247. FSC - Eurovision Language Diversity

Boxy itekako dobro zna da je svoj posao organizatora do sada odradio odlično i to mu ne možemo uništiti skretanjem pažnje da jedna pjesma ne odgovara pravilima FSC-a. Ok, ako se ne trebamo strogo držati pravila FSC-a i ako je sve to samo igra, onda nek imamo slobodne FSC-ove i bog da nas vidi. Ma ne trebaju nam ni FSC pravilnik ni ništa!
Stvarno više…

Mislim da nije ni ok prema ljudima koju su dobili neke jezike poput danskog, norveškog i sl. i izbunarili nešto, ili prema chodi i whiskyju koji su odustali zato što nisu pronašli adekvatnu pesmu prema sopstvenom ukusu, a pratili su glavno pravilo izdanja.

Nisam dobio zemlju po svom ukusu, a kamoli jezik. 🫠 Nađe se nešto i dobro. 🥹

EDIT: ali zašto se ovdje odmah smatra da je to napad na organizatora? Pa ne znamo svi sve. Zato svi ostali pratimo i adekvatno reagiramo. Popravi se što se treba popraviti i ajmo dalje. Boxy je dosad odradio organizaciju maestralno, a tako će i dovršiti. 👑

Pritom zaista nije ništa lično; ja sam euronikovu pesmu kod Lea i Milanovu sa prošlog izdanja odmah prozvao zbog dužine koja je kršila pravilo max. trajanja, odnosno zbog toga što je u pitanju bila obrada pesme koja je učestvovala.

Nek se promeni pesma i završi posao ako su takva pravila.

Jako čudno je da jezik koji priča pola Ukrajinaca na dnevnoj bazi nema zvaničan status u Ukrajini (ni pre rata), al jbg nismo mi ukrajinska vlada niti se možemo nešto pitati čak i da želimo.

Što se tiče ukrajinske pesme, tačno je da je u Ukrajini sada samo ukrajinski zvanični jezik, zemlja je u ratu i ko zna šta će sve biti, nisam rusofil, štaviše. Konsultovao sam se sa moderatorima i oni su rekli da je ok, pošto se radi o ukrajinskoj pevačici koja je do izbijanja rata pevala na ruskom. Mislim da je tek ove ili prošle godine snimila pesmu na ukrajinskom. U komentarima na YT ispod ove pesme pročitao sam mišljenja da je pesma odlična ali ... daj prepevaj je na naš ukrajinski jezik. Što se tiče pošiljaoca pesme on je rekao da bi samo sa tom pesmom želeo da učestvuje, ali ako to meni pravi problem da je sasvim ok i da ne učestvuje. Tako da smo se on i ja dogovorilli, da ako bude problema oko pesme, da ćemo je izbaciti bez problema i njemu je to bilo skroz ok.

Tipična zamena teza. Na kraju krajeva i ne mora ništa da se promeni, ako se odluči tako, ali ta konstantna potreba da se odmah suština izvlači iz konteksta mi je zaista neshvatljiva.

Moj poslednji post je bio odgovor Pokiju.Ti Boxy si uradio sve kako treba, niko ne napada ni tebe ni pošiljaoca, samo smatramo da nije fer da se nekome progleda kroz prste, a da svi ostali poštujemo pravila. Tvoja organizacija do sad je fantastična i nemoj da te ovo demotiviše 😃

Boxy fenomenalna organizacija do sad. Sviđa mi se što si i savestan i kolko vidim konsultuješ se i sa moderatorima i uvek si na visini zadatka. Tako da svaka čast na dosadašnjem odrađenom delu posla.

Moji komentari možda i dođu kasnije a možda i ne! Zavisi od raspoloženja.

Marko getting ready:
Bez da se itko naljuti ili bilo što, ali koliko me moje krnje poznavanje istočnoslavenskih jezika služi, ova pjesma koja predstavlja Ukrajinu je na ruskom, a on nije službeni jezik Ukrajine

To make history:
U redu, nije problem. Izbacićemo je.

Canadian Lol GIF

Boxy fenomenalna organizacija do sad. Sviđa mi se što si i savestan i kolko vidim konsultuješ se i sa moderatorima i uvek si na visini zadatka. Tako da svaka čast na dosadašnjem odrađenom delu posla.
.
Moji komentari možda i dođu kasnije a možda i ne! Zavisi od raspoloženja.

Ne da se konsultujemo, nego pisemo na dnevnoj bazi o prijavama i samom izdanju. Postao je ubedljivi rekorder po broju stranica u konverzaciji.:D

Back