272. FSC | Hocus Pocus Party Focus

Baner0.webp

Hocus Pocus Party Focus,
Laughter fills the chilling air,
Casting spells with every chorus,

Join us if you dare!
Dragi ljubitelji muzike i Halloween čarolije,

Sa velikim uzbuđenjem vas pozivam da se pridružite našem Hocus Pocus Party Focus - Halloween Forum Song Contestu-u koji će vas odvesti u svet mračnih tonova i mističnih melodija!

Pripremljena su vam dva načina na koja možete učestvovati:

1. VIZUELNA ČAROLIJA:
Spotovi sa mračnim, mističnim ili horor motivima. Tu očekujem sve — od krvavih noževa do veštica, maskiranih figura i tarot karata. Vaša muzika treba da stvara atmosferu koja će nas sve poslati na putovanje kroz svet misterije!

DETALJNIJE: spotovi koji koriste različite vizuelne elemente koji pojačavaju osećaj straha ili neizvesnosti:

-
Veštice i okultizam: Prikazivanje veštica u tamnim šumama, rituali sa svetlima i senkama, ili tarot karte koje otkrivaju sudbinu.

- Maskirani likovi: Anonimne figure sa maskama ili kostimima, često u okruženju koje stvara napetost — poput napuštenih kuća ili mračnih ulica.

- Krv i noževi: Elementi koji simbolizuju opasnost i strah, prikazani na način koji je umetnički i intrigantan, a ne previše eksplicitan.

- Natprirodni fenomeni: Prikazi duhova, senki ili drugih natprirodnih bića, često uz igra svetlosti i tame.

- Mračna priroda: Tematski elementi poput olujnog neba, crnih ptica ili zagušljivih pejzaža, koji doprinose opštem osećaju misterije.

- Simbolika smrti: Prikazi lobanja, crne ruže ili starinskih grobova, koji podsećaju na prolaznost života i prirodnu strahotu.

2. ZVUČNE I TEKSTUALNE ČAROLIJE: Dakle, ukoliko vaša pesma nema takav spot, onda ste u mogućnosti poslati pesme u kojima se kroz tekst i zvučnu atmosferu prožimaju gore navedeni motivi.

OGRANIČENJE: Nažalost, ovaj put neće biti dozvoljeno slati izvođače koji su učestvovali više od 3 puta na Forum Song Contestu (dakle dozvoljena su 3, ali nisu 4,5... ).

Napomena: Posmatrati temu samo i isključivo kao povod za zabavu i druženje i nipošto ni na jedan drugi način. U pozadini moje želje za ovom temom i organizacijom, ne postoji nikakav vid stvarnog proslavanja i ideologije istog. Budimo otvoreni i zabavimo se.

Pripremite svoje spooky pesme i neka vaša umetnička magija zasija! Radujem se vašim prijavama i obećavam izdanje puno zabave, smeha i malo straha!

Neka čarolija počne! 🖤🥳🕸

Here's an invitation, hear the call.
Join our contest, we're having a ball.
In the spirit of Halloween, let's ignite.

At the Hocus Pocus Party we'll groove all night!

Pozivnica0.webp

PRIJAVA PESAMA POČINJE 15.10. U 3:33 AM I TRAJE DO 21.10. U 3:33 AM.

SPISAK PESAMA

Last edited:
Nismo pričali o tuđem seksu nego o mom, moj je bio nek noćas gori Balkan 🔥😁

Pa iskreno i nije bilo baš toliko ŠOK ispadanja kao što sam očekivao, najveći šok mi je heroin pogotovo kada sam skontao da je to Ivana poslala, svaka čast!
Biće ovo zajebato finale, moja neka prognoza je da će biti razlike od po 2-3 poena izmedju prva 5 mesta.
Paučice tebe više neću da hvalim da mi se ne uobraziš, a i šta reći što već nije rečeno! 😃

Ko li će biti crown the witch izdanja, jedva čekamo finale!!! Uzbuđenje do halucinaciji!

Ima stvarno toliko dobrih pesama u ovom finalu. Nećkao sam se kako ću da raspodelim mojih top 3

Zakasneli semafor od mene 😂
Inače žao mi je što Kiki i Kim takođe nisu u finalu (Drugo polufinale) kao i za Storma i Margy.. Za svoju pesmu, neću lagati očekivao sam finale, baš sam očekivao dobre reakcije na pesmu. Doduše bilo je poena.. Inače mi ovakva tematika i sami žanrovi nisu bliski ali sve je zanimljivije zbog Paučicinog truda i kreativnosti. Da i @Tinte je imao odličnu pesmu.

🚦🚦🚦

Kim Dracula - Make Me Famous
DOROFEEVA - Koliskova 2022
Kiki Rockwell - Same Old Energy
Alice Merton - Vertigo
In This Moment - THE PURGE
World's First Cinema - Make Me A Monster
Doja Cat - Demons
Charlotte Sands - Miss
Shakespears Sister - Stay
Lola Blanc - The Silence
Lana Lubany - THE SNAKE
PIERRE DE MAERE - Mercedi
Amaranthe - Archangel
Vana - Beg!
BAD OMENS X POPPY - V.A.N

Paris Paloma - the warmth
iako - intelligenza artificiale
Animal Triste feat. Peter Hayes - Tell me how bad I am
SKYND - Tyler Hadley
YUNGBLUD - Psychotic Kids
Five Finger Death Punch - Welcome To The Circus
Baby Lasagna - Biggie Boom Boom
Night Club - Dear Enemy
Paramore - Brick By Boring Brick
The Tiger Lillies - Heroin
Bring Me The Horizon - Can You Feel My Heart
EHLE - Dark Side
Ashley Serena - Master Mirror
The Last Dinner Party - Nothing Matters

grandson - Riptide
Samurai Pizza Cats - PIZZA HOMICIDE
Rácz Gergő x Orsovai Reni - AHA
Fever Ray - If I Had A Heart
Pero Defformero - Gotičarka
Nights in Athens - Words Unspoken
Alina Pash - BOSORKANYA

Last edited:
1. Koju od pesama biste pustili nekome u mraku da ga uplaši?

Kim Dracula - Make Me Famous

2. Da li biste radije pesme sa ovog izdanja slušali na nekoj Halloween žurci ili ukletom mestu?

Na Halloweeen žurci.

3. Koju biste od pesama sa ovog izdanja odabrali kao uvodnu numeru za vaš ulazak na Halloween žurku?

Doja Cat - Demons.

4. Koja od pesama sa ovog izdanja vam je najzloslutnija?

/

5. Tokom koje pesme vas je najviše hvatala jeza?

Nijedna.

6. Da li postoji neka pesma kojoj spot vam je bio previše strašan da ste ga gledali zmureći?

Odgledao sam sve.

7. Koju pesmu biste pustili da stvorite napetu atmosferu na Halloween žurci?

Ashley Serena - Master Mirror.

8. Koja pesma vam se čini kao da bi mogla da bude u soundtracku za klasični horor film?

World's First Cinema - Make Me A Monster

9. Koju pesmu biste preporučili nekome ko voli horor, ali je nikada nije čuo?

Sve sa spiska.

10. Uz koju pesmu biste priredili svoj veštičji ritual?

Amaranthe - Archangel

11. Uz koju pesmu biste plesali oko ognja pod punim mesecom?

Uz sve.

12. Koja pesma bi najbolje opisala vašu najstrašniju noćnu moru?

Nemam.

13. Koja pesma bi vas motivisala da istražite zabačeno, ukleto mesto?

Nemam xd

14. Uz koju pesmu biste pravili čarobni napitak?

Uz svoju.

15. Koja pesma bi najbolje zvučala u pozadini dok prizivate duhove?

/

16. Ako biste mogli da odaberete pesmu kao svoju veštičju kletvu, koja bi to bila?

Lana Lubany - THE SNAKE

17. Uz koju pesmu biste sklopili pakt s đavolom?

Nemam 😂

18. Koja pesma bi najbolje opisala vašu borbu sa sopstvenim demonima?

/

19. Koja pesma bi najbolje dočarala vaš susret sa đavolom?

/

20. Koja pesma bi bila savršena za opisivanje zavodljivosti zla?

/

Nisam nešto inspirativan sa odgovorima ali se nisam toliko dubinski upuštao u sve. Eto i ovo da ispoštujem 🫡

Baš mi je žao što nisam prisustvovao na priredbi, vidim da je bilo jako zanimljivo, bravo Paučice 👏 Ali mi je drago što sam ponovo u finalu, 5. u nizu.. Nadam se da ću na sledećam FSC-u biti možda df, ko zna 😆😉 Žao mi je pesama koje su ispale a koje su poslali Tinte, sparkle, Pokahontas, valjda nisam nekog zaboravio, a dobili bi neke više poene u finalu 🙁

Upravo sam glasala i pronašla u ogledalu 3 nove sede. Raspored nisam sastavljala ja nego chat gpt i koliko god ga puta pitala ovako bi mi izbacio. Žao mi je pesama koje sam ostavila bez bodova, nije što je moje izdanje ali super su mi i na nekom drugom izdanju bi dobile. Nisam glasala za forumaše, glasala sam za pesme. Svi ste mi dragi i eto žao mi je onih kojima nisam dala - super ste mi i hvala vam na pesmama. 🥺🥺🥺

Uprkos mešovitim komentarima i semaforima drago mi je da sam u finalu, nastavlja se niz finala mislim da je ovo 12.

Jel danas finalno slušanje? Da spremim frizuru!

Molim?! Kakvi su ovo rezultati?!
pesmu koju sam poslao jako volim a ovi rezultati neće uticati na to tako da hvala svima koji su udelili poene, ostali prst na čelo i špric u uvo.

Prvo i osnovno da li je nešto promašena tema ili ne odlučuje organizator kod prijave same i svako dalje potenciranje toga da je nešto promašena tema bi trebalo biti svedeno na minimum.
Ukoliko organizatorka smatra da pesma nije zadovoljila kriterijume koje je sama postavila nije trebala da prihvati pesmu, a ne ovako da me razvlačite kao kore za bundevaru po temu i da kmečite njaaa njaaa paramore promašena tema nja nja ovo nije horor.
F*xo malena, horor nije tema ove teme!
Nažalost postao sam žrtva orkestriranog napada koji je krenuo u Buvari ali tako je kako je. Nikome zlo nisam pomislio a ko mi želi zlo, zlo će mu se vratiti!
Nećemo dalje o svemu ovome, samo ste pokazali svoje lice zloslutnice ja vas dalje gasirao ne bih, radimo na tome da se ovakve stvari više ne ponove inače će biti zwekete!!!

Back