247. FSC - Eurovision Language Diversity

iaegYGc.png

A ovaj Spotify je disco version.

Nisam očekivao ovoliko alternativne muzike na ovakvom izdanju. :o

@Bebi - mislim da drugi ni nema, ali skloniću link, kao što kod pojedinih nema. Hvala ti što si mi skrenuo pažnju.

Prvi utisci nakon slušanja priredbe!!!

Albanija
- Kao Bejba koja zna da peva, samo što ne liči na Bejbu nego na onu što radi u knjižari prodaje blok 5. Pesma srednja koka kola u meku.

Australija – Sladunjavo i ladunjavo, ima prostora da uguramo u ambijent.

Austrija – Prijajuće, ništa uvijajuće, nekako ima neki chill vibe, ok al ništa impresivno.

Belorusija – Nije mi upao kao prijatan ton danas.

Belgija – Joj jako mi je kao heroinska ovisnost trip. Staviću u ponudi u katalogu za sahrane.

Bugarska – Bugarska je kakva treba da bude. PANIK ATAKA! Hahaha, ovo mi čak i držalo pažnju nakon početnih. Ne znam, razmisliću da li me samo dosada Belgije ubila u pojam. Na pola pesme počinje da bude neprijatno.

Češka – Nije me odradilo, žao mi je. Zvuči kao da je svaka izgovorena reč laž. Možda je do češkog?

Crna Gora – Ovo nešto mogu da zamislim da predstavlja Crnu Goru. Mislim da ću ocenjivati na ovom izdanju po stereotipima za države. Ili ipak ne?

Danska – Odličan start pesme, refren benger! Ovo mi se dojmilo od starta!Danska da ovo zapravo pošalje konačno bi bili u finalu.

Estonija – Spot mi je više držao pažnju nego pesma. Pesma onako samo tekla i nije smetala.

Finska – Još jedna pesma koja mi ne smeta, ali nije me ni dirnula ni mrdnula. Nije li indiferentnost loše osećanje ili dobro? Procenićemo.

Francuska – Prijatna kompozicija. Kako kažu? I vokal i kompozicija? Ok, tako onda. Al srednja skala, nije vriska, znate.

Grčka – Uuuuu, kidalica! Svaka čast Grčka, oduvali ste sve prethotne koje smo čuli!

Gruzija – Prijala mi je Radio Karolina iz Gruzije.

Holandija – Dosta radijskih pesama, to može malo se utopiti u konkurenciji. Vole to Holanđani izleda da štancuju.

Irska – Apsolutno bolje nego regularna Irska da se razumemo. Legla mi je posle one prethodne radijske jer je malo brža, sad mi već fali bržeg ritma.

Island – Ovo mi je zanimljivo na bizaran način. Pokušaću da provalim o čemu se ovde radi bez prevoda, keči je nešto. Kao biti zdrava, ne znaš šta znači i šta ti priča al ide.

Italija – Ovo nisam očekivao od Italije. Ali je dobro, prija mi u ovom mom chill ambijentu, još ova luckasta melodija, kao da mi neke vile nešto sufliraju.

Izrael – Uuu ovo me fino vozalo, volim ovaj milujući orijentalni zvuk. Lepo pakovanje tetrapak. Obratiću pažnju na ovo. Dobra pesma dobra!

Jermenija – Jermenski narodnjak? U rangu Bugarske, kao drma jer je brža pesma al ne prija mi propratni zvuk uz to.

Kipar – Kao da Sara Jo nastupa za Kipar, naučila grčki preko leta dok je prodavala maslinovo ulje na plaži. Nije mi dovoljno keči, možda postane, al ako nije na prvu? Hmm…

Litvanija – Uuuuu, odličan ambijent pesme. Ovo me baš ukačilo. Prijalo mi je ovo šamansko iskustvo. Samo predugo traje.

Luksemburg – Da li je ovo potencijalni pobednik FSC-a kao predskazanje pobede Luksemburga na ESC sledeće godine? Ovo je super podrumara sa potencijalom.

Moldavija – Veoma trending, August. Kao da ima previše dramatičnih pauza ova pesma. Spot Palmotićeva BG. Ok, kao ok.

Monako – Baš je onako bajkovito počela. Lepa neka sonata, imaće šansu da se čuje bolje, malo me uspavala dok sam kucao poruku pored.

Nemačka – Dosadno, jednom rečju.

Norveška – Baš dosta radio numera. Jezik zvuči fino, al ravnodušan sam uglavnom na radio numere. Nije loš refren, zanimljivija od drugih radijskih.

Portugal – Ovo je nešto zanimljivo od Portugala! Lepo me ovo dočekalo nakon prethodnih pesama. Bebe? Uffff, yeah tell me that…

Rumunija – Uffff. Favorit! Ovo, baš mi odgovaralo ovom tripu dok pišem komentare! Ovakva Rumunija bi izgrmela na ESC.

Rusija – Sve bolje i bolje pesme idu, ovo me isto lepo navozalo, ovaj zvuk baš volim! Svaka čast.

San Marino – Carpediemovci? Bravo San Mrmino. Veoma keči pesmica, pevač hot…lepo.

Severna Makednija – Joj, malo me blam ovoga…sorry. Osetim dim i ortodoksni smrad.

Slovačka – Trudila se da ne bude dosadna. Antiklimaks pesma, gradi nešto što će da pukne kad nije se ni naduvalo.

Slovenija – Wow! Godila je trenutnom raspoloženju samo da znate. Nemamo Smoky ko Poky al’ jaffica kaffica.

Srbija – Interesantan izbor, pucalo se na to šta bi Srbija trebala da šalje na ESC i mislim da je uspešna zamisao, za finale samo. Ako nastup ne ugura u top 10. Zaista iznenađen izborom, jer za ovo nisam čuo. Ovo će biti favorizovana pesma na izdanju.

Turska - Uuh, očekivao sam više od Turske, više da grmi. Mada sad idem u Turkie sledeće nedelje, naučiću aktuelne hitove. Vidim skoro izašlo, al nije mi nešto hit potential. Kao nije loša, al nije ni ono…ne znam reč za to ne zamerite.

Ujedinjeno Kraljevstvo – Britanija bome odlična. Moderan sound inspirisan ’90s. Probaću je i u još jednom ambijentu, malo je napadnije al radi posao nekako.

Ukrajina – Dobar završetak, tipičan zvuk istočne Evrope. Dobar si Mrm, ne znam sad jesi li Ukrajina ili Mrmino? Će ustanovimo. Pesma lagana melodija, ništ spec.

Poljska – Mmmm, mazno odlično za kraj. Ispalo da mi je poljski prijatan u ovom aranžmanu, bravo!

Tomometar se vraća ovo izdanje u punom sjaju, a ovaj put ima jednu dodatnu kategoriju. Malo sam smanjio kriterijume nego obično, ali svakako ima kvaliteta:

toma5.webp
ESTONIJA:ee: Põhja-Tallinn
MOLDAVIJA:md: The Motans
POLJSKA:pl: The Dumplings
RUSIJA:ru: VADA
SLOVENIJA:si: AKA Neomi
SRBIJA:rs: Marko Louis
UK:gb: Dimension

toma4.webp
GRČKA:gr: Dimitris Tatarakis
GRUZIJA:ge: Zviad Bekauri
IRSKA:ie: Walking On Cars
ITALIJA:it: Madame
MONAKO:mc: Nour
NORVEŠKA:no: Isah
RUMUNIJA:ro: Spike
SAN MARINO:sm: Mosaico
SLOVAČKA:sk: Nia
UKRAJINA:ua: GROSU

toma3.webp
ANDORA:ad: Els Catarres
AUSTRALIJA:au: Charley
AUSTRIJA:at: Fabian Wegerer
BELORUSIJA:by: Homie
ČEŠKA:cz: Viktor Sheen
DANSKA:dk: Sys Bjerre
FINSKA:fi: Lauri Tähkä
IZRAEL:il: Miri Mesika
KIPAR:cy: Charis Savva
LUKSEMBURG:lu: Pawentaore
NEMAČKA:de: SILBERMOND
PORTUGALIJA:pt: Nininho Vaz Maia
TURSKA:tr: Sarp İkiler

toma2.webp
ALBANIJA:al: Venera Lumani
BUGARSKA:bg: Diona
FRANCUSKA:fr: Lilian Renaud
HOLANDIJA:nl: FLEMMING
ISLAND:is: Sprite Zero Klan
JERMENIJA:am: Lilit Hovhannisyan

toma1.webp
BELGIJA:be: Arno
CRNA GORA:me: Šako Polumenta

Džokeri.webp
LITVANIJA:lt: Irena Upė
SEV. MAKEDONIJA:mk: Slatkaristika

Ima, ja sam pronasla. Uporedila sam sa tom na youtube linku, ista verzija je.

Evo je

Cisto iz radoznalosti, koje su drzave koje su imali choda i whisky?

Stavljen je novi link za San Marino. Moram nešto da pojedem. Jasno vam je da neće biti žreba. Pogrešno je napravljen, jedino da nešto improvizujem... Onako bez grafike... Ili ako vam se ne žuri za sat vremena da ispravim. Prezentacija od dva i po sata... Strašno... :(

Opsti utisak: Na prvo slusanje imam par izrazenih favorita, ostale pesme cu morati da poslusam ponovo jer ste slali nit tamo nit vamo pesme... Neke drzave su me pozitivno iznenadile dok su me neke razocarale... Sve u svemu, glasovi ce biti jako saroliki. Evo i mojih komentara posle prvog slusanja!

Albanija- Previse mi je ovo lagano, lepo zvuci, ali mi nekako tanko...
Andora- Vesela pesmica, preneli su mi energiju, interesantno :D
Belorusija- Malo kao deprica vajb, interesantan glas ima lik, mada bas je dark nekako za moj ukus.
Belgija- Ovo mi je Djordje Balasevic na pecurkama.Ne prija mi iz nekog razloga, verujem da ce se nekome ovo dopasti, ali meni je bas nekako mehhh..
Bugarska- Totalno da! Meni ovo iskreno grmi, ali dobro, ja dolazim iz takvog kraja gde se bugarska muzika slusa tako da mi je mozda i urodjeno da volim ovakvu muziku.
Ceska- Pa bas mi nije drzao paznju, cedio sam urasle dlake dok je ovo islo. Neupecatljivo.
Crna Gora- Mislim sacuvaj Boze, stvarno me zanima koji biser je ovo poslao xD
Danska- Sto bi Bebi rekao, zelim ovo stanje svesti svakog dana. Moze da prodje!
Estonija- Jako cudnovato, stvarno ne znam sta da kazem za ovo, mislim da ce mi trebati par slusanja za ovu pesmu jer mi je jako cudnovata xD
Finska- Ovo mi vise vuce na Grcku nego Finsku... Svakako pesma nije u mom fazonu tako da jbgy
Francuska- Iskreno, drago mi je sto nije rep pesma u pitanju, ocekivao sam to. Ovo je lepo, korektno vise da kazem, moglo je bolje. :D
Grcka- Cim sam video produkciju znao sam da je odlicno! Jel ima neko br. od ovog Grka?Pitam za druga...
Gruzija- Ovo mi je muzika za kafic. I to one kafice gde su zidovi okreceni u bordo.
Holandija- Sto je Pokahontas rekao, Shawn Mendes sa Aliexpressa.
Irska- Simpaticno, nekako nosi neku jaku energiju ova pesmica. Tekst je jako lep
Island- Ju Boze sto je ovo haoticno. Nisam odusevljen, drzi paznju zbog njegove ludosti, ali pesma mi je bas meh
Italija- Jako fino, svidja mi se sto Italija nije poslala neku baladetinu da rezes vene.
Izrael- Ocekujes sve vreme da ce se desiti neki boom i nikako da se desi.I nek nauci da igra, izgleda jako trapavo xD
Kipar- Ma idemo ribetino! Ela Ela samo ubrzana verzija i mogu dodati mnogo bolja xD
Litvanija- Ma da li ste vi ludi? Neko je ladno poslao 5 minuta instrumental da slusamo. Ovo mi je biser broj 2 xD
Luksemburg- Ovo se tacno vidi da je ovo poslato zato sto nista drugo nije moglo da se nadje, bar se nadam da je tako... Ne mogu ovo, dosadna mi je ta prica.
Moldavija- Interesantan pocetak, paznja mi je odrzana, vise zbog estetike samog spota, pesma mi nije nesto wow, ali ajde moze da prodje
Monako- Ovo mi je definitivno za prolazak u finale, ne znam kako da objasnim kako sam doziveo pesmu, ali sam prosto siguran da ovo zasluzuje finale.
Nemacka- Auf auf aufiderzen...
Norveska- Ovoje jedna od onih pesama kojoj dam 1-2 poena jer mi uvek fali 1 ili 2 pesme da ispunim normu od 10 pesama xD
Portugal- Uuuuuuh! Pesma je vise Turska nego portugalska, ali nenormalno sam izgoreo na ovo... Da moze!!!
Rumunija- E ovo je jako! Ovo isto ulazi u finale ko iz *pip* !
Rusija- Skroz mi je prosla nezapazeno, bas staklo pesma... Ocekivao sam bolje od Rusije
San Marino- Joker out na aparatima! Ovako je to trebalo da izgleda! Vesela i energicna pesmica
Makedonija- Koliko ste dosadne pesme slali, ovo mi je prijalo. Brz ritam, interesantna melodija, dobar paket iskreno.
Slovacka- Svakog izdanja mora da mi se izdvoji neka pesma koja mi neverovatno lici na Petra. to je slucaj sa ovom. Ovo ko Petar da je poslao.
Slovenija- Uuuu, ko god da je ovo poslao bravo! Vozi ova pesma, prava je za uzivanka xD
Srbija- Aha, ovde je i kultura ispostovana. Ovaj lik je opasan pevac. Drago mije sto nije poslat folk!Bravo
Turska-Opa Djurdjooo... Presladak je, pesma mu je onako, nit tamo nit vamo, ali bice cascen ukoliko budemo bili u istom pf
Engleska- U ovo ulazi u top 3! Pazite sta sam vam rekao. Jako grmi daaaa!
Ukrajina- Pa nekako drugacije je, ali je opet ne bih izdvojio... Sto duze traje pesma, sve mi se manje i manje svidja.
Poljska- Napeto, jako napeto. Pa dobro je, drzi paznju ovaj spot, pesma je tu da mi upotpuni dozivljaj. Najs

To bi bilo sve od mene za veceras, odoh da kuvam grasak! xD

Bez da se itko naljuti ili bilo što, ali koliko me moje krnje poznavanje istočnoslavenskih jezika služi, ova pjesma koja predstavlja Ukrajinu je na ruskom, a on nije službeni jezik Ukrajine

Slučajno sam propustio:

Andora - veoma dobra pesma i dobro sam se osećao dok sam je slušao. 🙏 izvinjavam se vlasniku.

Moj prvi utisak je da su male ESC zemlje izdominirale, a od onih gde je muzicko trziste ogromno, vise se ocekivalo 😉

Back