279. FSC - Double trouble

PRVO POLUFINALE

tumblr_mu0pgfKUy91qd9jmzo1_500.gif

VOJKO V - CECA U PARIZU (feat. Wikluh Sky) - Al me lupilo na tenziju u samom startu, ne znam jel napad kofeina ili samo nelagoda koju proizvodi ova numera.
HILJSON MANDELA x MIACH – ANĐEO - Pesma za Soni Erikson mobilni telefon, ringtone. Nije loš flow, al me lyrics skroz demotivisao.
PALAYE ROYALE - Ache In My Heart - E ovo mi se dopalo po strofama do refrena. Nije spektakl, umeju oni imati žešće pesme.
Senidah - Moj si high - Ovo mi ne prija izjutra, baš je napeto. Instrumentalni deo kad krene me osveži lepo. Cenim je kao umetnicu, al ne radi me svaka njena pesma.
AYLIVA - Wie? - Njen glas je jako prijajuć. Pesma prosek, postoji milion sličnih pesama jer osetim tu neku formulu.
Giorgos Kakosaios - Min Tis Peite - E ovo mi začuda najviše prijalo u ovom redosledu nastupanja. Klasična šablon grčka pesma, al možda jer mi je jutro malo veselije pa mi prijala ova vesela nota mediterana.
Olga Seryabkina – Эта зима - E krenulo je sad odlično, ove note obožavam pun pogodak. Mnogo dobar zvuk.
Kylie Minogue - Come into my world - Još jedan odličan niz, odličan throwback, odličan izbor.
LISA feat Doja Cat & RAYE - BORN AGAIN - Dobar blok pesama kreće, ovo mi je odlično isto! Vidim novo je, prvi put sam čuo sad.
Pet Shop Boys - Love etc. - Jooj znam ovo naravno, isto veliko DA! Sad me gađate u živac s pesmama!!!
Chloe x Halle - Galaxy - Ovo je prijalo uhu, zanimljivo skroz. Nije nešto strong, al dobro je tako kako je.
Il Volo - Tra le onde - Klasična italijanera, nisam nešto odlepio. Mogu ovo zamisliti na Evroviziji da iskida jer ima tu himničnu crtu, al B klasa.
Sirusho - Zoma Zoma - E ovo me super odradilo, svaka čast! Trebao je ovakav presek, jako volim orijentalne zvuke, ARMENIA!!!
AURORA - Starvation - Jooooj ona mi je preslatka i uvek fenomenalna! Njeni reelsi mi stalno iskaču haha.
Zoe Wees - Hold Me Like You Used To - Nije me odvela nigde.
Nil Karaibrahimgil - Seviyorum Sevmiyorum - Uuu ovo je jako interesantno, turski alt pop mmmm. Uvažavamo! Svaka čast na iskopini.
Ruelle - LIVE LIKE LEGENDS - Pristojno skroz, al refren antiklimaks kao i ostatak pesme.
David Bisbal – Ajedrez - Prosečan vrtiguz al za one sa išijatikusom.

DRUGO POLUFINALE

499f1ff8c67ec6f20c26942ddc329f7d.gif

ROSÉ & Bruno Mars – APT. - Hit del momento, mene je ukačio i nije loše slatko mi je i keči.
Enrique Iglesias - Be With You - JAOOOJ I OVO EXTRA! Ovo slušam dok se tuširam i posle komentara idem pod tuš!
From Ashes To New - Armageddon - Sad me prebacilo skroz negde drugde i ne sviđa mi se sad ovaj vajb.
Ed Sheeran - Boat - Dosadan je.
Nothing But Thieves - Amsterdam - Prošlog puta su mi imali baš odličnu pesmu mnogo me radila, ova je isto dobra al ne radi me tog intenziteta. Drugačija je i to mi super.
Ben Hazlewood - Wanted - E ovo mi je definicija FSC pesme kad se traži recept. Lepo smućkano, meni nije hit jer ne slušam ovako nešto, al biće nekima hit to sigurno.
Shawn Mendes - Heart of Gold - E ova laganica mi prijala. Ništa spektakularno, al lepo osveži trenutak. Slatkica je.
Sophie and the Giants - Red Light - Fantastično, ovo slušam kod kuće jako lepo što ste poslali!
Fly by Midnight - Infinetely falling - Pesma spanać koji je odležao jedan dan pa ga neko pojeo.
HARDY - JIM BOB - Joj ne, nije mi se dopalo.
MILICA PAVLOVIĆ - DABOGDA PROPAO - A ne sviđa mi se pesma, sry.
Madison Beer - 15 MINUTES - A ovo mi se u potpunosti sviđa, super!
Makar- Take Me Home - Baš je rumunski zvuk, vuče me na nostalgičnu notu.
Nela, Nika Turković - Mogu i sama - Bilo mi je dosadno.
Tea Tairovic – Pozovi - Ne slušam Teu Tairović, to kažem kad me pitaju a pitaju tako usput.
Teddy Swims - Bad Dreams - Čovek ima odlične pesme, ovakav zvuk odličan dok voziš kola.
Goblini - Deca iz komšiluka - Ne živim u garaži, nisam Bebi Dol. Šalim se, jesam Bebi Dol.

Testiram sva doba dana, pa u kom se najbolje osećam tad glasam to je najbitnije. 😂

Prvo polufinale:
dancing-dance.webp

VOJKO V - CECA U PARIZU (feat. Wikluh Sky) - čudno, zanimljivo i super otvaranje polufinala, Skaj Viklera sam baš voleo pre sto godina i skoro da sam zaboravio da postoji; zanimljivo je što su stvarno ubacili Cecu pred kraj pesme, doprinosi utisku!
HILJSON MANDELA x MIACH – ANĐEO - sećam se da je pre par fsc-ova neko slao ovu Miach i da mi je bilo krivo što taj neko tada nije poslao ovu kidalicu od pesme! Refren kupuje ovde!
PALAYE ROYALE - Ache In My Heart - preelepa pesma i zaslužuje finale, super je! Ali moram priznati da mi je njihova "Broken" omiljena i nenadmašiva, mada to neće uticati na utisak za ovu pesmu, bez brige!
Senidah - Moj si high - nisam stigao da preslušam ceo novi album i dalje, lepo je ovo ali mi malo nepamtljivo nekako, ima ona boljih, svakako uz još slušanja mi možda poraste još!
AYLIVA - Wie? - pa okej, nemam šta da zamerim mnogo, u suštini je okej nego mi ne daje neki upečatljiv utisak i ne ističe se preterano
Giorgos Kakosaios - Min Tis Peite - Grčka nikad nije loša, ali trenutno nisam u ovom moodu i imam utisak kao da slušam neku našu domaću pesmu (ako nije do sada - neko će ovo sigurno iskopirati od naših)
Olga Seryabkina – Эта зима - prijatan vajb pesme i ruski mi je lepo slušati ovde, može u finale!
Kylie Minogue - Come into my world - neka sredina, daleko od crvenog ali mi nije skroz ni za zeleno, prijatno je čuti ovo u svakom slučaju mada nije nešto što bih slušao često
LISA feat Doja Cat & RAYE - BORN AGAIN - na ovo sam baš pre neki dan naišao i odslušao, intersantan spoj njih 3, solidna pesma sasvim i prijatan vajb!
Pet Shop Boys - Love etc. - nisam siguran šta ne volim ovde ali nešto mi ne prija definitivno ipak, u ovom prvom slušanju se nisam povezao sa pesmom nažalost tj nije mi probudilo želju da odslušam još nekoliko puta
Chloe x Halle - Galaxy - hm zanimljive delove ima, može ovo da prođe, nije loše uopšte!
Il Volo - Tra le onde - nije loša pesma zapravo, ali ja nekako nisam ljubitelj italijanskog jezika mnogo, imaće ovo svoju publiku svakako
Sirusho - Zoma Zoma - ponovo Sirusho haha taman da ko bude ispao može da kaže "Dabogda vam Sirusho pobedila!", pesma mi je super i pamtljiv je stil!
AURORA - Starvation - u suštini ova pesma mi je između žute i zelene, videću gde će prevagnuti sa još slušanja; njena prethodna fsc pesma mi je bolje legla od ove, na ovu se još navikavam; nisam očekivao ovakav kraj, ne znam koliko se uklapa
Zoe Wees - Hold Me Like You Used To - uu prelep tužan tekst i jako lepa pesma; sviđa mi se! Mora proći u finale!
Nil Karaibrahimgil - Seviyorum Sevmiyorum - nije loše, čak i volim turski jezik ali eto, prijatno je za slušati samo mi ne ostavlja neki mnogo wow utisak na prvu loptu, nekako mi je zlatna tj žuta sredina u pozitivnom smislu!
Ruelle - LIVE LIKE LEGENDS - prija mi njen glas i nekako baš daje lep vajb cela pesma, uživaš dok slušaš i opuštaš mozak!
David Bisbal – Ajedrez - okej je, neki standardni prosek, ali eto ne ostavlja mi neki jak utisak na kraju prvog slušanja...

Drugo polufinale:
doctor-dance-doctor.webp

ROSÉ & Bruno Mars – APT. - Obožavanje! Nenormalno je koliko sam jedno vreme bio zaražen ovom pesmom a evo i sad dok slušam vozi, znam je napamet celu! Predobroo!
Enrique Iglesias - Be With You - okej je ali nije nešto što me je oduševilo i što mislim da kida na prvu loptu za fsc, naprotiv...
From Ashes To New - Armageddon - e ovo već kida! Odlično je sve i ima dovoljno energije za ovaj žanr! Može finale!
Ed Sheeran - Boat - više mi se svidela njegova koju sam ja slao na CSC a nije se proslavila, međutim i ova mi je lepa skroz, ume on da ubode tu neku emociju u pesmama!
Nothing But Thieves - Amsterdam - obično volim ovako nešto, ali mi je konkretno ova pesma nekako basic i nije mi to to, moglo je malo moćnije biti za ovaj žanr!
Ben Hazlewood - Wanted - e ovo mi super zvuči, skroz je sve na mestu! Nadam se da prolazi u finale, zasluženo, i uz više slušanja sve sam oduševljeniji!
Shawn Mendes - Heart of Gold - takođe prijatna pesma i lepa je za pozadinsko slušanje! Opuštajuće deluje što je super!
Sophie and the Giants - Red Light - super pesma i stil! Malo drugačije od ostatka i ističe se! Može u finale sigurno!
Fly by Midnight - Infinetely falling - nije loše ni ovo, ali je malopre imalo sličnog stila pa mi sad prvi utisak za ovo nekako malo slabiji zbog toga, ali uz još par slušanja se može lako popraviti!
HARDY - JIM BOB - velika je šansa da je ovo poslao neko ko je možda mene izvukao, red je da se nadoknadi nepravda prema Hardiju kada je prošli put ispao! Super mu je i ova pesma skroz, sviđa mi se sve!
MILICA PAVLOVIĆ - DABOGDA PROPAO - super stvar od nje! Prva asocijacija na ovo zbog teksta mi je naš Whisky sa foruma hah očekujem sigurno finale, ima ovde dosta Miličinih fanova
Madison Beer - 15 MINUTES - hm okej u suštini, ali mi se dosta više svidela njena prošla fsc pesma ako bih ih upoređivao, kod ove je problem što se ničega ne sećam posle slušanja iako je prijatan vajb
Makar - Take Me Home - nešto mi nije baš legao ovakav letnji vajb sada, zato mi je ova pesma između žute i zelene, videću gde će prevagnuti, ali pesma kao pesma nije loša!
Nela, Nika Turković - Mogu i sama - nekako bila i prošla pesma neprimetno, nije nešto što bih nastavio da slušam u ovoj konkurenciji, ali daleko od toga da je preloše, međutim nešto moram obojiti i u crveno...
Tea Tairovic – Pozovi - na stranu šta mislim o njoj, smaraju me ove njene pesme više i nije toliko moj stil, inače od tih novijih obožavam "Ime mi je ljubav" baladu i da je neko nju poslao bila bi mi ubedljivo zelena i među favoritima!
Teddy Swims - Bad Dreams - sviđa mi se, skoro sve njegove su super, doduše više mi se sviđa "The door" koja je bila na fsc-u već, ali i ovo je skroz super i očekujem u finalu!
Goblini - Deca iz komšiluka - očekivao sam malo bolje zatvaranje polufinala, ali nije ni ovo loše, imaće svoju publiku verovatno...

Ma u finalu ste Cezarijo, šta vadite tefter. :coffee:

Patimo za tim što nam zeleni stoji ispred diskaća i vidi nas kroz prozor kako se radimo, a ne možemo da mu doturimo malo radosti.

Super su pesme, većinu ih i znam... možda sutra bacim neke komentare. :)

Ajde dajte komentare i semafore, da se malo nadamo nečemu u ovom teškom životu.

Back