280. FSC - Zvuci detinjstva

Koji crtani film gledamo u nedelju veče?

• Vinks, Super špijunke, Kod Lioko

Votes: 11 35.5%
  • Pčelica Maja, Fifi ne zaboravi me

Votes: 1 3.2%
  • Hajdi, Petar Pan, Bambi

Votes: 5 16.1%
  • Duško dugouško, Tri praseta, Djevojčica sa šibicama

Votes: 2 6.5%
  • Sundjer Bob, Trnavčevići u divljini

Votes: 7 22.6%
  • Nindža Kornjače, Tom i Džeri

Votes: 10 32.3%
  • Grimove bajke

• Digimoni

• Total voters
    31
  • Poll closed .
Sto se tice sladoleda zbog finansijske situacije, Rumenko se jedino podrazumevao. Meni jedan od najboljih sladoleda koji sam jeo, a nema ga vise sad vec vise od 25 godina je Tiger. Slican kapriju samo sto je unutra bio zute boje sa ukusom narandze.

Oni sendvici su bili zaista nezaobilazni na rodjendanima i proslavama i dan danas ih volim i ponekad napravim tako, ako me ne mrzi.

O kradji visanja i raznog voca, kao i kukuruza se podrazumevalo. Iako nikad nisam isao u samu kradju, ali sam bio kao "straza". Kad neko naidje, viknem samo "Beziiiii" i svi se rastrcimo. U tim trenucima sam bio najbrzi. 💪

Bilo je tu svasta, samo sto sam ja bio fino dete i izbegavao ne volje.
S obzirom da nismo imali takvu tehnologiju kao sto je u ovom veku, mi smo puno vremena provodili jedni sa drugima, drustvo. Ako to nije bilo nesto od sporta, onda tu je bilo vije, krokodila, sarenih jaja, klikera, slicica, raznih drustvenih igara, karata... a uvece zmurke. Bilo nas je od 15-20 dece, a mesto za sakrivanje je bilo ogromno.

Ovog trenutka prijave su zvanično zatvorene, broj učesnika je 45. Ja sam svoju prijavu poslala @Destry94.
Fešta večeras od 22h.🎶

Auuu ja sam u detinjstvu u to vreme uveliko bio u krevetu, doduse ni sada nije drugacije 🤣🤭 valjda cu uspeti bar nesto da ispratim.

I mene, jer u ovom slucaju stvarno ne bih znao sta da posaljem, posto imam brdo pesama koje su mi ekstra i obelezilo detinjstvo, a kasnije i "mladost". 😅
Samo sto znam da bih lose prosao, posto ne bih birao glavom, nego uhom.

Ja sam siguran da cu fejlovati sto se tice rezultata u ovom izdanju, ali bice mi drago da se svi kolektivno prisetimo neki bezbriznjijih vremena 🫶

Kad vec ne ucestvujem da bar popunim ovaj leksikon.

Leksikon - Moj muzički vremeplov 🎶

1. Vaša omiljena pesma sa školskih igranki/ rođendana ?
Destiny's Child - Survivor

2. Prvi spot koji pamtite sa MTV/Viva/Ultra kanala bio je?

Uopste se ne secam koji mi je bio prvi spot. A ako je samo sa ova 3 kanala sigurno je bilo sa Viva koju sam vise gotivio, a i bio mi je pristupacan na 3K u jutarnjim casovima. Znam da sam sa drugarima snimao spotove na video kasetu i onda smo pustali do iznemoglosti...

3. Kad biste mogli da se vratite u prošlost i po prvi put ponovo čujete jednu pesmu koja bi to bila?

Nana - Remember the time, a ako bi bilo da se vratim u proslost pre mog rodjenja (hvala zakayi na vremenskoj masini koju mi je poklonila :love:), onda je to od Leo Martin - Volim te.

4. CD/ Kaseta koju ste preslušavali do iznemoglosti ?

Ima ih gomila, ali recimo prva kaseta koju sam forsirao je drugi album Nana - Father

5. Uz koju pesmu ste prvi put plakali?

Nije bila bas sama pesma, nego je bilo u kombinaciji sa filmom, a pesma koja me je dovela do suza uz te scene je od Keedie - My Reason. U pitanju je film "Modigliani" i topla preporuka ko nije gledao.

6. Koja je bila hit numera na Vašoj prvoj školskoj ekskurziji?
"Hej soferu dodaj gas, krntija je ispred nas",
treci razred OS. Hahah Inace nisam isao na ekskurzije sto zbog finansija, sto zbog toga sto ne volim da putujem, tako da od 5. razreda OS, pa sve do 3. razreda SS, nisam isao. Isao sam u 4. razredu SS, maturska, i tada smo slusali najvise Kosheen - Catch, kao i njen ceo album.

7. Koji album biste slušali iznova i iznova, a da Vam ne dosadi?

Jako puno. Vec sam naveo jedan i tu bih dodao i prvi album Nane, Evanescence - Fallen (prvi album) ujedno mi je mozda cak najbolji album ikada jer su mi sve pesme odlicne... stvarno bih mogao puno da izdvojim.

8. Postoji li pesma koja Vam je promenila pogled na muziku?

Ne mogu reci da mi je neka pesma promenila pogled na muziku. Samo znam da volim da cujem pesme iz svih zanrova.

9. Da li ste nekad imali gramofon i ako da koja je poslednja pesma koju ste čuli na njemu?

Naravno da jesmo imali. Bilo je dosta ploca za koje nikad nisam cuo i koje su mi bile bezvezne (treba uzeti u obzir da je to bio period do 12, 13 godina). Ali recimo sta smo najvise slusali i dok se igla nije "pokvarila" i moze se da je poslednja ploca koju smo slusali je Minja Subota i Dragan Lakovic - Najlepse decije pesme. Evo i linka sa pesmama i ovakvu plocu smo imali.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLV83l-vorMu-Wepjsvu44Q87XFjkN7JtE

10. Koliko često se vraćate starim hitovima koje ste voleli ranije?

Precesto. Samo sto se to zanijansu smanjilo zbog FSC-a, jer treba preslusati sve te pesme, pa se to smanjilo.

Back