petarstana na jFSC-u, a veče će svečano otvoriti Au/Ra!

Nakon slušanja očekujemo vaše semafore, ocene, komentare, sveee!

Crowd Dancing GIF by iHeartRadio

S obzirom da ne slusam preko Spotify, ta plejlista mi ne znaci. Mada ni YT plejlistu ne koristim. Uglavnom slusam preko W2G i lako mi je za sortiranje rang liste.
Iako sam za postavljanje YT linka tokom ceremonije predstavljanje pesama, ovo sa Spotify iseckom (preview) je zgodnije.
Poslušao isečke, prvi utisak mi je da ponovo imamo slučaj kao sa prethodnog izdanja, odlično izdanje, ali jedno polufinale svetlosnim godinama bolje od drugog, u ovom slučaju prvo od drugog. 🙂
I meni je prvo dosta bolje od drugog. Tj. imam vise favorita.

Ihh. Kao sto sam ranije pisao, svaku pesmu poslusam isti broj puta u polufinalima (osim kada sam bas knap sa vremenom, onda malo vise posvetim paznju mom pf-u). Optimalan broj slusanja mi je oko 6-7 puta. Verovali ili ne, na proslom izdanju sam vise puta poslusao Hatari, iako su od mene dobili ocenu 1.

Bilo bi zanimljivo kada bi recimo na osnovu 1. slusanja se glasalo. Npr. nakon Slusamo FSC da se odmah glasa. Tada bi imao uticaj raspored u pf-ima, a ovako nema.

#FunFacts:

Danas govorimo o autorima pesama, koji su bili izostavljeni sa banera na prezentaciji ovog puta, ali su svakako podjednako važni kao i sami izvođači.

Međutim, primećujemo da su mnogi takmičari sami napisali svoje pesme, što je za svaku pohvalu. Među izvođačima koji su potpisani kao autori svojih pesama nalazimo:
Bhejbu, Azalyne, Lenu, Alesandru, Clauda, Dhariju, JVKE-a, Ibea, i mnoge druge.

Faktički bismo morali da navedemo celi spisak. :D

Od poznatih autora izdvojićemo autora pesme Monsters koju izvodi Camylio -
JT Daly-a. JT Daly je pisao pesmu Ghost Town drugog aktuelnog učesnika Bensona Boon-a, kao i Hallucinations od PVRIS, pesmu koju je Petarstan ranije slao na FSC.

Pesmu Emme Steinbakken, pored same Emme, potpisuju i
Dag Holtan-Hartwig i Halvor Folstad, autori numere Alone, Pt II Ave Max i Alana Walker-a.

Iza Carline pesme stoji francuska pevačica
Alice et Moi.

Pesmu In the Stars koju nam sada peva Benson Boone je napisao hitmejker
Michael Pollack. Neke od najpoznatijih pesama iza koji stoje ovo ime su Memories Maroon 5-a, Flowers Miley Cyrus, Let Me Down Slowly Aleca Benjamina.

Peter Rycroft potpisuje pesmu Griff, a njegov najveći hit je svakako The Motto.

Nadamo se da ste uživali u ovom pregledu autora. Petarstan smatra da su autori jako važni, jer da nije bilo njih, ne bi bilo ni ovih divnih pesama!

Moji prvi utisci: petice mi se baš dopadaju, četvorke su mi skroz fine i pristojne, trojke i dvojke nisu pesme koje bih ponovo slušao.

Kako sam se nadala, dobro sam se udala izdanje. 🙏

⭐⭐⭐⭐⭐
Emma Steinbakken - Not Gonna Cry
Filip Baloš - Idemo do mene
Griff - One Night
IBE - Control
Klavdia - Haramata
Lahra - Big Blue Eyes
Leya - Mara
Loi - Gold
Masayah - Ni Panike
Maëlle - Toutes les machines ont un cœur
Nessa Barrett - dying on the inside
Noa Kirel - Provoktivit

⭐⭐⭐⭐
Alessandra - Pretty Devil
Alin Golan - Kol Ha’Layla
Allie Sherlock - Waiting for your Call
BiBi - Încă un dans
Benson Boone - In the Stars
Camylio - monsters
Carla Lazzari - Alors chut
Dara Ekimova - Byagam
DHARIA - Cold as Ice
Džejla Ramović - Jedna kao nijedna
JVKE - golden hour
Lenni Kim - mélancolie
Libianca - People
Stephen Sanchez - Until I Found You

⭐⭐⭐
Azalyne - Clouds
Claude - Ladada
IVE - I Am
Kanita - Fllad
Mackenzie Ziegler - Breathe
Nuit Incolore - Dépassé
Putri Ariani - Loneliness
syd hartha - lipad

⭐⭐
ALIKA - You
Bhad Bhabie - No More Love / Famous
Enzo - La Vie en couleurs
Lena - Mali Milion
Pajak ft. Lara - Bella

Ne znam što su neki očekivali kršinu od izdanja, pesme su skroz korektne.

Ja nisam očekivao baš krš izdanje, nego mi tema i izvođači nisu bliski. Nisam imao pojma hoćemo li imati mix izvođača sa redovnih FSC i kinder ekipu, ali eto, ispalo je da su mi pesme većinom sasvim dobre.

• Like
Reactions: Mrm
Bicu Petrov advokat na 2 minuta

Interesantno koliko burnih reakcija na to sto ne voli stare pesme, a sad svi stariji forumasi negoduju na ovu temu i ocekuju sve najgore🤔

Back