278. FSC - Chant de Nice

baner00.gif

278. FSC - Chant de Nice (Pesma Nice)

Bonjour!
Italija ima Sanremo, Španija ima Benidorm, a Francuska - Nicu. Prelepi krajolici Azurne obale u državi koja dodiruje dve najveće vodene površine u Evropi i koja je umnogome uticala na razvoj istorije cele Evrope i sveta. Po muzici se ne razlikuje, a njena bogata scena može ponuditi sve moguće zvukove.

Jasno je zašto smo ovde. PRAVILA:

-Izvođači koji pevaju na francuskom jeziku (ne moraju nužno biti iz Francuske).
-Izvođači koji su nastupili. MAKSIMALNO 3 puta na FSC/u do sada.
-Pesme ne starije od 10 godina.
-Pesme ispod 100 miliona pregleda.

-Dozvoljene su kolaboracije
-Dozvoljene su višejezične pesme ukoliko je na francuskom makar jedna strofa u pesmi.

-Standardna FSC pravila ostaju na snazi.

liste de chansons
(click)

Prijave počinju 11.2.2025. u 23:15, a završavaju se 18.2.2025. u 00:00

Attachments

Last edited:
Videtćemo da li su oni koji su se zavetovali da glasaju za me ispunili svoju riječ!
Da sam bio drugo polufinale Claudio od mene 12. Ta i još jedna pesma iz prvog polufinala koja je prošla su mi omiljene pesme sa ovog izdanja.

Ima još dobrih svakako ali te dve ću vrteti na plejlisti i nakon ovog izdanja.

Čestitke debitantu Okramu na prolazu u finale, kao i prvim prolascima u finale za EvroBosnu i Aleksu49!

U toku dana rekapitulacija finala i obaveštenje o početku glasanja u istom.
Hvala ljudi!! ❤ 3. FSC i prvo finale! Presrećan sam, hvala svima što su glasali! 😍
@Pokahontas fenomenalni baneri i prezanimljivo saopšavanje finalista! 👏

Da, prezentacija rezultata je fantastično izgledala, a uz to je bila krajnje jasna, precizna i originalna. Posebno volim ove animacije kod upisivanja prozvane pesme i forumaša.
Bravo @Pokahontas

Rezultati su mogli biti bolji. U prvom polufinalu i nekako, ali u drugom je baš masa odličnih stvari ostala praznih šaka.

Nakon što smo se malo smirili i polupali celu hotelsku sobu u Pohotanu, delegacija Arsenata na lekovima za smirenje izjavljuje žaljenje za sledećim pesmama:

Claudio Capéo - T’en aller - platićete nam dušmani za ovo izbacivanje!!1!!!!

Unus Emre - J'Adore - ovo obožavamo i ovaj žanr najrađe slušamo u slobodno vreme, neki deep house. 12 ko kuća. Bravo @Pralina
Orlane - Tout Perdu - Super pesma. 8p za @Marko
Jeck & Carla - M'envoler - 5p,
Renard Tortue - Bombe - 4p,
Maëlle - Flash - 3p.

Hvala svima pa i meni.

Osim moje pesme ispali mi i:

Claudio Capéo - T’en aller [8]
Clara Luciani - Tout pour moi [4]
Maëlle - Flash [3]
Jeck & Carla - M'envoler [2]

Srećno finalistima, lepo ali i ruzhno, chestitke, mada bih imao nešto i da poručim

Logopit_1740596592335.webp

Praise The Lord Applause GIF

finally final ove godine... jbt

Meni je ovo tek drugo finale kod Pokahontasa 😱 a učestvovao sam na svakoj njegovoj organizaciji, osim na prošloj. Mislio sam da bih mogao da izletim, jer sam se i na prethodnom izdanju provukao u finale.

Ispao mi je maltene ceo top za koji sam glasao, ali mi je i ovako finale ispalo dobro, jer imam otprilike 12-13 pesama koje bih bodovao.

Finale je odlično! Osetio sam divan vajb uz neke pesme, a i zvuk francuskog dosta pomaže u tome. Ne bih inače slušao u slobodno vreme francusku muziku, ali one koje sam dobro bodovao vrlo rado!

Back